27.12.09

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Προς την εφημερίδα "ΟΔΟΣ"

Φίλε κύριε Μπαϊρακτάρη,

Στην έγκριτη εφημερίδα σας που φιλοξενεί αξιοπρόσεκτες και σοβαρές απόψεις προβληματισμένων πολιτών-συνεργατών, υπάρχει πάντα και μια φιλόξενη γωνιά για μένα. Πάντα χρειάζεται ένας τρελός, απροσάρμοστος, γραφικός που να δίνει ένα άλλο χρώμα, μια άλλη νότα όπου η θυμηδία ανάμεικτη με θυμό και αηδία παράγουν ένα κοκτέιλ συναισθημάτων και έτσι αρχίζει ένας ασταμάτητος γοερός κλαυσίγελος, ένα ξέσπασμα, ένα ξαλάφρωμα που το χρειάζεται νομίζω η φαιδρά χώρα, όπου ανθεί πορτοκαλέα. Σε ευχαριστώ.

Αφορμή ήταν μια δήλωση (όχι μετανοίας) εκ του πολιτικού γραφείου της π. βουλευτού κυρίας Μπουζάλη (το διατηρεί ακόμη) και διασκέδασα σφόδρα. Παραθέτω λοιπόν μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα μαζί με μερικά δικά μου ξεσπάσματα πολιτικής κριτικής:

Μας πληροφορεί λοιπόν η π. Βουλευτής, έμπλεος χαράς (η ψυχή της ξέρει) ότι «…τα χιλιάδες μέλη της Ν.Δ. συμμετείχαν μαζικά στη εκλογή του νέου Πρόεδρου…» και συνεχίζει με μια συγκλονιστική αποκάλυψη (!) «Ο Αντώνης Σαμαράς αναδείχτηκε ως ο επόμενος πρόεδρος... και όλοι μαζί πλέον συνεχίζουμε…» Τα-ρα-τα-τζοuμ. Τα-ρα-τα-Τζουμ, Τα-ρα-τα¬τζουμ…
Παρακάτω με δήλωσή της μας αποκαλύπτει ότι «Είχα θέσει τέσσερα βασικά στοιχεία για την επόμενη μέρα…». Μόνο που δεν μας λέει σε ποιον τα έθεσε.
Και συνεχίζει με μια εμπεριστατωμένη ντιρεκτίβα με παραινέσεις και ύφος, θέτοντάς μας προ των ευθυνών μας, λέγοντας «Οφείλουμε όλοι να διασφαλίσουμε και να αγωνιστούμε…κυρίως στο επίπεδο της βάσης…». Στον αγώνα ενωμένοι και στην μάσα χωριστά.

Πολλά εδιδάχθη στο Χάρβαρτ η κυρία τέως βουλευτής η οποία τα μεταφέρει σε μας τους βόρειους που διαφέρουμε και πολιτισμικά! (άποψη κ. Ραϊμόνδου Αλβανού) και καταλήγει με το σχετικό κρεσέντο: «Μαζί με το νέο Πρόεδρο του Κόμματος…και όλα τα στελέχη ....».
Και των Αγίων Πάντωv. Τα-ρα-τα-τζουμ, Τα-ρα-τα-τζουμ, Τα-ρα-τα-τζουμ.

Τι να πρωτοθαυμάσω, την ικανότητα προσαρμογής; Την ταχύτητα με την οποία προσπαθεί να γίνει αρεστή στον νέο Πρόεδρο εφαρμόζοντας στην πράξη την λαϊκή ρήση "Άλλαξε ο Mανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς" (προσέξτε κύριε Μπαϊρακτάρη, το Μανωλιός γράφεται με ωμέγα) και θλίψη, θρήνος και κοπετός στο πολιτικό γραφείο, κατήφεια στο μηχανισμό, αέρας τα όνειρα, αλλά ελπίζει. Μπορεί Οι ενστάσεις και οι καταμετρήσεις των σταυρών να μην απέδωσαν αλλά υπάρχει και η πίσω πόρτα.
Εγώ να ευχηθώ χρόνια πολλά, να μας ζήσουν οι Μπακογιαννίζουσες και Μπακογιαννίζοντες Νεοσαμαρικοί. Βοήθειά μας....
Χρόνια πολλά και σε σένα φίλε Παναγιώτη και στην εφημερίδα σου.

Γιάννης Εύδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ