17.12.11

ΟΔΟΣ: Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

Οι δυο φωτογραφίες που προέρχονται από τις παρελάσεις για την επέτειο του ΟΧΙ σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, συμβολίζουν την ελληνική πραγματικότητα. Και παρέχουν επαρκείς εξηγήσεις, χωρίς περιττές αναλύσεις, για το νεοελληνικό θαύμα.




Στην μια φωτογραφία, στην μαθητική παρέλαση της Λάρισας, ο φέρελπις, εύελπις υπερήφανος και ευθυτενής νέος Έλλην μαθητής, με προτεταμένη την ανοικτή παλάμη της ανυψωμένης δεξιάς χειρός του, με την ρομαντική μαχητικότητα των εφήβων, εκφράζει με βουδιστική ηρεμία προσκυνητού άρτι εκπαιδευθέντα στον Γάγγη των Ινδιών της καθ’ άλλοις Ανατολής, την απόλυτα δικαιολογημένη αποφασιστικότητα της γενιάς του, όχι απλά να αμυνθεί υπέρ της ακεραιότητας της Φυλής και των κεκτημένων που χάνονται από τους αλλόδοξους. Τους έως πριν 2-3  χρόνια κουτόφραγκους. Αλλά και για το δραματικά αβέβαιο μέλλον της νέας γενιάς, αβεβαιότητα που οδήγησε στο ξέσπασμα των παρελάσεων.




Στην δεύτερη φωτογραφία (από την εφημερίδα «The World Street Journal») εν ώρα υπηρεσίας, ο αξιόμαχος και αποτελεσματικός άνδρας των ΜΑΤ, λίγο πριν την ματαίωση της παρέλασης της Θεσσαλονίκης, αντί να περιοριστεί στην ετοιμότητα για την διαφύλαξη της τάξης, παράτησε τα εγκόσμια υπηρεσιακά του, για να ασπαστεί την δεξιά του σεβασμίου γέροντα μοναχού. Που καθώς φαίνεται άφησε για λίγες (;) ώρες τα πνευματικά του καθήκοντα, τις προσευχές και τις διακονίες για να αναμειχθεί με τα εθνικοπατριωτικά εγκόσμια, που αυτή την φορά είχαν και κάτι από αντίσταση στην λαίλαπα. Τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να  χάνονται, θα σκέφτηκε, σε ένα είδος ενοράσεως, πόσο μάλλον όταν συνδυάζονται με την συμβολική επιβεβαίωση της επιρροής που ασκεί, η υπερκόσμια -αν είναι γνησία ελληνορθόδοξη- στην εγκόσμια εξουσία, αν είναι απολύτως ελληνική.

Και ξανά προς την δόξα τραβά!  

Σχετικά σχόλια για το θέμα ΕΔΩ


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Νοεμβρίου 2011, αρ, φύλλου 614

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ