13.1.10

ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2009 - Ιωάννης Τσαμίσης (5)

*το αποτέλεσμα της κάλπης*

Σαν (απέλπιδα) έκκληση μοιάζει η επιλογή του δημάρχου Καστοριάς κ. Ιωάννη Τσαμίση από σημαντική μερίδα αναγνωστών. Που σχεδόν όλοι τους είχαν από ένα παράπονο να εκφράσουν σε βάρος της δημαρχίας του. Για την καθαριότητα, για τα δημοτικά έργα, για την κατάσταση των δρόμων, για το κατάντημα των παραλιών με την ανεξέλεγκτη κατάχρηση πολλών καφέ μπαρ, για την εγκατάλειψη του κέντρου, για το γεγονός της απόλυτης εσωστρέφειας, για την εξυπηρέτηση του πολίτη, για την πνευματική παράλυση. Όλοι έχουν κάτι να προσθέσουν. Γι’ αυτό τον διάλεξαν σαφώς για τα αρνητικά στην χρονιά του 2009.

Ο κ. Ιωάννης Τσαμίσης με την εκλογή του στο αξίωμα του δημάρχου Καστοριάς (κάτι περισσότερο από) 3 χρόνια πριν, απέδειξε ότι με μικρή προσπάθεια, κατάλληλη συγκυρία και πολύ τύχη, κανένας στόχος δεν είναι ακατόρθωτος για τον οποιονδήποτε. Και πως η τόλμη κάνει τα πάντα εφικτά. Καθ΄ ότι, όχι μόνο εκλέχτηκε δήμαρχος Καστοριάς, αλλά έστω και σε δεύτερο γύρο πέτυχε ένα συντριπτικό εκλογικό ποσοστό, το οποίο βεβαίως έκτοτε κραδαίνει αριστερά, και κυρίως δεξιά. Και ακόμη περισσότερο, εκλέχτηκε διεμβολίζοντας προσωπικές προκαταλήψεις (για το εύρος και το επίπεδο της εκπαίδευσής του και όχι μόνο) καθώς και το κάστρο της Νέας Δημοκρατίας. Η οποία, αφ’ ότου άνοιξε πριν πολλά χρόνια την «κερκόπορτά» της, δεν την ξανάκλεισε ποτέ.

Έτσι, η κοινωνία της Καστοριάς, ψηφίζοντας στον δεύτερο ιδίως γύρο μαζικά την Νέα Πνοή, έδειχνε να φλερτάρει με την παρασπονδία και να αποδοκιμάζει την Νέα Δημοκρατία, με τις επιλογές της οποίας όπως απέδειξε το αποτέλεσμα της κάλπης, δεν συμφωνούσαν προφανώς οι περισσότεροι.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που παραδέχονται ότι από την δημαρχία του, δεν απαιτούσαν τα υψηλά και τα ακατόρθωτα. Αλλά τα μικρά και ρεαλιστικά. Και κυρίως όσα, χωρίς μεγάλα ανοίγματα και άπιαστους στόχους, μπορούσαν απλώς να αναβαθμίσουν έστω και περιορισμένα το επίπεδο της καθημερινότητας του καστοριανού πολίτη.

Οι εξελίξεις, τρία χρόνια μετά -αύριο ξεκινά ο 4ος και τελευταίος χρόνος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, δεν φαίνεται να δικαίωσαν τις όποιες προσδοκίες των περισσότερων. Αν κάποιος υποστηρίξει το αντίθετο, μάλλον ζει εκτός πραγματικότητας. Και μάλλον δεν είναι ο μόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ