27.12.09

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Προς την δ/νση της εφημερίδος «ΟΔΟΣ»
για δημοσίευση

Κύριε διευθυντά,

Θα συνέλθουν, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι αρχηγοί των πολιτικών μας κομμάτων για να συζητήσουν (αίτια και μέτρα) για τη διαφορά όπου χώρα μας έχει τα πρωτεία.Θα προτείνουν, λένε, μέτρα πάταξης της διαφθοράς. Δεν ξέρουν τι θα πατάξει τη διαφθορά; Tώρα θα το μάθουν και θα το προτείνουν; Τώρα ανακάλυψαν τη διαφθορά και δεν ξέρουν ότι μία είναι η λύση και μέσο κατάργηση της διαφθοράς. Η παραδειγματική Τιμωρία μερικών ήδη παρεκτραπέντων ώστε να μην επαναληφθεί το λυπηρό αυτό φαινόμενο. Αν ήταν 10-15 ένοχοι διαφθοράς στη φυλακή με καταδίκες 20-30 χρόνια κάθειρξης, δεν θα είχαμε πρόβλημα. Αντί αυτού κανένας δεν τιμωρείται και η αναγγελθείσα, προ των εκλογών, σύσταση εξεταστικής επιτροπής της βουλής για το σκάνδαλο Ζήμενς, τέθηκε στις καλένδες. Πώς να γίνει όμως εξεταστική στη βουλή για τη Ζήμενς όταν άνω των 50 κρατικών λειτουργών πήραν δωρεάν ηλεκτρικές συσκευές; Θα τολμήσει να τους βάλει φυλακή για να λύσει το πρόβλημα; Όχι βέβαια, αφού στη ψήφιση τέτοιου νόμου όλοι θα αντιδράσουν.
Αντί αυτού, ψηφίσθηκε χθες νόμος που, όταν ένας βο(υ)λευτής μετέχει σε εξωχώριες εταιρίες χάνει τη θέση του. Το αποτέλεσμα είναι αν υπάρχουν τώρα τέτοιοι βο(υ)λευτές να παραιτηθούν αμέσως ώστε αν ζητηθεί και εξετασθεί η περίπτωσή τους να είναι καθαροί. Με τέτοιες πρακτικές και νόμους δεν πατάσσεται η διαφθορά, αλλά γιγαντώνεται.
Επαναλαμβάνω ότι η λύση είναι μία και μοναδική. Φυλακή μακροχρόνια στους παρεκτραπέντες, έστω και αν ματώσουν τα κόμματα, θα ιαθεί η κοινωνία και θα αποκτήσει αξιοπιστία (που έχασε) η χώρα μας και το κοινωνικό της σύνολο. Δεν τα ξέρουν αυτά οι πολιτικοί μας αρχηγοί; Επειδή δε συχνά οι κύριοι πρωθυπουργοί ομιλούν για περιορισμό της σπατάλης ας τολμήσουν να βάλουν χέρι και περιορισμούς σε αυτήν για να λυθεί το οικονομικό μας πρόβλημα. Τα νοσοκομεία πχ. αγοράζουν τα πρωτότυπα φάρμακα με καπέλο 500% αντί των βιοισοδυνάμων, που στοιχίζουν 20% αυτών, με αποτέλεσμα να έχουν τεράστια ελλείμματα τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Τολμήστε και αφήστε τα λόγια.

Με τιμή και εκτίμηση,
καθ.δρ δρ Αναστάσιος Β.Κοβάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ