11.10.12

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν




Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Διάβασα στο π. φύλλο σου, σχόλιο για τα αυτοκίνητα των δικαστικών λειτουργών, της αστυνομίας αλλά και συγκεκριμένου δικηγόρου που σταθμεύουν μπροστά και απέναντι από την απαγορευμένη ζώνη. Και σκέφτηκα προς τι οι απορίες σου, όταν οι δρόμοι της Καστοριάς, είναι γεμάτοι από καταληψίες: με καρέκλες, σκαπώ, τραπεζάκια και άλλα αντικείμενα δεσμεύουν θέσεις στάθμευσης για να κάνουν αυτή την δουλειά τους, που συνήθως είναι να βολευτούν οι ίδιοι χωρίς κόπο.

Ενδεικτικά, 150-200 μέτρα πιο πάνω από τα Δικαστήρια, επί της Μητροπόλεως (στο ύψος του άλλοτε ταχυδρομείου) στην απέναντι πλευρά επί εβδομάδες τώρα, όχι μόνο τοποθέτησαν τον κάδο, που δεν αδειάζει εδώ και καιρό -πόσα είναι πια αυτά τα απορρίμματα, αλλά εδώ και εβδομάδες μόλις φύγουν οι οικοδόμοι -αλλοδαποί κατά πάσα πιθανότητα- τεντώνουν για άλλα 10 μέτρα την κορδέλλα, δένοντάς την πάνω σε μεταλλικά κάγκελα που αυθαίρετα πέταξαν πάνω στον δρόμο, εκεί που υποτίθεται ότι υπάρχουν θέσεις στάθμευσης.

Δεσμεύουν εκτός από τον κάδο, και θέσεις στάθμευσης για 2-3 αυτοκίνητα, 24 ώρες το 24ώρο επειδή έτσι γουστάρουν και επειδή κανείς δεν αντιδρά, και φυσικά κανείς δεν τους ελέγχει. Μάλιστα συνήθως στις θέσεις της κορδέλλας, παρκάρουν οι οικοδόμοι τα ΙΧ τους.

Αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει Τροχαία σε αυτήν την πόλη, ούτε Δήμος σ’ αυτόν τον τόπο να επέμβουν γι’ αυτές τις απίστευτες καταχρήσεις; Εκτός κι’ αν υπάρχουν πολίτες που απολαμβάνουν ασυλίας.

Αναγνώστης

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 19 Ιουλίου 2012, αρ. φύλλου 651

2 σχόλια:

  1. Απογοητευμενος ψηφοφορος11/10/12

    Ο κ. Δημαρχος της Βυζαντινης Καστοριας ,τι κανει? Που βρισκεται? εχει μεινει στον αποηχο του Αιδονιδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τασούλης ο ηλεκτρολόγος11/10/12

    Απογοητευμένε ψηφοφόρε, που ψάχνεις μόνο για τον Δήμαρχο, αν διαβάσεις και τα σχόλια στην ανάρτηση της ΟΔΟΥ "Λόγος και Αντίλογος - "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ" ΚΑΙ ΑΛΛΑ, θα παραδεχθείς ότι συνυπεύθυνοι για το χάλι είναι και άλλοι και άλλες...
    Κι ας λέει η παροιμία ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!

    (όχι τίποτε άλλο, αλλά αγαπώ πολύ τον Αηδονίδη και, συμπάθα αδερφέ, δεν ανέχομαι ούτε γι' αστείο να συνδέεται το όνομά του με αλλωνών αηδίες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ