2.9.10

ΟΔΟΣ: Τάσεις, στάσεις και διαστάσεις


Η 33χρονη Μαρία Σπυροπούλου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας εργαστηριακής έρευνας, αναφέρει η "Καθημερινή", για την ανακάλυψη επιπλέον διαστάσεων του κόσμου, γεγονός που θα ταρακουνήσει συθέμελα την εικόνα μας για το σύμπαν. Από την Καστοριά και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στα "χαρακώματα" του μεγαλύτερου επιταχυντή του κόσμου, στο Fermilab's Tevatron στις ΗΠΑ, όπου κατέκτησε τα εγκωμιαστικά σχόλια του Τύπου και των συναδέλφων της, ως ένα από τα πιο δημιουργικά, επίμονα και χαμογελαστά συνάμα πρόσωπα της πιο "δύσκολης" φυσικής των στοιχειωδών σωματιδίων.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μαζί με τον δρα Kevin Burkett, υποστήριξαν ότι εάν υπάρχουν άλλες διαστάσεις, αυτές θα έχουν την μορφή... βοστρύχου μεγέθους μικρότερου από το τρισεκατομμυριοστό του μέτρου.

Eν τω μεταξύ το έργο της Μαρίας Σπυροπούλου, όπως και το αντίστοιχο έργο δεκάδων άλλων μεγαλύτερων ή νεαρότερων Καστοριανών, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, βασισμένο στην επιστημονική, καλλιτεχνική ή επιχειρηματική δεξιοσύνη, αγνοείται συστηματικά από την ίδια την Καστοριά. Αντίθετα, ο νομός Καστοριάς, όλο το τελευταίο προεκλογικό χρονικό διάστημα, είχε για μία ακόμη φορά την ευκαιρία να αναλωθεί στα αυτοπροβαλλόμενα, υπαρκτά ή ανύπαρκτα προτερήματα και τις υποσχέσεις των υποψηφίων βουλευτών όλων των κομμάτων.

Σε μία πόλη και σε έναν νομό, που από το πέρασμα της προεκλογικής αυτής περιόδου, θα έχουν για μια ακόμη φορά να θυμούνται, για το μεν ΠαΣοΚ την απόλυτη και κουραστική πλέον επικυριαρχία του κ. Φ. Πετσάλνικου, για την Ν.Δ. το σκηνικό των υπόγειων διαδρομών και της διασποράς ειδήσεων και φημών, μεταξύ των εσωκομματικών αντίπαλων στρατοπέδων, για το ποιος από τους τρεις είναι καλλίτερος, αυθεντικότερος και ποιος θα είναι τελικά ο νικητής των εκλογών της Κυριακής.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην Καστοριά, η Μαρία Σπυροπούλου ψάχνει για νέες διαστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ