22.1.09

ΟΔΟΣ: Πρόσωπα # 3 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΟΥΔΑΣ

ΔΙΑΚΡΙΣΗ
Η νίκη

Όταν την νύχτα του φετεινού διαγωνισμού Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, διαδόθηκε ότι υποψήφιος νικητής με αξιώσεις, ήταν και ο κ. Αλέξανδρος Γούδας από την Καστοριά, το νέο όπως ήταν φυσικό κίνησε το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό τραγουδιού, ακόμη και όσων δεν ασχολούνται τόσο στενά με το ζήτημα.

Και το αποτέλεσμα δεν τους διέψευσε. Καθ’ ότι αποδείχθηκε ότι ο τελικός νικητής του διαγωνισμού, ο κ. Αλέξανδρος Γούδας, δεν είναι απλώς από την Καστοριά (μεγάλωσε στην Καστοριά), αλλά επιπλέον ότι τόσο ο ίδιος, ως κατ’ εξοχή ευχάριστος τύπος που εμπνέει θετικά στο περιβάλλον του, όσο και το τραγούδι του, που αποδείκνυε έμφυτο επαγγελματισμό και καλλιτεχνικές ικανότητες, άξιζαν πραγματικά το πρώτο βραβείο το οποίο όντως κέρδισε με το τραγούδι «Το φανταστικό ταγκό» σε σύνθεση, στίχους και ερμηνεία δική του.

Η σημαντική αυτή διάκριση, έκανε ευρύτερα γνωστό σε όλη την Ελλάδα τον κ. Γούδα, για τον οποίο οι γνώμες συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι θα έχει λαμπρή σταδιοδρομία εφ’ όσον ο ίδιος το θελήσει. (Ο Α.Γ. είναι πτυχιούχος κλασσικής φιλολογίας, μαθήτευσε δίπλα στον καθηγητή κλασσικής κιθάρας Γ.Γκονούλα, από το 2000 μέχρι σήμερα εργάστηκε σε πολλές μουσικές σκηνές της Καστοριάς, έχει δε συμμετάσχει σαν τραγουδιστής και κιθαρίστας επί σειρά ετών στο River Party).

Η νίκη του νεαρού τραγουδιστή, έφερε στα χείλη των θεατών σε όλη την Ελλάδα, για μια ακόμη φορά την λέξη «Καστοριά». Αποδεικνύεται και με την αφορμή αυτή, ότι η πόλη και ο νομός γεννούν προσωπικότητες που μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις και επιτυχία σημαντικές διακρίσεις.

Καθώς και ότι γεννιούνται εδώ και μεγαλώνουν άνθρωποι που όχι μόνο δεν τους χωράει ο τόπος και χρειάζεται να ανοίξουν τα φτερά τους για αλλού, αλλά ότι μπορεί δυστυχώς να υπάρχουν και άλλοι πολλοί που χωρίς το θάρρος, ή τις ευκαιρίες άλλων, μένουν εγκλωβισμένοι σε ένα περιβάλλον με κυρίαρχες υποκολτούρες, σαν κι’ αυτό της Καστοριάς. Με αποτέλεσμα να στερούνται και να στερούν.

Οι αναγνώστες της ΟΔΟΥ, έδειξαν μαζικά τον κ. Γούδα ως πρόσωπο της χρονιάς, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο για μια ακόμη φορά το (χωρίς αποδέκτες μήνυμα), «έξω πάμε καλά. Μέσα όμως;».

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1.1.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ