29.4.09

ΟΔΟΣ: Στο αρχείο

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στο αρχείο τίθενται δύο ξεχωριστές μεταξύ τους υποθέσεις πολιτικής φύσης, για τις οποίες έγινε προσπάθεια ποινικοποίησής τους.

Η μια υπόθεση αφορά την ανώνυμη καταγγελία του «αγνώστου» που έφθασε στην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Π. Μπουζάλη για αθέμιτη παρέμβαση στον διαγωνισμό για την μελέτη της σήραγγας Κλεισούρας του νομάρχη Καστοριάς Κων/ νου Λιάντση και του γ.γ. της Περιφέρειας Α. Λεούδη. Υπενθυμίζεται ότι την καταγγελία αυτή η κ. Μπουζάλη έσπευσε να προωθήσει (ενέργεια που θεωρήθηκε ως ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών) στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε την πραγματοποίηση προανάκρισης διότι οι κατηγορίες διώκονταν σε βαθμό κακουργήματος.

Η άλλη υπόθεση αφορά το γήπεδο του «Πρωτέα», και ήλθε στο προσκήνιο μετά από μήνυση για εικονικά έργα του τ. δημοτικού συμβούλου κ. Νικ. Καραμανίδη που ενέπλεξε τον τ. δήμαρχο Καστοριάς κ. Δημ. Παπουλίδη, καθώς και σχεδόν σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της περιόδου 1998 και ύστερα. Γεγονός είναι ότι σύντομα ο μηνυτής ζήτησε την απόσυρση της καταγγελίας του, αλλά η έρευνα της υπόθεσης προχώρησε αυτεπάγγελτα αφού και σ’ αυτή την περίπτωση τα καταγγελλόμενα αδικήματα διώκονταν σε βαθμό κακουργήματος.

Και οι δυο υποθέσεις, που ξέσπασαν στις αρχές του περασμένου Φθινοπώρου -σε μια εποχή διαρκούς σκανδαλολογίας που τα πυρά της έφτασαν στην Καστοριά, απασχόλησαν για μερικούς μήνες την τοπική ειδησεογραφία. Τώρα πια σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες της ΟΔΟΥ, οδηγούνται στο αρχείο, αφού μετά την πραγματοποίηση πολύμηνων εισαγγελικών ερευνών οι καταγγελίες δεν επαληθεύτηκαν αλλά φαίνεται αποδείχθηκαν αναληθείς.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 9.4.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ