9.3.12

ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΜΠΑΓΓΟΥ: Καφενείο 2

Λουκάς Παπαδήμος-Μάκης Ψωμιάδης, 1-0

Συζητούν, για μια ακόμα φορά, οι τρεις φίλοι, από την προηγούμενη δημοσίευση, στο γνωστό καφενείο με τις ψάθινες, ξεχασμένες, καρέκλες


ΓΙΩΡΓΟΣ: Για να λέμε την πάσα αλήθεια, εγώ δε χάρηκα που τον ξετρυπώσανε τον Μάκη. Και πού; στα Σκόπια... Κι αυτοί έδειξαν ποιοι είναι, τον χαρακτήρα τους φανέρωσαν και τον κατέδωσαν σε μας. Γιατί ρε! Εσάς τί σας έκανε; χρήμα μόνο σας άφηνε! Στο κάτω κάτω, βίασε ή σκότωσε;
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: Φίλε μου, το ποδόσφαιρο από λαϊκό άθλημα περιήλθε στα χέρια της πλουτοκρατίας και κατέληξε σ' αυτό το χάλι. Αν παρέμενε στα χέρια του λαού, θα ήταν πολύ διαφορετική η πορεία του.
ΑΝΔΡΕΑΣ: Ναι, αλλά όταν πέφτει χρήμα σε μια επιχείρηση την απογειώνει. Θα βλέπαμε αυτά τα ονόματα στα γήπεδα αν δεν έρεε το ευρώ;
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: Το χρήμα, όμως, είναι σαν το μέλι: μαζεύει γύρω του τις μύγες που, εν προκειμένω, μάλλον είμαστε εμείς, αλλά και τις αρκούδες, τους μεγαλοπαράγοντες εννοώ.
ΓΙΩΡΓΟΣ: Θα πεις, τώρα, εσύ και τον Ψωμιάδη αρκούδα! Δεν είμαστε καλά! Ξέρεις τί έλεγε μια μέρα σε κάποιον δημοσιογράφο ένας καθηγητής κοινωνιολογίας; νομίζω Τσουκαλά τον έλεγαν. Αν ένα σχήμα λειτουργεί όπως έχει, το αφήνουμε ανενόχλητο να συνεχίσει. Κι εμείς σαν κοινωνία και σαν ποδόσφαιρο μια χαρά λειτουργούσαμε.
ΑΝΔΡΕΑΣ: Κι εγώ το γουναράδικο τέλεια το πήγαινα, αλλά με απλήρωτα δάνεια.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: Η κοινωνία πρέπει να διοικείται με πυγμή. Όλα να είναι αυστηρά προγραμματισμένα και να ελέγχονται.
ΑΝΔΡΕΑΣ: Σας είδαμε και σας με τους σοσιαλισμούς σας στα ανατολικά κράτη, χρειαζόσασταν έναν χαφιέ για κάθε πολίτη. Πώς δεν το σκέφτηκαν οι Αμερικάνοι να εξειδικεύσουν αρκετούς και να σας τους εξάγουν! Σ' αυτόν τον τομέα μια χαρά θα συνεργαζόσασταν με τους καπιτάλες.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: Αυτό είναι άλλο ζήτημα. Μη τα μπερδεύεις όλα, απλώς δεν προλάβαμε να μεταπηδήσουμε από την δικτατορία του προλεταριάτου στη δημοκρατία.
ΓΙΩΡΓΟΣ: Τώρα τι γίνεται! Μας βάλανε κι αυτόν τον Παπαδήμα, τον ξενέρωτο, τον μειλίχιο, τον απαλοχέρη, που θα μας τη φέρει με το μαλακό. Θα μας βγάλει από την ανατολίτικη χαλαρότητά μας, θα ξεβολευτούμε. Το ξέρετε ότι οι περισσότερες γυναίκες τον ερωτεύτηκαν; χάλασε την πιάτσα. -Κι αν πει κι αυτός τόσα ναι στην τρόικα, όσα είπε κι ο ΓΑΠ μας βλέπω προτεκτοράτο της Μέρκελ.  Εμάς, για να πω την μαύρη αλήθεια, ένας Μάκης Ψωμιάδης μας έπρεπε για πρωθυπουργός. Νομίζω ότι θα μας αντιπροσώπευε καλύτερα από όλους.
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: Πώς το σκέφτηκες βρε άτιμε, για λέγε, για λέγε!
ΓΙΩΡΓΟΣ: (Με πολύ σοβαρό ύφος) Βρήκα τουλάχιστον δέκα λόγους που μας λένε ότι αυτόν πρέπει να έχουμε αρχηγό:
1) Είναι χαρακτηριστικός τύπος Έλληνα, όσον αφορά τη φάτσα του. Έχει στυλ. Τον είδες πως παίζει το μπεγλέρι και πως ρίχνει και σηκώνει το ματόφυλλο όταν μιλάει;
2) Δεν πήγε πανεπιστήμιο, όπου σου μαθαίνουν ένα σωρό θεωρίες και σου μπερδεύουν τα μυαλά. Αυτός είναι κοινωνικά μορφωμένος
3) Έχει ευρεία κοινωνική στήριξη. Είδατε κανέναν να τον αμφισβητεί;
4) Ξέρει από “παιχνίδι” και δε θα τον έπιαναν κορόιδο οι Γερμαναράδες.
5) Είναι μάγκας. Και οι μαγκιά έχει κατοχυρωθεί στον Έλληνα όπως η φέτα. Είναι δικό μας κεκτημένο. Την υπερασπιζόμαστε χρόνια κι έχει κολλήσει επάνω μας σαν ερωτευμένη γκόμενα.
6) Είναι υπεράνω υποψίας και μη χαζογελάτε! Γκοτζάμ εισαγγελέας έκρινε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής!
7) Έδειξε ήθος και έκανε αντίσταση στο κομματικό κατεστημένο. Γ' αυτό έφυγε. Δεν μπορούσε πλέον να συνυπάρξει με τα λαμόγια που μας κυβερνούν.
8) Μπορεί να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και να επηρεάσει τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Φαντάζεστε το δίδυμο Ψωμιάδης-Φωτόπουλος, καθώς ο Ψωμιάδης θα τον κρατάει τρυφερά και θα του λέει: αγαπούλα, πούλα! Θα μπορούσε ο άλλος να του αντισταθεί;
Τους άλλους δύο λόγους, συγνώμη, αλλά τους ξέχασα.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ- ΑΝΔΡΕΑΣ με μια φωνή: Φτάνει, μας έπεισες ρε φίλε: Παπαδήμος-Ψωμιάδης, σίγουρο 0-1.
Αποχωρούν very ικανοποιημένοι και πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ