1.11.12

Ε.Τ.: Εθελοντισμός εν... δράσει


Υπαίθριο σαλονάκι από μπάζα δίπλα στο ποτάμι του Μαυροχωρίου περιμένει...

ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που οι πολιτικοί μας κινδυνολογούν και κάνουν λόγο για τη διάλυση τάχα του κοινωνικού ιστού, λόγω της άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης, η πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας καθαριότητας Μαυροχωρίου έρχεται να αποδείξει περίτρανα για άλλη μια φορά το αντίθετο.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ σε αυτόν τον Έλληνα που από το αρχαίο παρελθόν μέχρι σήμερα κατάφερε να αντέξει κάθε λογής αντιξοότητα, να μην υπάρχει έστω και το στοιχειώδες ίχνος κοινωνικής ευσυνειδησίας;

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ αυτός ο Έλληνας με τους πολλαπλούς ρόλους , του πολίτη, του επαγγελματία, του γονιού, του ανθρώπου πάνω απ’ όλα να μην ευαισθητοποιείται, όταν η περίσταση το απαιτεί;

ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΝΕΒΗ και με την εθελοντική ομάδα του Μαυροχωρίου που λίγο πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έδωσε για άλλη μια φορά το παρόν της σε σχολικό χώρο αναλαμβάνοντας τον καθαρισμό του αύλειου χώρου του Νηπιαγωγείου, έργο που κάποιοι… άλλοι θα έπρεπε να επιτελέσουν.

ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥΣ μικροί και μεγάλοι φίλοι της ομάδας με τον τρόπο που μπορούσαν και όσο μπορούσαν, έδωσαν την ψυχή τους μεταμορφώνοντας κυριολεκτικά το χώρο. Αξιοσημείωτη και η προσφορά μιας ετοιμόγεννης γυναίκας.

ΤΟ ΟΜΑΔΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ελληνικό πνεύμα και πάλι διέπρεψε! Για ακόμη μια φορά δόθηκε ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που θέλουν να κατέχουν μόνο θέσεις, να υπόσχονται μόνο λόγια χωρίς να προβαίνουν σε καμία ουσιαστική προσφορά. Τέτοιες προσπάθειες αποδεικνύουν ότι ο Έλληνας και ψυχή διαθέτει και μεγάλη καρδιά και αστείρευτη υπομονή. Όταν η περίσταση το απαιτεί δρα συλλογικά και ακολουθεί τη ρήση του σοφού Μακρυγιάννη: «είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ».

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ σε όλους αυτούς που «ξοδεύουν» τα κυριακάτικα πρωινά τους για όλους εμάς. Ας παραδειγματιστούμε από την αξιέπαινη πράξη τους ,ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, κατά τους οποίους υπάρχει μεγάλη ανάγκη να αναδείξουμε όλα τα θετικά μας στοιχεία ως λαός και να συνεχίσουμε να διατηρούμε την αξιοπρέπειά μας.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Σεπτεμβρίου 2012, αρ. φύλλου 657
Φωτογραφία: Σόνια Ευθυμιάδου-Παπασταύρου



1 σχόλιο:

  1. Δεν θα υπάρξει κανένα μέλλον σ΄αυτή τη χώρα δίχως τον εθελοντισμό. Σε όλους του τομείς της ζωής: Στην καθαριότητα, στην κοινωνική αλληλεγγύη (συσίτια, φροντίδα ανήμπορων και ευπαθών, αιμοδοσία, φύλαξη και περιποίηση κοινόχρηστων χώρων, σχολικοί τροχονόμοι κλπ), στην (αστική) πυρόσβεση και τη δασοπυρόσβεση, τη δεντροφύτευση, καθαριότητα αστικού και φυσικού περιβάλλοντος κλπ κλπ. Αυτό θα πει "πολίτης". Εδώ και τρεις δεκαετίες η έννοια του "κοινωνικού κράτους" είχε εξαμβλωματικά μετατραπεί σε μονομερή υποχρέωση της πολιτείας και ο -"αθώος,ανυπεράσπιστος"- πολίτης σε κάθε δύσκολη στιγμή αναθεμάτιζε το "ανύπαρκτο κράτος". Με το να μην επιτελούμε το, ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο, χρέος μας φουσκώσαμε σε δυσθεώρητα ύψη το άλλο μας ΧΡΕΟΣ. (Που τώρα μας σκοτώνει...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ