28.11.12

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν




Προς εφημερίδα «ΟΔΟΣ»

Η υποχρέωση του κ. Πετσάλνικου 
και των λοιπών συνυπόλογων πολιτικών της Καστοριάς

Κύριε Διευθυντά,

Στα τοπικά ΜΜΕ δημοσιεύθηκε πολιτική δήλωση του επί 27 συναπτά έτη πρώην Βουλευτή, Υπουργού του ΠΑΣΟΚ και Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, ότι: «αισθάνεται την υποχρέωση απέναντι σε όλους τους πολίτες της Καστοριάς, που τον στήριζαν επί 27 χρόνια με την ψήφο τους, να συμβάλλει με την εμπειρία του στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου».
Ως πολίτης της Καστοριάς, αποδέκτης της πολιτικής αυτής δήλωσης, παρατηρώ τα εξής:

1.- Επί 27 έτη, που ο λαός της Καστοριάς τιμούσε τον κ. Πετσάλνικο με την ψήφο του, στέλνοντάς τον στα ύπατα πολιτικά αξιώματα (Βουλευτής, Υπουργός, Πρόεδρος της Βουλής), δεν κατάφερε να συμβάλει, όπως όφειλε, στην επίλυση των προβλημάτων του νομού μας, με αποτέλεσμα ο νομός Καστοριάς να καταλήξει στους φτωχότερους νομούς της Επικράτειας (βλ. ΟΔΟΣ, αρ. φύλλου 657 / 13.9.2012 «Στοιχεία» σελ. 2). Τώρα θα συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων, που ο Καστοριανός Λαός, απογοητευμένος, τον αποδοκίμασε με την ψήφο του;

2.- Τώρα τη μόνη υποχρέωση που πρέπει να αισθανθεί, όχι μόνο ο κ. Πετσάλνικος, αλλά και όλοι οι μέχρι τώρα συνυπεύθυνοι πολιτικοί του νομού (βουλευτές, νομάρχες, αντινομάρχες, δήμαρχοι κλπ.), στους οποίους τις τελευταίες τρεις δεκαετίες εμπιστευθήκαμε την τύχη του τόπου μας, είναι να απολογηθούν στον Καστοριανό Λαό και να του εξηγήσουν:

α) πώς έφτασε ο νομός μας, που ήταν από τους πλουσιότερους νομούς της Χώρας, να αποτελεί μία από τις φτωχότερες περιοχές όλης της Επικράτειας;

β) πώς, από τους πλουσιότερους, λόγω γούνας κυρίως, νομούς της χώρας κατά τις παρελθούσες δεκαετίες, με τόσο φυσικά κάλλη και αναπτυξιακές δυνατότητες, κατάντησε οι πολίτες του να είναι οι μισοί και πλέον άνεργοι και ένας μεγάλος αριθμός τους να επιβιώνει από το συσσίτιο της Ι. Μητρόπολης Καστοριάς.

γ) πώς επί τόσες δεκαετίες ως κυρίως υπεύθυνοι για την τύχη του τόπου μας πολιτικοί μας, δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν ούτε ένα αξιόλογο αναπτυξιακό έργο υποδομής, απ’ αυτά που βαρύγδουπα κατά καιρούς υπόσχονταν, ώστε να αποφευχθεί η γενικευμένη φτώχια, ανεργία, δυστυχία και μετανάστευση των πολιτών του Ν. Καστοριάς.

Που είναι για παράδειγμα:
-Ο σιδηρόδρομος που υπόσχονταν ο κ. Πετσάλνικος, ότι το 2012 θα έφτανε στην Καστοριά;
-Πού είναι η σήραγγα της Κλεισούρας;
-Η εξυγίανση της λίμνης;
-Η τουριστική αξιοποίηση του Γράμμου και του Βιτσίου (20 χρόνια ημιτελές Χιονοδρομικό Κέντρο);
-Πού είναι η καθιέρωση της Καστοριάς, ως διεθνές κέντρο παραγωγής και εμπορίας γούνας;
-Η διεθνοποίηση του αεροδρομίου του Άργους Ορεστικού;
-Η συντήρηση και αξιοποίηση του Βυζαντινού πλούτου της πόλης (72 Βυζαντινές Εκκλησίες); κ.ο.κ.

Να μας εξηγήσουν δηλαδή οι πολιτικοί του νομού μας, πώς και γιατί επί τόσες 10ετίες στάθηκαν ανίκανοι να συμβάλλουν στην υλοποίηση των παραπάνω βασικών αναπτυξιακών υποδομών του νομού μας, που θα συνέβαλαν αποφασιστικά στην άρση της γεωγραφικής απομόνωσης, στην ανάπτυξη της γουνοποιΐας, του τουρισμού και των λοιπών πλουτοπαραγωγικών πηγών του νομού μας, ώστε να καταλήξει ο νομός μας να συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στους φτωχότερους νομούς της χώρας με την μεγαλύτερη ανεργία.

Περιμένουμε, λοιπόν, μία πειστική εξήγηση για όλα αυτά από τον κ. Φίλιππα Πετσάλνικο και από τους λοιπούς συνυπόλογους για το κατάντημα του νομού μας συντοπίτες πολιτικούς, χωρίς βέβαια να ελπίζουμε πλέον σε καμία βοήθεια και συμβολή τους.

Κ.Η.
Πολίτης της Καστοριάς




Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 27 Σεπτεμβρίου 2012, αρ. φύλλου 659


4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/11/12

    Ο έρημος τριτοκοσμικός τόπος μας σήμερα, αποδεικνύει πόσο πολιτικά ικανός ήταν ο κ. Πετσάλνικος.
    Η Ιστορία δεν θα έχει παρά μόνο μαύρο μελάνι για να περιγράφει την πορεία και το βιογραφικό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/11/12

    ΆΞΙΟΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ.
    Καστοριανοί, ΟΧΙ ΆΛΛΗ ΜΙΡΛΑ ΚΑΙ ΑΧΑΤΙΣΤΙΑ, ΦΤΑΝΕΙ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΙΖΕΡΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/11/12

    Φίλε Ανώνυμε: Την μόνιμη μιζέρια στην Καστοριά την εγκαθίδρυσε ο κ.Πετσάλνικος. Αυτό που ζούμε σήμερα στην Καστοριά, είναι αποτέλεσμα της χρόνιας πολιτικής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/12/12

    ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ