9.8.12

ΟΔΟΣ: Δικαστική νίκη της ΑΝ.ΚΑΣ.

Τελικά απορρίφθηκε (και) από δικαστήριο της Καστοριάς, αίτηση άλλοτε συμβασιούχων που είχαν στρέψει κατά της ΑΝΚΑΣ ΑΕ, ζητώντας να κριθούν ως υπάλληλοι και να τους καταβληθούν δεκάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση επανήλθε μετά από «μυστηριώδη» απόφαση του ΑΣΕΠ που λήφθηκε το 2012, ενώ έπρεπε να είχε αποφανθεί το 2004 (!).

Είναι γεγονός ότι για την όλη υπόθεση έγινε προσπάθεια πολιτικοποίησης, με αφιερώματα και ρεπορτάζ υπέρ των άλλοτε συμβασιούχων, στα οποία γινόταν λόγος για πολιτικές διώξεις και άλλα τέτοια, προφανώς για να δημιουργηθεί κατάλληλο κλίμα.

Κανείς όμως δεν μπορεί να προδικάζει ή να προβλέπει την δικαστική εξέλιξη, όπως αναφερόταν στο οπισθόφυλλο της 17 Μαΐου της ΟΔΟΥ (με τίτλο «Αόρατα χέρια» ΑΣΕΠ Vs ΑΝΚΑΣ) σε σχετικό σχόλιο για τον «μυστηριώδη» δάκτυλο που ανακίνησε την υπόθεση στον ΑΣΕΠ επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου μετά το 2010, με αφορμή απαντήσεις επί του θέματος του προέδρου της ΑΝΚΑΣ ΑΕ και αντιπεριφερειάρχη, με τις οποίες καθιστούσε σαφές ότι η ΑΝΚΑΣ δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιο δυσβάστακτο κόστος.

Η αυτονόητη αυτή εκτίμηση για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε. Και προφανώς θα συνεχίσει να επιβεβαιώνεται, είτε η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αποφασίζει έτσι, είτε αλλιώς. Σε πείσμα όσων θεωρούν ότι υπάρχει έδαφος ελέγχου και επιρροής της, και ιδιαίτερα μέσω του τύπου και τοπικών ΜΜΕ.

Δημοσιεύθηκε στις 21 Ιουνίου 2012, αρ. φύλλου 647.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ