13.12.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε Διευθυντά,

Όπως είναι γνωστό στην τελευταία αναδόμηση της κυβέρνησης έγιναν αρκετές μετανομασίες υπουργείων χωρίς λόγο, λογική και δικαιολογία, με αποτέλεσμα να απορούμε όλοι για την ενέργεια αυτή. Αποτέλεσμα είναι από την μία μεν μεριά να δαπανηθούν σημαντικά εκατομμύρια για την εκτύπωση των φακέλων, επιστολόχαρτων, άλλων εντύπων και κατασκευής νέων σφραγίδων, και από την άλλη, να δημιουργηθεί σύγχυσης για τις αρμοδιότητες και υπευθυνότητες των υφυπουργών κλπ.
Ποια έννοια έχει π.χ. να σβήσει από το υπουργείο Παιδείας ο χαρακτηρισμός αυτού ως «Εθνικής Παιδείας» και να προστεθεί στον τίτλο του η «Δια βίου μάθηση». Δεν καταλαβαίνω, εκτός αν οι σοφοί του υπουργεί μετέφρασαν το «γηράσκω αεί διδασκόμενος» στην δια βίου μάθηση! Δεν αναλύω και τις άλλες τροποποιήσεις, αλλά σίγουρα πολλές υποφέρουν από στρέβλωση, παραποίηση και παραφωνία και ίσως κακή σκοπιμότητα.
Τα παραπάνω έγιναν σε μία εποχή οικονομικής δυσπραγίας και με την υπόσχεση (και προς την Τρόϊκα) της κυβέρνησης, για περιστολή δαπανών και όπου όλοι βλέπουν την ακυβερνησία εξ αιτίας της μη ύπαρξης συντονισμού και ομοφωνίας στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Από την άλλη μεριά βλέπουμε ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν αξιόλογα στελέχη (υπουργοί Επικρατείας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών κλπ) τα οποία σίγουρα δεν θα ενέκριναν τις παραπάνω τροποποιήσεις και είναι απορίας άξιον γιατί γίνεται αυτή η πρόκληση στην κοινή λογική.
Δεν ξέρω αν αυτό αυξάνει ή μειώνει την αξιοπιστία της κυβέρνησης, αλλά σίγουρα δεν δίνει καλή εντύπωση στον μέσο πολίτη, ο οποίος βέβαια δεν έχει λόγο και καμμία επαφή με την κυβέρνηση, αλλά αυτό θα συνεχιστεί επ’ άπειρον και κάποτε θα γίνει η έκρηξη.

Με τιμή
Αναστάσιος Κοβάτσης
καθηγητής ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ