29.9.09

ΝΑΟΥΜ ΓΚΟΣΔΑ: Χρυσόστομος Τζημάκας

Αγαπημένε αδερφέ Χρυσούλη,
Γνωριζόμαστε από την παιδική ηλικία, καθώς και με την αγαπημένη και θαυμάσια οικογένειά σου. Ήσουν ο καλύτερος στα καλύτερα, στην επίδοση των μαθημάτων, στο ήθος, στη σοβαρότητα, στη συνέπεια, στο εύρος των ενδιαφερόντων, από τα καλλιτεχνικά, τα επιστημονικά, τα πάσης φύσεως ανθρώπινα, έως τα μεταφυσικά. Ήσουν για εμάς ο φίλος υπόδειγμα. Σε αγαπούσαμε και σε θαυμάζαμε και εσύ ανταποκρινόσουν με σεμνότητα.
Ζήσαμε μαζί τα αλησμόνητα μαθητικά και φοιτητικά χρόνια, διακρινόσουν και ήσουν ο καλύτερος παντού. Αν η αποτίμηση του ανθρώπου είναι η προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, εσύ έφθασες στην κορυφή. Στον τομέα σου, της ιατρικής, έσωσες ζωές, θεράπευσες τόσους, αλλά πρώτα τους έδινες το καλύτερο φάρμακο, την αγάπη σο, απλόχερα, γενικά στον άνθρωπο και χωρίς διάκριση. Αμοιβή σου ήταν η ματιά της ευγνωμοσύνης, αυτή και μόνο αρκούσε. Έδινες, έδινες συνεχώς και όλοι θυμούμαστε τα πόσα πήραμε από εσένα και σ’ ευχαριστούμε. Οι προσφορές σου σε ποικίλους τομείς: μουσική, ζωγραφική, ποίηση, επιστημονικούς πατριωτικούς και κυρίως στους ανθρωπιστικούς, ήταν πλούσιες και θα είναι καρποφόρες. Μαζί απλώσαμε την αναζήτηση και στα μυστήρια της φύσης, αναζητώντας τη σοφία του Δημιουργού.
Τώρα εσύ είσαι κοντά Του και γνωρίζεις, αλλά είσαι και κοντά μας. Πάντα θα ζεις στη μνήμη τόσων ανθρώπων που σε αγαπήσαμε κα σε είχαμε υπόδειγμα. Αιώνια θα μείνει η μνήμη σου αδελφέ Χρυσούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ