28.6.09

Is it time to return the Parthenon Marbles?

The Greek minister of culture claims that public opinion in the UK favours the return of the Parthenon Marbles. Is he right?

Με εκπληκτικό μεγάλο ποσοστό, οι συμμετέχοντες σε δημοσκόπηση της εφημερίδας The Guardian «ψηφίζουν» υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του παρθενώνα στην Ελλάδα. Η ψηφοφορία διεξάγεται μέσω διαδικτύου και λήγει αύριο.
Σε ερώτημα «έχει έρθει η ώρα να επιστρέψουμε τα μάρμαρα του παρθενώνα;» ποσοστό 94,9% (μέχρι το απόγευμα της Κυριακής) απαντά «Ναι», ενώ «Όχι» απαντά μόλις το 5,1% των συμμετεχόντων.Η δημοσκόπηση διεξάγεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας The Guardian.
Υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων εκφράστηκε και ο κριτικός τέχνης Ρόουαν Μουρ.
Σε άρθρο του στην εφημερίδα Evening Standard με τον τίτλο «Ας επιστρέψουμε τώρα τα ελγίνεια μάρμαρα», τονίζει: «Το νέο μουσείο της Ακρόπολης είναι αρκετό για τους πατριώτες του Λονδίνου να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους και να δώσουν πίσω στους Έλληνες την ιστορία τους.
"Θα είναι φοβερό επικοινωνιακό μειονέκτημα για το βρετανικό μουσείο εάν συνεχίσει να έχει τα μάρμαρα. Ο κάθε επισκέπτης στο νέο μουσείο της ακρόπολης θα διαπιστώνει ότι μια σπουδαία οικογένεια γλυπτών είναι χωρισμένη από τους Βρετανούς οι οποίοι συνεχίζουν να εξασκούν την αποικιοκρατική πολιτική της λεηλασίας".

ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Is it time to return the Parthenon Marbles?

The Greek minister of culture claims that public opinion in the UK favours the return of the Parthenon Marbles. Is he right?

yes: 94,8%
no: 5,2%


The results of this poll will be printed in the July 8 issue of the Guardian. Thanks to everyone who voted.
The Guardian


Σχετικά κείμενα:



.δσ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ