27.4.11

Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αθηνών

Εξοχότατε κ. Πρωθυπουργέ,

Εντόνως προβληματιζόμαστε, ως τέκνα της Δυτικής Μακεδονίας, της κατά την αρχαιότητα καλουμένης ¨Άνω Μακεδονία¨, για ορισμένες ενέργειες, εκφράσεις και λεχθέντα –κατά καιρούς - αξιωματούχων της κυβερνήσεώς σας, ως και ενέργειες η και παραλήψεις του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και ιδικές σας, όσον αφορά το θέμα της ονομασίας του κράτους της ΠΓΔΜ και γενικότερα τις σχέσεις μας με το κράτος αυτό.

Κατ’ αρχάς προβληματιζόμαστε για την σκοπιμότητα της άστοχης και αδικαιολόγητης, κατά την γνώμη μας, κατάργησης του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Η ύπαρξή του τόνιζε την ελληνικότητα της Μακεδονίας και ότι αυτή αποτελεί και θα αποτελεί πάντοτε αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδος.

Έντονα μας προβλημάτισαν επίσης δηλώσεις νυν μέλους της Κυβερνήσεως σας, τις οποίας έκαμε προ των τελευταίων εκλογών, στις οποίες έλεγε, ότι δύναται να επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα αυτών που κατά την εμφύλιο σύρραξη έλαβαν τα όπλα κατά της Ελλάδος, ως Σλάβοι, και κατέφυγαν, εν συνεχεία, στο νυν κράτος των Σκοπίων για να αποφύγουν την δίωξή τους ως εγκληματίες πολέμου, για τις βιαιοπραγίες, που διέπραξαν. Τα παιδιά αυτών είναι οι νυν κυβερνώντες στα Σκόπια υπέρμαχοι του ¨Μακεδονισμού¨ και αλυτρωτισμού, που καλλιεργούν. Πληροφορηθήκαμε επίσης, ότι δόθηκε ήδη άδεια σε απογόνους αυτών να έλθουν στην Ελλάδα και μάλιστα τους δόθηκε και η Ελληνική ιθαγένεια.

Τελευταίως διέρρευσαν, δια του Wikileaks, oι απόψεις του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως σας, κ. Πάγκαλου, αναφορικά με το θέμα των Σκοπίων, τις οποίες διετύπωσε σε συνάντησή του με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα.
Κατά τον κ. Αντιπρόεδρο:
α) η υπόθεσις της ονομασίας είναι γελοία και μια καταστροφή εξαρχής
β) οι ¨Μακεδόνες¨, κατά τον κ. Πάγκαλο, πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν όποια ονομασία θέλουν, άρα και Μακεδονία και
γ) οι ανησυχίες των Ελλήνων για τον επεκτατισμό των Σκοπίων είναι και αυτές γελοίες και προέρχονται από τις ελληνικές αναμνήσεις του εμφυλίου πολέμου. Διαβεβαίωσε δε τον Αμερικανό πρέσβη ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι ΗΠΑ ότι θα χρεωθούν το αδιέξοδο των συνομιλιών, χαρακτήρισε την προτεινόμενη από τον κ. Νιμιτς λύση λογική και ότι το ΠαΣοΚ δεν θα εκμεταλλευτεί το ζήτημα πολιτικά.

Θέλουμε να πιστεύουμε, κ. Πρόεδρε, ότι τα λεχθέντα από τον ‘Αντιπρόεδρο σας απηχούν προσωπικές του απόψεις και δεν εκφράζουν απόψεις του κόμματός σας, πολύ δε περισσότερο της Κυβερνήσεως σας. Παρόλα αυτά οι απόψεις διαπρεπούς στελέχους του κόμματος σας, διατυπωμένες μάλιστα επισήμως σε αντιπροσώπους ξένων κέντρων αποφάσεων, και συγκεκριμένως στον Αμερικανό πρέσβη, όταν μάλιστα γνωρίζουμε την φιλοσκοπιανή θέση των ΗΠΑ και την επιθυμία τους να λυθεί το γρηγορότερο το θέμα των Σκοπίων και μάλιστα εις βάρος των Ελλήνων. Γνωρίζουν καλά οι ιθύνοντες της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ ότι οι θέλοντες να αποκαλούνται ¨Μακεδόνες¨είναι Σλάβοι την καταγωγή και το γένος και ότι μικρό μέρος μόνον του κράτους των Σκοπίων είναι τμήμα της γεωγραφικής εκτάσεως της Μακεδονίας. Το ότι είναι Σλάβοι την καταγωγή το διετύπωσε ευθαρσώς ο πρώτος Πρόεδρος τους Γκλιγκόροφ, το παραδέχθηκε δε πρόσφατα και ο διαμεσολαβητής Νωμίτες κατά την συνάντηση που είχε με αντιπροσωπία της Παμμακεδονικής Ενώσεως στην Νέα
Υόρκη προσθέτοντας ¨Έκαναν τεράστιο σφάλμα στην προσπάθειά τους για αρχαιοποίηση της κοινωνίας και χρησιμοποίηση των αρχαίων ελληνικών μακεδονικών συμβόλων¨.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Είναι απαράδεκτο Έλληνες, και μάλιστα κατέχοντες επίσημα αξιώματα, με ενέργειες τους η λεγόμενά τους να δίδουν τροφή και επιχειρήματα στην ανθελληνική και αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπίων.
Χωρίς να θέλουμε να υποδείξουμε τρόπους και ενέργειες στην χάραξη της εξωτερικής πολιτικής της Κυβερνήσεως σας, όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων, φρονούμε ότι μια πιο σθεναρά στάση, απέναντι στις ανιστόρητες και ανόητες αιτιάσεις των αυτοκαλουμένων ¨Μακεδόνων¨ θα ξεκαθάριζε τα πράγματα, γιατί θα καταστούσε σαφές στην ηγεσία των Σκοπίων ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε ότι η φτιαχτή γλώσσα τους είναι η ¨Μακεδονική¨ και ότι το συνονθύλευμα των κατοίκων του κράτους των είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων και αποτελούν ¨Έθνος Μακεδόνων¨, γνωστού όντος ότι οι Μακεδόνες ήταν ένα από τα Ελληνικά φύλα και η γλώσσα τους ελληνική διάλεκτος. Και εσείς κ. Πρωθυπουργέ θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε, μια και καλή, στον κ. Γκρουέφσκι, πρωθυπουργό της γείτονος, γνωστού ανθέλληνος, και εκφραστού του άκρατου ¨Μακεδονισμού¨ της Κυβερνήσεως του, κατά τις επιμέρους ιδιαίτερες συναντήσεις σας, ότι πρέπει να παύσει επί τέλους τις ανοησίες περί ¨Μακεδονικού έθνους¨ και τα τοιαύτα διότι πάντοτε η Ύβρις επιφέρει την Νέμεση.
Διατελούμε με όλως ιδιαίτερη εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Αναστάσιος Κ. Πηχιών

Ο Γεν. Γραμματέας
Λάζαρος Α. Αποστολίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ