13.1.10

ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2009 - Ζήσης Τζηκαλάγιας (3)

*Ιδανικό περιβάλλον, ιδανικές συνθήκες*

Η εκλογή του στην θέση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2009 δεν εντυπωσίασε μόνο διότι μέσα σε δύο χρόνια, κατόρθωσε να εκμεταλλευθεί πολιτικά την φθορά της εσωκομματικής του αντιπάλου κ. Π. Μπουζάλη, και από την θέση του τρίτου σε σταυρούς προτίμησης στις εκλογές του 2007 μεταξύ των ίδιων τριών πρώτων υποψηφίων, να περάσει στην πρωτιά. Αλλά εντυπωσίασε διότι η εκλογή του έδωσε εκφραστική διέξοδο στην απογοήτευση και την οργή των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Καστοριάς. Που άναυδοι παρακολουθούσαν την αποσύνθεση της κυβέρνησης και την διάλυση του κόμματος. Προφανώς γι’ αυτούς τους λόγους υποδείχθηκε από τους αναγνώστες της ΟΔΟΥ.

Επιπλέον όμως, η εκλογή του κ. Τζηκαλάγια στο αξίωμα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας (που ως φιλοδοξία μοιάζει με το χρυσόμαλλο δέρας για κάθε υποψήφιο) αποδείχθηκε και προφητική. Διότι ούτε δυο μήνες αργότερα, στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας εκλέχθηκε με μεγάλη διαφορά ο κ. Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο ο νέος βουλευτής της Ν.Δ. στήριξε κατά το παρελθόν και προφανώς γνωρίζονται αλλά και λογικά συνδέονται. Αν και πάρα πολλοί δεν έκρυψαν την διαφωνία τους για το εμφανώς ουδέτερο στίγμα του κ. Τζηκαλάγια στα εσωκομματικά εκλογικά (απέφυγε να αποκαλύψει δημόσια τον υποψήφιο που θα ψήφιζε), διότι πίσω από την στάση του διαβλέπουν περισσότερο μια «πισινή», παρά μια πράξη περιορισμού της αντισυσπείρωσης που θα προκαλούνταν από την προβολή μιας ενδοπαραταξιακής παλινόρθωσης των στελεχών και του αρχηγού της άλλοτε Πολιτικής Άνοιξης, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα παραμερίζει για την ώρα τις όποιες επιφυλάξεις.

Διότι ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά, που θα καταλάβαινε ενδεχομένως ένα περιορισμό κατ’ οίκον του κ. Τζηκαλάγια από το περιβάλλον Μητσοτάκη, σε περίπτωση εκλογής της κ. Μπακογιάννη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, τώρα πια ασφαλώς δεν εμποδίζεται από το να περιμένει και να απαιτεί αποφασιστικές κινήσεις και αποφάσεις για την ανάταση του κόμματος στην Καστοριά, έστω κι’ αν ανήκει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης του 2010 αλλά και στο μάλλον διαλυμένο κομματικό παραμάγαζο της ΝΟΔΕ, οι απαιτήσεις του κόσμου και οι προσδοκίες από τον κ. Τζηκαλάγια αναμένεται να εκδηλωθούν στο εγγύς μέλλον, κυριολεκτικά αμέσως μετά τις γιορτές. Ιδανικό περιβάλλον, ιδανικές συνθήκες, αλλά ακόμη πιο ιδανικές οι ευθύνες λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ