13.4.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε διευθυντά,

Διαρκώς επαναλαμβανόμενη ιστορία αποδεικνύεται τελικά η διοργάνωση κάθε εκδήλωσης στην Καστοριά, καθώς ο σύλλογος που διοργανώνει κάθε φορά προσκαλεί ξεκινώντας από τις τοπικές αρχές, οι οποίες κατά κανόνα δεν παρευρίσκονται. Π.χ. το π. Σάββατο στην εκδήλωση του νέου συλλόγου καρκινοπαθών "Μαζί σου":
-η Μητρόπολη εκπροσωπήθηκε από ένα ιερέα της (απορία: πώς ο Μητροπολίτης περιμένει στις δικές του εκδηλώσεις όλους αυτούς που δεν τιμά με την παρουσία του στις δικές τους;)
-από ολόκληρη νομαρχία (περιλαμβάνεται και η αντιπολίτευση) ήταν μόνο δύο, ο κ. Γούλιος σαν εκπρόσωπος και ο κ. Εγγλέζος σαν άτομο. Από όλους τους άλλους κανείς
-από το Δήμο Καστοριάς ούτε ένας εκπρόσωπος!
-από τους δημάρχους του νομού μόνον ο Κλεισούρας.
Παρών ο βουλευτής κ. Τζηκαλάγιας, ο οποίος ανέκαθεν δηλώνει παρών στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.
Η ίδια απορία κάθε φορά: καλά, αυτοί οι άνθρωποι (οι αιρετοί, παρεμπιπτόντως) καμιά ανάγκη δε νιώθουν, όχι σαν πολιτικοί, αλλά σαν ιδιώτες, σαν άνθρωποι, να παρακολουθήσουν αυτά τα πράγματα; Καμία; Τότε πώς είναι εκεί που είναι και γιατί; Όταν δε συμμετέχουν πουθενά ή όταν συμμετέχουν μόνο οταν τους προσφωνούν, τότε ποιο ακριβώς είναι το περιεχόμενό τους; Και τι να σκεφτεί κανείς όταν διαπιστώνει πως ούτε τα μάτια του κόσμου δεν τους ενδιαφέρουν, αφού ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν έρχονται;
Τελικά ένα είναι εντελώς σίγουρο: Ο Βασιλιάς είναι γυμνός . Εδώ στην Καστοριά τουλάχιστον γυμνός και ολοτσίτσιδος.
Κι εμείς τον καθένα από αυτούς τον αναδεικνύουμε βασιλιά μας με την ψήφο μας. Παρά την ολοκληρωτική του γύμνια.
Ευχαριστώ για την φιλοξενεία.

Ένας προβληματισμένος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ