12.7.11

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αγαπητέ κ. διευθυντή, 

Αντί να κοιτάξουν να κρατήσουν τον κόσμο στο Νεστόριο που σιγά-σιγά αδειάζει, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, προσπαθεί να κρατήσει τις… αρκούδες!! 
Και μάλιστα να τις επιβάλλει στους Νεστορίτες, και γενικά στους κατοίκους των οικισμών του Γράμμου, με το νέο πρόγραμμα που προωθεί με τον τίτλο «Συνύπαρξης αρκούδας και ανθρώπου» (!) προϋπολογισμού 1.128.326 (ναι 1.128.326 ευρώ!) από 1η Οκτωβρίου 2010 (ναι από το 2010 θα ισχύει!) έως 30 Ιουνίου 2014.

Με αυτά τα χρήματα θα «ταΐσουν» εκτός από τις αρκούδες, και τους υπαλλήλους που θα στελεχώσουν την ευφάνταστη αυτή ιδέα: της συνύπαρξής μας με τις αρκούδες, που θέλουν να μας επιβάλλουν σώνει και καλά κάποιες οικολογικές οργανώσεις.

Οι οποίες χρόνια τώρα βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη με τα τροχαία στην Εγνατία (πριν τους οικολόγους, γιατί δεν ακούγαμε κανένα τροχαίο με αρκούδες στους εθνικούς μας δρόμους;), με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη, και σε τελική ανάλυση να απορροφήσουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Και ιδού το αποτέλεσμα: Την υπογραφή του προγράμματος. 

Στο τέλος δεν θα μείνει ψυχή στα χωριά του Γράμμου. Θα μείνουν μόνο οι αρκούδες. Αυτός ο εμπαιγμός των οικολογικών οργανώσεων και του πολιτικού κατεστημένου, πρέπει να λάβει τέλος.
Εδώ ο κόσμος δεν έχει να φάει, και αφήνει τα χωριά του, αλλά για τους οικολόγους πάντα κάτι βρίσκεται. Είτε με αφορμή τις αρκούδες, είτε με αφορμή τα πτηνά των Ορνιθολόγων, είτε με αφορμή τα ψάρια Ενυδρείου.

Επιπλέον ακούγεται έντονα ότι την δράση θα στελεχώσουν κάποιοι από το στενό περιβάλλον της τέως νομαρχίας Καστοριάς (στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ σας κοινοποιώ σχετικό δημοσίευμα), μια και τα άτομα που φημολογείται ότι θα προσληφθούν είναι [……]*, τα οποία έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τους κ.κ. Κ. Λιάντση, Δ. Σαββόπουλο, Α. Ευαγγέλου και Ι. Μίσχου.

Μετά τι να απαντήσεις στο «μαζί τα φάγαμε»;
Τα φάγαμε με τις αρκούδες;

Αγανακτισμένος κάτοικος της περιοχής


(*) Η ΟΔΟΣ απάλειψε από το κείμενο του επιστολογράφου τα στοιχεία των αναφερόμενων υποψήφιων. Αφήνει όμως τα ονόματα των παραγόντων της δημόσιας ζωής, εξ αιτίας της ενεργούς συμμετοχής τους σ’ αυτήν.

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος12/7/11

  Φαίνεται την Πολιτεία δεν την ενδιαφέρουν οι πολίτες. Δεν την ενδιαφέρουν οι νέοι που μεταναστεύουν και φεύγουν από την περιοχή. Δεν την ενδιαφέρει η ανεργία, η απελπιστική φτώχια των ανθρώπων και το κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο που βιώνουν. Δεν την ενδιαφέρει η έλλειψη υποδομών, νοσοκομειακής περίθαλψης, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων…

  Η παράνοια της χώρας μας στο μεγαλείο της. Σε εποχές που δεν υπάρχουν χρήματα για τα Νοσοκομεία, τα Σχολεία και τόσα άλλα, υπάρχουν χρήματα για λαμόγια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος12/7/11

  Φαίνεται υπάρχουν Έλληνες οικολόγοι που έχουν καλύτερη όσφρηση από τις αρκούδες.
  Αυτοί μπορούν να μυρίσουν χρήμα από χιλιόμετρα μακριά. Ζεστό, ζουμερό χρήμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος16/7/11

  Προκαλεί μεγάλη έκπληξη, η ευκολία που βρίσκουν χρήματα και προγράμματα για τις αρκούδες για τις τους οικολόγους. Και για τους άνεργους νέους, δεν βρίσκουν ποτέ τίποτε. ΤΙΠΟΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ