26.2.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αξιότιμε κ. Μπαϊρακτάρη,

Απογοητευτική είναι η εικόνα των υπηρεσιών της Νομαρχίας, οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε διάφορα κτίρια, που σε πολλές περιπτώσεις τα νοικιάζει και το κόστος των μισθωμάτων είναι τεράστιο. Όμως, ακατανόητα υψηλό είναι και το κόστος λειτουργίας της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων. Η ΤΕΔΚ είναι ουσιαστικά το δευτεροβάθμιο όργανο στο οποίο λαμβάνονται συλλογικές αποφάσεις και καθορίζεται κοινή στρατηγική. Στην πόλη μας τα περισσότερα έξοδα προκύπτουν από δαπάνες για τους αιρετούς" κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π.

Το κομμάτι που μόλις διαβάσατε αφορά νομό της Κρήτης και προέρχεται από το βιβλίο του βουλευτού της Ν.Δ. κ. Λ. Αυγενάκη. Όμως πριν προλάβετε να σκεφτείτε πως δεν αφορά το δικό μας νομό, θα σας πω κάτι που γράφεται στο ίδιο το βιβλίο και το ξέρουν οι περισσότεροι:
"Ενδεικτικό της τραγελαφικής κατάστασης που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση είναι ότι ουδείς φαίνεται να γνωρίζει πόσο προσωπικό απασχολούν οι δημόσιες υπηρεσίες, τι κόσμος δουλεύει στα νοσοκομεία και τους δήμους, ποιες είναι οι δαπάνες στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις. Έτσι είναι σαφές πως ουδείς γνωρίζει πόσο κοστίζουν όλες αυτές οι υπηρεσίες, κόστος που το πληρώνει ο ελληνικός λαός" κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π.

Κύριε Μπαϊρακτάρη,

Δεν θα έμπαινα στον κόπο να επικοινωνήσω μαζί σας αν δεν ήξερα πως γνωρίζουμε όλοι μας καλά ότι τα ίδια ή παρόμοια συμβαίνουν και εδώ στην Καστοριά. Μία επίσκεψη στη Νομαρχία μας αρκεί για να δει ο καθένας τους υπαλλήλους που λείπουν, αυτούς που αντί να δουλεύουν ανταλλάσσουν εθιμοτυπικές επισκέψεις από γραφείο σε γραφείο, αυτούς που όταν είναι στο δικό τους γραφείο ή τηλεφωνούν ακόμη και σε κινητά και μιλούν με τις ώρες με τους κολλητούς τους (αφού το κράτος πληρώνει, γιατί να μην το κάνουν;) ή κάθονται μπροστά στον υπολογιστή τους και κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το να ασχοληθούν με το αντικείμενό τους. Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα ΑΙΣΧΟΣ που το πληρώνουμε εμείς οι άλλοι Έλληνες, εμείς που δεν είμαστε τυχεροί δημόσιοι υπάλληλοι, δηλαδή βολεμένοι και καλοπληρωμένοι αραχτοί του δημοσίου.

Και σαν να μην έφταναν αυτά τα χάλια, ακούμε συνεχώς και για νέους καλοβολεμένους, όπως ο προσφάτως προσληφθείς στη θέση του […………]* της Νομαρχίας συμπολίτης μας κ. […………]*, που παίρνει για πρώτο μισθό το ποσό των 4.500 ευρώ. Με άλλα λόγια ένα ακόμα τεράστιο σκάνδαλο που προστέθηκε στα άλλα που όλοι ξέρουμε.

Κι έπειτα μιλάνε για προσπάθειες συμμαζέματος για να καταφέρουμε να βγούμε από αυτήν την μεγάλη κρίση που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα. Δε βαριέσαι. Σάμπως νοιάζεται κανείς; Όποιος ενδιαφέρεται για τα υπόλοιπα γενικά χάλια μας δεν έχει παρά να διαβάσει το βιβλίο που ασχολείται μ' αυτά.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Χρήστος Κ.


(*) Σημ. της εφημερίδας. Η επιστολή του αναγνώστη αναφέρεται σε συγκεκριμένη υψηλή θέση και σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Επειδή η ΟΔΟΣ δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρώσει την πληροφορία, απαλείφει τις σχετικές αναφορές που είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Σε κάθε περίπτωση η ΟΔΟΣ συμφωνεί με την επιστολή, με την επισήμανση, ότι οι γενικεύσεις δεν βοηθούν πάντοτε στην εξαγωγή σωστών συμπερασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ