13.4.11

ΟΔΟΣ: φύλακες φυλάκων II

Δεν είναι μια-δυο οι φορές στις οποίες καταγράφεται το εξής χαρακτηριστικό στιγμιότυπο που μεταφέρεται από αναγνώστη της εφημερίδας και είναι αρκετά αποκαλυπτικό: Πρωταγωνιστεί υποψήφια για την θέση του «Συμπαραστάτη του δημότη», το όνομα της οποίας, κατά κάποιο τρόπο επιβλήθηκε ως φαβορί και συζητήθηκε αρκετά το τελευταίο χρονικό διάστημα γύρω από το θέμα επιλογής του «συμπαραστάτη» που διαίρεσε το δημοτικό συμβούλιο.

Η συγκεκριμένη υποψήφια, σταματάει το αυτοκίνητό της στην μέση του δρόμου, και διακόπτει την κυκλοφορία τόσο συχνά όσο το φαινόμενο να είναι περίπου καθημερινό, μπροστά από το σχολικό κτήριο για να αποβιβάσει ή επιβιβάσει το ή τα ανήλικα παιδιά της.
Εν τω μεταξύ στα 10 μέτρα πιο πέρα, υπάρχει άπλετος χώρος εκτός δρόμου φυσικά.

Η εικόνα είναι εύγλωττη και αποτυπώνει την άνεση της παρ’ ολίγον αξιωματούχου με τον βαρυσήμαντο τίτλο. Αποδεικνύει ότι ο παραγοντισμός είναι ζή-τημα προσωπικής νοοτροπίας και της κοινωνικής δυναμικής.
Προφανώς κανείς δεν θα της είπε, γιατί μερικά πράγματα συνηθίζονται τόσο πολύ ώστε να μοιάζουν περίπου αυτονόητα και θεμιτά.

Όμως αυτό που κάνει όχι μόνο δεν είναι νόμιμο, αλλά ούτε και συμβατό με τo image ενός προσώπου που ήθελε διακαώς να γίνει συμπαραστάτης του δημότη. Μόνο που σε μια τέτοια περίπτωση και σκηνή, ο ανώνυμος δημότης που οδηγεί το αυτοκίνητό του και σταματάει υποχρεωτικά για να γίνει η αποβίβαση / επιβίβαση των παιδιών της, θα χρειαζόταν έναν άλλο συμπαραστάτη για του συμπαρασταθεί από την παρ’ ολίγο συμπαραστάτρια.
Οι φύλακες των φυλάκων όπως αναφερόταν στο σχετικό πρωτοσέλιδο της ΟΔΟΥ.


Σχετικό κείμενο:

ΟΔΟΣ: Φύλακες φυλάκων

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος13/4/11

    Πολύ χαρακτηριστικό το περιστατικό που περιγράφει ο αναγνώστης σας αλλά μάλλον δεν πρόσεξε και το παρκάρισμα γνωστού δικηγόρου, όχι για 10 sec αλλά για ώρες, στο τελείωμα της Αγίου Αθανασίου, πιο κάτω απο τα δικαστήρια, όπου έκλεινε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται απίστευτα μποτιλιαρίσματα πριν μπουν τα γνωστά πορτοκαλί κολονάκια.
    Το αστείο της υπόθεσης (πάντα υπάρχει η φαιδρή πλευρά της ζωής) είναι πως μετά την τοποθέτηση των κολονακίων, γνωστή τοπική εφημερίδα (ποια άραγε ;) σχολίαζε καυστικά το μεμπτό της διευκόλυνσης της κυκλοφορίας και της μη "εξυπηρέτησης" των γνωστών εξυπνάκηδων που τώρα θα πρέπει να παρκάρουν κανονικά και όχι κλείνοντας δρόμους...

    Γ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ