27.11.12

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΔΑΟΥΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κοπτική και Ραπτική

Εβδομάδες τώρα, το μόνο που μας απασχολεί και κυριαρχεί στα Μέσα μαζικής Επικοινωνίας (έντυπα και ηλεκτρονικά) είναι τα μέτρα περικοπών μισθών και συντάξεων από τα ίδια υποζύγια. Όταν γίνεται λόγος για μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ και ακούγονται ταυτόχρονα φωνές περί αντισυνταγματικότητας των περικοπών άλλων προνομιούχων επαγγελματικών ομάδων, ο μέσος πολίτης που παρακολουθεί τα δρώμενα κινδυνεύει να παραφρονήσει.

Καμιά κουβέντα:
• Για τρόπους εξόδου από την κρίση,
• Για το τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες για να ενισχύσουν την ανάκαμψη,
• Για συγκεκριμένα φορολογικά μέτρα και διασταυρώσεις στοιχείων,
• Για τρόπους βελτίωσης της λειτουργίας του δημόσιου τομέα,
• Για την αναδιοργάνωση των αγορών αγροτικών προϊόντων για να σταματήσουν μερικοί Δήμαρχοι και συνάδελφοί μου τη μεσιτεία της διάθεσής τους,
• Για την αναδιάρθρωση του τρόπου απονομής της δικαιοσύνης,
• Για τη βελτίωση κανονισμών και διατάξεων που διέπουν τις συλλογικές συμβιώσεις (χιλιάδες συμπολίτες μας δεν θα ζεσταθούν εφέτος από την αδυναμία να συνεννοηθούν στη διαχείριση της κοινής θέρμανσης)

Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι ότι αυτή η χώρα για να πορευτεί στις επόμενες δεκαετίες χρειάζεται μια ριζική αναδιοργάνωση των πάντων. Όπως στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, οι μεταρρυθμίσεις του Βενιζέλου οδήγησαν στη μεταπολεμική ανάπτυξη της χώρας, έτσι και σήμερα χρειάζεται να απαλλαγούμε από τα βαρίδια και τα προνόμια εκατοντάδων συντεχνιών για να κινητοποιήσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις που κρύβουμε μέσα. Αδιάψευστος μάρτυρας το ξεπέταγμα των συμπατριωτών μας όταν ξεφύγουν από τα δεσμά και τις αγκυλώσεις του Ελλαδικού χώρου. Οι εδώ μετριότητες υψιπετούν σε όλους τους τομείς.

Οι τρεις πολιτικές δυνάμεις καλά θα κάνουν, αν θέλουν να περισώσουν και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας, να ξεκινήσουν την κατάστρωση ενός ελάχιστου κοινού προγράμματος, για να θυμηθούμε μια μαθηματική έκφραση, που θα οδηγήσει τη χώρα σε μια πορεία ανάκαμψης. Ανάκαμψης όμως που θα στηριχθεί σε νέες γερές βάσεις με κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοκρατία και διαφάνεια, ξεκινώντας από τη Βουλή και τα Κόμματα.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 27 Σεπτεμβρίου 2012, αρ. φύλλου 659

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ