27.6.12

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε διευθυντά, αγαπητοί συμπολίτες,

Ερεθισμός και αφορμή να γράψω αυτό το κείμενο είναι οι εντυπώσεις, φήμες και προσωπική εμπειρία από την προεκλογική περίοδο που περνάμε, μια προεκλογική περίοδο που πιστεύω ότι έπρεπε να είχαμε ζήσει αρκετούς μήνες πιο πριν.
Ας είναι, ποτέ δεν είναι αργά και τώρα που ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αποδείξουμε ότι δεν τρώμε κουτόχορτο και σοκαρισμένοι από το δυναστικό πολιτικό σύστημα που μας έφερε εδώ γνωρίζουμε πλέον, έτσι θέλω να πιστεύω και για τους περισσότερους από εμάς, το τι μας συνέβη, συμβαίνει και θα συμβεί αν ψηφήσουμε τα πρώην μεγάλα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ και κυρίως το ΠΑΣΟΚ που έχει την τεράστια ευθύνη της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων ετών με συνυπεύθυνη τη ΝΔ ως ανύπαρκτη αντιπολίτευση για 2 χρόνια και το χειρότερο συγκυβερνώντας από το περασμένο φθινόπωρο και ψηφίζοντας μνημόνιο και δανειακή σύμβαση βασισμένη σε ξένο δίκαιο με πολιτικούς που έχουν την μέγιστη ευθύνη των προδοτικών δανειακών συμφωνιών, με τους οποίους πολιτικούς συγκυβερνά μέχρι που εμείς θα αποφασίσουμε ότι τελείωσαν και να μας αδειάσουν τη γωνιά. Ας μην χάσουμε φίλοι συμπολίτες την τελευταία μας ευκαιρία την ερχόμενη Κυριακή και ας στείλουμε κάποιους στα ειδικά δικαστήρια και άλλους στα σπίτια τους, αυτό μπορούμε να το κάνουμε ψηφίζοντας συνεπείς αντιμνημονιακούς, αντικατοχικούς πολιτικούς και πολιτικούς σχηματισμούς.

Ας έρθω στο συγκεκριμένο θέμα που με ερέθισε περισσότερο να γράψω αυτό το κείμενο που είναι η διαπίστωση ότι σαν τοπική κοινωνία είμαστε των πολύ άκρων μπορώ να πω. Από την μια να εκλέγουμε κάποιον βουλευτή για σχεδόν 30 χρόνια ανελλιπώς, κάτι που δεν τιμάει καμία κοινωνία που το κάνει για τους ευνόητους λόγους και να περνάμε σε άλλο άκρο να δίνουμε σχετικά μεγάλα ποσοστά σε ένα φιλοναζιστικό κόμμα που στον παρελθόν σε φύλλα της εφημερίδας τους «Χρυσή Αυγή» έχουν γραφτεί όχι μόνο συμπάθειες στον ναζισμό αλλά ύμνοι στον Χίτλερ τον μεγαλύτερο καταστροφέα της πατρίδας μας. Σχετικά με συμπάθειες και ύμνους στο ναζισμό έχω και προσωπική πείρα – ανάγνωση αφού αγόρασα από περιέργεια αυτήν την εφημερίδα αρκετά χρόνια πριν
Πώς μπορεί να είναι κανείς πατριώτης ως υμνητής του ναζισμού; Δεν νομίζω να χρειάζεται να κάνω ιστορικές αναφορές πιστεύω ότι γνωρίζουμε τι ήταν ο ναζισμός για την Ελλάδα και για όλη την ανθρωπότητα. Το κυριότερο φίλοι μου είναι ότι οι υποψήφιοι αυτού του κόμματος της Χρυσής Αυγής δεν είναι από τον τόπο μας , κάποιοι από αυτούς μπορεί να μην έχουν πατήσει το πόδι τους εδώ και να μην ξέρουν που βρίσκεται η Καστοριά! Πόσο υπερήφανοι αισθάνεστε ψηφίζοντας αυτούς που εκτός του ότι είναι σε κόμμα, που ως λογικό συμπέρασμα που βγαίνει από τα πιο πάνω ως υμνητές και θαυμαστές του ναζισμού είναι ταυτόχρονα ανθέλληνες;

Κύριε διευθυντά, φίλοι αναγνώστες επίσης ας τελειώνουμε με τον παλαιοκομματισμό και τους εκπροσώπους τους. Ένα μπορώ να πω τρομακτικό παράδειγμα συμπεριφοράς εκπροσώπου του παλαιοκομματισμού. Παράδειγμα τρομοκρατίας και φίμωσης σκέψης και λόγου, σκέψης και λόγου που λίγο πολύ έχουμε και εκφέρουμε και στα καφενεία σε συζητήσεις μεταξύ μας καταγγέλλοντας πολιτικούς με ονόματα για μη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Δεν είναι έγκλημα η μη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος στην πατρίδα μας και είναι οι σχολιασμοί που κάνουμε με βάση δημοσιευμάτων των ΜΜΕ.
Αυτό έγινε σχετικά πρόσφατα με το σύρσιμο στα δικαστήρια δύο συμπολιτών μας από μεγαλοστέλεχος της ΝΔ και την πρωτόδικη καταδίκη τους γιατί τόλμησαν να αναπαράγουν αυτά που κεντρικά και μεγάλα ΜΜΕ τον είχαν κατηγορήσει. Καταλαβαίνετε μέχρι που μπορούν να φτάσουν για να σώσουν τους εαυτούς τους είτε πολιτικά, είτε…

Οι περισσότεροι θα γνωρίζουμε την περίπτωση που αφορά τους δύο συμπολίτες μας τον Γιώργο Μαντζούρα και υποψήφιο με τους «Ανεξάρτητους ‘Έλληνες» και τον Σωκράτη Λιάνο και οι δύο πρώην βασικά στελέχη της ΝΔ! Η 6η Μαίου είναι η μεγάλη ευκαιρία και τιμή, ίσως η τελευταία που μας κάνει αυτή η έστω κατ΄ επίφαση δημοκρατία που ζούμε εδώ και χρόνια. Ας μην την αφήσουμε να πάει χαμένη. Να πάμε να ψηφίσουμε και κυρίως για μια φορά ας μην πάρουμε στο λαιμό μας άλλους. Οι συναισθηματική δεσμοί με τα πρώην δύο μεγάλα κόμματα δεν ωφελούν, δεν είναι γκόμενες ας το έχουμε υπόψιν, και αποφασίζουμε για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών και της πατρίδας που μπορεί να νοηθεί μόνο εκτός της κατοχικής πολιτικής που εκπροσωπούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλα κρυφομνημονιακά κόμματα.

gataros1.infogataros1.info


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3.5.2012, αρ. φύλλου 640

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ