24.7.11

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Προς:
Την Περιφέρεια Ιωαννίνων
Τον Δήμο Καστοριάς
Την Διεύθυνση Τροχαίας Καστοριάς
Εφημερίδα OΔΟΣ Καστοριάς
Κοινοποίηση:  Υπουργείο Προστασίας Πολίτη. Κ.Π.Κ. Θεσσαλονίκης. Διοικητή Τροχαίας Καστοριάς. Σχετ: Έγγραφά μου στις 30/5 και 31/5/2011 προς Διοικητή Τροχαίας.


Θέμα: Δρόμοι παγίδες, με αόρατες πινακίδες οδικής κυκλοφορίας.

Είμαι ένας απλός φορολογούμενος πολίτης ήθελα να σας ενημερώσω για το παρακάτω περιστατικό.
Στις 27/5/2011, ο οδηγός του Ι.Χ. ΝΙΚ 9100, αυτοκινήτου μου, διερχόμενος από το κέντρο της Καστοριάς περί τις 22:30, μετά από τροχαία παράβαση του επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ, επτά βαθμοί ποινής και αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας.
Ως άμεσα ενδιαφερόμενος αποφάσισα να επισκεφθώ την πόλη της Καστοριάς για να ερευνήσω την υπόθεση. Κατευθύνθηκα στον δρόμο που καταγράφηκε η τροχαία παράβαση και με έκπληξη διαπίστωσα τα παρακάτω:
Στην οδό Αθανασίου Διάκου, υπάρχει μεταξύ άλλων δρόμων και η οδός Αβέρωφ. Ο οδηγός μου, Porza Kastriot του Nezir που βρισκόταν στην Αθανασίου Διάκου θέλησε να στρίψει αριστερά σε κάθετο δρόμο, για να αναχωρήσει προς Θεσσαλονίκη και αυτό έκανε, μέσω της οδού Αβέρωφ, όπου βρισκόταν ,περιπολικό της τροχαίας και κατέγραψε αμέσως την παράβαση;

Βεβαίως θα ήταν παράβαση, αν υπήρχε το κατάλληλο σήμα της τροχαίας στην λεωφόρο, που απαγορεύει την στροφή αριστερά και αν η απαγορευτική πινακίδα της οδού Αβέρωφ δεν ήτανε κρυμμένη πίσω από μια υπερμεγέθη κολώνα της Δ.Ε.Η., που με τον φωτισμό τις νυχτερινές ώρες ήταν σχεδόν αόρατη. Ήδη με δύο έγγραφα μου στις 30/5 και 31/5, ενημέρωσα τον κ. διοικητή της Τροχαίας για το περιστατικό και αναμένω απάντηση.
Πέρα από όλα αυτά ήθελα να τονίσω ότι τα όργανα της Τροχαίας, νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι μόνο για την τυπική καταγραφή μιας κλήσης, αλλά έχουν και την ηθική υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να τους βοηθούν σε τέτοιες περιπτώσεις κακής και λανθασμένης σήμανσης, όπως και να ενημερώνουν τους αρμόδιους για την τακτοποίηση τέτοιων προβλημάτων, που τελικά, τα πληρώνουν αθώοι πολίτες.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Αλέξανδρος Τσάγκας

Αλεξ. Παπαναστασίου 3, 54639 Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310822522, 6977775052  tsagolf@in.gr


Θεσσαλονίκη 1/6/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ