27.12.12

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΔΑΟΥΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα νέα μέτρα

Η πολύμηνη κυοφορία των νέων μέτρων κινδυνεύει να μας σπάσει τα νεύρα. Ιδιαίτερα ημών των υποζυγίων. Των μισθωτών και συνταξιούχων που δεν έχουμε τρόπους αντίδρασης. Το επαναστατικό πνεύμα εξέλειπε. Το ίδιο και οι δυνάμεις. Τι θα κάνουμε; Από το σαλόνι του σπιτιού μπορούμε να στολίσουμε πατόκορφα τους πολιτικούς που παρελαύνουν με μεγάλα και παχιά λόγια θαρρείς και βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του 80. Δεν την βλέπω να βγάζει το χειμώνα, μου έλεγε πρόσφατα φίλος μου, αναφερόμενος στην τηλεόραση. Θα την σπάσω ή θα την κλείσω. Ειδήσεις και τουρκικά σήριαλ με φέρνουν στα όρια της παραφροσύνης.
-«Ηρέμησε» του λέω. «Μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ πιο απλό. Πόσα είναι τα χρωστούμενα;».
-« Ήξερα για 11 και κάτι δις», μου απαντά, για να προσθέσει. «Τα δις έχουν γίνει πετσετάκια. Άλλοι τα ανεβάζουν σε 20 και άλλοι πρόσφατα ακόμη και σε 30».
-«Ας πάρουμε τα αρχικά 11 και κάτι δις. Μπορούμε να τα ξοφλήσουμε σε ένα χρόνο και να μην το καταλάβουμε!».
-«Εσύ θα με τρελάνεις ακόμη περισσότερο από τους πολιτικούς».
-«Όχι είναι απλά μαθηματικά. Πόσοι κατοικούμε σε αυτή τη χώρα;
-«Μήπως το ξέρουμε; Είναι προσωπικά δεδομένα.»
-«Όχι δεν είναι. Είμαστε περίπου 11 εκατομμύρια κάτοικοι. Αν καθένας μας από τις μηνιαίες δαπάνες του εξέτρεπε 83 ευρώ από την αγορά ξένων προϊόντων, αγοράζοντας Ελληνικά, σε 1 έτος θα είχαμε βρει το ποσό που λείπει!.» Αν δε υπολογίσουμε τον πολλαπλασιαστή που είναι επί 4 θα είχαμε  αυξήσει τον τζίρο της εγχώριας αγοράς κατά 44 δις ευρώ και θα είχαμε σπάσει την ύφεση και την ανεργία».
-«Είσαι σίγουρος με τις πράξεις;»
-«Απολύτως. Κάντες για επαλήθευση».
-«Ρε σύ αλήθεια, έτσι είναι. Είναι τόσο απλή η λύση και πληρώναμε νομπελίστες;»
-«Ναι απλή, αρκεί να την εφαρμόσουμε όλοι. Εμείς που τα φάγαμε μαζί. Μόνον εμείς  μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση!»


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Οκτωβρίου 2012, αρ. φύλλου 660

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ