9.1.13

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν




ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 Οκτώβρη, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, κάποιοι συμπολίτες μας αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να μοιράσουν φόλες στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην Κάτω Αγορά. 5 γάτες και 3 σκυλιά δηλητηριάστηκαν. Τα 2 σκυλιά ήταν στειρωμένα και πολύ φιλικά, δεν δημιουργούσαν ποτέ προβλήματα και τα φρόντιζαν μόνιμα κάτοικοι της πόλης μας.

 Το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε είναι προφανώς υδροκυάνιο, ένα από τα ισχυρότερα και πολύ επικίνδυνα δηλητήρια. Αν κάποιο παιδί πιάσει απλά τη φόλα και βάλει τα χέρια στο στόμα του, κινδυνεύει από άμεσο θάνατο. Επίσης, είναι άγνωστες οι διαστάσεις που μπορεί να πάρει η δηλητηρίαση όταν μπει στη διατροφική αλυσίδα. Το θέμα είναι σοβαρό και σας παρακαλούμε να μην το αγνοήσετε για άλλη μια φορά. Αφορά πλέον τη δημόσια υγεία και τη ζωή μικρών παιδιών.

Δεν μπορεί να υπάρχει "καλός άνθρωπος" που να σκορπάει τόσο εύκολα και απερίσκεπτα το θάνατο στην πόλη και όποιον πάρει ο χάρος. Θα πρέπει να θρηνήσουμε κάποιο τραγικό περιστατικό για να σταματήσει η βάρβαρη και απολίτιστη πρακτική της φόλας; Σας παρακαλούμε να καταγγείλετε στην Αστυνομία οποιοδήποτε σχετικό περιστατικό. Οι ποινές για δηλητηρίαση και κακοποίηση ζώων είναι πλέον υψηλές και ίσως αυτές να φοβίσουν τους παράνομους και επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία συμπολίτες μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ.
Ζωόφιλη Δράση Καστοριάς


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Οκτωβρίου 2012, αρ. φύλλου 661

19 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/1/13

    Ζωόφιλη δράση,απάντηση 1η.
    Οι κάτοικοι της πόλης, σκούπιζαν και τα κακάκια από τα σκυλάκια;
    Να τα πάρετε στά σπίτια σας ,αν τα αγαπάτε τόσο τα αδέσποτα σκυλιά.να κοιμάστε αγκαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/1/13

    Στο πρώτο σχόλιο
    Επειδή δεν σας αξίζει καμία καλύτερη απάντηση (γιατί με το να λέτε αυτά που λέτε δείχνετε πως το μυαλό σας πάει μέχρι τη γωνία αλλά τη στροφή δεν μπορεί να την πάρει) εύχομαι να χέζουν όλα τα αδέσποτα από δω και πέρα μπροστά στην πόρτα σας.
    Ζωόφιλη χωρίς δράση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζωόφιλη Δράση Καστοριάς9/1/13

    Μήπως ο κύριος- η κυρία που θέλει να τα πάρουμε όλα σπίτι μας αγκαλιά, θέλει να του τακτοποιήσουμε και κανένα άλλο θέμα που τον απασχολεί προσωπικά;
    Μη φοβάσαι φίλε μου ανώνυμε, πες τα παράπονά σου στη Ζωόφιλη Δράση, έχουμε ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα ζώα.
    Ζωόφιλη Δράση Καστοριάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/1/13

    Ευτυχώς είστε τόσο [....] και [....] που [....] από μόνος σας με αυτά που γράφετε!!! Η ευχή του προηγούμενου σχολιαστή [....] μου! Να σας χέζουν εκτός από τα αδέσποτα και οι πάπιες και οι χήνες της ωραιότατης πόλης μας μπας και καταλάβετε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ Η ΚΑΚΙΑ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/1/13

    Εσείς που έχετε το θράσος να δείχνετε την [….] σας δημοσίως λέγοντας μας να πάρουμε τα αδέσποτα στα σπίτια μας. Πριν μιλήσετε βουτήξτε την γλώσσα στο μικρό μυαλό [….] και σκεφτείτε ότι τα αδέσποτα δεν φύτρωσαν!!! Είμαι σίγουρη ότι κ εσείς είχατε σκύλο που τον αφήνατε να γυρνάει σαν αδέσποτος και ζευγάρωνε με αλλά σκυλιά και τα σκυλιά αυτά με άλλα και πάει λέγοντας! είμαστε όλοι μας υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση απλά εμείς έχουμε τα κότσια να φροντίζουμε αδέσποτα σκυλιά, ανθρώπους χωρίς στέγη και κάθε μορφή ζωής που έχει την ανάγκη μας. Δεν έχουμε την απαίτηση από όλους να συμπεριφέρονται σαν εμάς αλλά και λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Επιτέλους καταλάβετε ότι ο πλανήτης δεν ανήκει μόνο στο ανθρώπινο είδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/1/13

    Στο ατομα που εκανε το πρωτο σχολιο εχω να πω πως η ηθικη οριμοτητα ενως κρατους φαινεται απο τον τροπο που οι πολιτες του συμπεριφερονται στα ζωα. Κανενα αδεσποτο δεν φυτρωσε στο δρομο ξαφνικα. Ολα τους, αν δεν γεννηθηκαν στο δρομο τοτε παρατηθηκαν εκει... Τουλαχιστον μερικοι απο μας εχουμε την ανθρωπια να φροντιζουμε και να προσεχουμε αυτους που μας εχουνν αναγκη... Ειναι κριμα ομως που ακομα ατομα σαν εσενα (ανιδεα), ευχομαι ομως το [.....] σου να [....] συντομα. Ειναι πραγματικα μεγαλο κριμα που [....] αποκαλουνται ανθρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΟΔΟΣ παρακαλεί θερμά τους αναγνώστες να είναι πιο κόσμιοι στα σχόλιά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/1/13

    Aνώνυμος 1ος
    Ποιός θα το φανταζότανε ότι οι ευαίσθητοι ζωόφιλοι θα απαντούσαν με τόση [....].
    Έχω 4 σκυλιά στην αυλή μου με την όλη περιποίηση και καθαριότητα που πρέπει να υπάρχει,είμαι κατά των αδέσποτων σκυλιών γιατί δημιουργούν πρόβλημα,δέν το καταλαβένετε;
    Από όλους εσάς, ποιός έχει 4 σκυλιά;
    Και αυτά από αγάπη και μόνο;
    εξυπνάκιαδες..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/1/13

    Τότε είστε φιλόζωος που επιλέγει ποιο ζώο θα αγαπάει. Αγαπάτε μόνο τα δικά σας σκυλιά, αλλά όχι τα υπόλοιπα, ταλαιπωρημένα, κακοποιημένα σκυλιά που κυκλοφορούν στον δρόμο. Έχετε σοβαρό πρόβλημα........ Εγώ μπορεί να μην έχω σκυλιά,αλλά αγαπάω όλα τα πλάσματα του κόσμου. Τα ταίζω, τους βάζω νεράκι και δεν τα ενοχλώ. Τώρα για εσάς τι να πω.... με θλίβει το γεγονός ότι παραδέχεστε ότι έχετε σκυλιά και παρ' όλα αυτά δεν αγαπάτε τα υπόλοιπα... Να το κοιτάξετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9/1/13

    Έχω 8 σκυλιά και αν είχα κι άλλο χώρο θα είχα κι άλλα,παρόλα αυτά συντηρώ τα αδέσποτα της γειτονιάς μου μαζί με άλους 4 γείτονες μου. τα αδέσποτα δεν τελειώνουν ποτέ γιατί πολύ απλά είναι πλάσματα της φύσης κι αυτά!Με ενοχλεί η παρουσία κάποιων ανθρώπων γύρω μου που με τις φόλες σκορπούν τον θάνατο σε αθώα πλάσματα, με κίνδυνο να δηλητηριαστεί και κάποιο παιδί και μολύνοντας ανεπανόρθωτα το περιβάλλον. Κύριε ανώνυμε τα 4 σκυλιά σας είναι στειρωμένα; Σκεφτείτε ότι ίσως κάποτε κι εσείς αφήσατε σε μια ερημιά τα μωρά της σκυλίτσας σας χωρίς να αναλογιστείτε ότι συμβάλλετε κι εσείς στο "πρόβλημα" με τα αδέσποτα!
    Η ΦΟΛΑ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΖΩΑ.......ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΤΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος10/1/13

    Η φόλα σκοτώνει τον πολιτισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος10/1/13

    Ελεεινή πράξη! Και η συνηγορία προς αυτήν καθαρή ...συνέργεια!

    "Folie-Folie"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ζωόφιλη Δράση Καστοριάς10/1/13

    Κανένας δεν θέλει τα αδέσποτα, ούτε και τα ίδια θέλουν να είναι αδέσποτα. Όλοι φωνάζουν πως τους ενοχλούν τα αδέσποτα και πως δεν θέλουν να υπάρχουν. Όμως υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσάς, κύριε τεμέκ φιλόζωε.

    Μη θεωρείτε τον εαυτό σας ανώτερο επειδή έχετε σκυλιά στον κήπο σας. Τζάμπα κόπος. Δεν μπορεί να μισείς τα αδέσποτα και να λες πως αγαπάς τα ζώα, κάτι δεν κολλάει, δεν το νιώθετε;
    Δεν μπορεί να είσαι μάνα και να σε αφήνει αδιάφορο το γεγονός ότι τα παιδιά του γείτονα δεν έχουν να φάνε ή κακοποιούνται.
    Αυτή η αδιαφορία της κοινωνίας για τα κοινά θέματα, η επιδερμική σκοπιά, η κούφια αλαζονεία που επιδεικνύετε και η άρνησή σας να αποδεχτείτε πως είναι και δική σας ευθύνη και υποχρέωση να ασχοληθείτε με το θέμα αδέσποτων, όλα αυτά μαζί συνθέτουν τον ξεφτιλισμένο καμβά της τοπικής κοινωνίας, που δεν θέλει να δει κατάματα τα προβλήματά της.
    Τα αδέσποτα είναι ένα από τα προβλήματα της περιοχής μας. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα.
    Εμείς αποφασίσαμε πως θα ασχοληθούμε με τα αδέσποτα, στειρώνοντας, φροντίζοντας, υιοθετώντας και ενημερώνοντας με σκοπό να αλλάξουμε μακροπρόθεσμα τα δεδομένα.
    Είναι το λιθαράκι μας στα προβλήματα του τόπου μας και στην αναβάθμιση του καθημερινού πολιτισμού.
    Κάνουμε τη ζωοφιλία πράξη και θέλουμε να το διαδώσουμε σαν "βέλτιστη πρακτική" σε όλον τον κόσμο.
    Έχουμε βέβαια και τύπους σαν κι εσάς, ανθρώπους που αποτελούν το βασικό μας εμπόδιο στις προσπάθειές μας να βελτιώσουμε τις συνθήκες όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για τους πολίτες.
    Έχουμε και τις αδιάφορες υπηρεσίες, δήμους, κτλ. που θυμούνται το θέμα μόνο παρουσία κάμερας και μικροφώνου.
    Και παρ' όλα αυτά συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που βοηθάει και εσάς και την πόλη και εμάς μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.
    Αυτά τα λίγα, ελπίζω να πιάσουν κάπου τόπο.
    ΣΖ για τη Ζωόφιλη Δράση Καστοριάς


    ΥΓ. Έχουμε στειρώσει πάνω από 340 σκυλιά μέχρι στιγμής. Μπορείτε να μετρήσετε πόσα αδέσποτα δεν περιφέρονται και δεν σας ενοχλούν τα τελευταία 2 χρόνια εξαιτίας των δικών μας πρωτοβουλιών και πράξεων; Οι άνθρωποι της Ζωόφιλης Δράσης φροντίζουν με δικά τους έξοδα καθημερινά δεκάδες αδέσποτα. Οργανώνουν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και συντηρούν άλλα 70 άρρωστα, ανάπηρα αλλά και υγιέστατα αδέσποτα σκυλιά της πόλης σε ιδιωτικό χώρο με δικά τους έξοδα.
    Και μετά έχετε το θράσος και το υφάκι να μας μιλάτε;
    Να ντρέπεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος10/1/13

    Δείτε παρακαλώ αυτό το φιλμάκι για να νιώσετε (ίσως) τι σημαίνει αληθινή μητρική αγάπη
    http://www.youtube.com/watch?v=JA8VJh0UJtg&feature=share

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρήστος10/1/13

    Ωραίο βίντεο.
    Παρατήρησα όμως ότι ενώ έχει 21.331 likes, έχει και 492 dislikes.
    Είμαι σίγουρος ότι οι 492 είναι από τον νομό Καστοριάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος10/1/13

    Τα αδέσποτα ζώα είναι δημιούργημα κάποιου ανθρώπου που δεν έκανε τον κόπο να φροντίσει ή να στειρώσει τα δικά του σκυλιά. Ως προς το πρώτο σχόλιο το μόνο που έχω να πω, είναι ότι ελπίζω να μην έχεις παιδιά, ή να μην [….] αμόρφωτε άνθρωπε.... Είσαι ο λόγος που μερικές φορές σκέφτομαι αν αντί για τα σκυλιά θα έπρεπε να στειρώνουμε ανθρώπους...
    Δήθεν καθώς πρέπει ανθρωπάκια, χωρίς μόρφωση και παιδεία... Σας βλέπω στα πάρκα με τα παιδιά σας.. μικρογραφίες του περιορισμένου μυαλού σας...... Λυπάμαι που αναγκάζομαι να συνυπάρχω μαζί σας... Το πρόβλημα δεν είναι τα αδέσποτα... Είστε όλοι εσείς οι προβληματικοί και μίζεροι άνθρωποι που ο μόνος τρόπος για να νιώσετε ανώτεροι είναι να επιβληθείτε σε κάτι πιο αδύναμο από εσάς.... Ευνουχισμένα ανθρωπάκια... (Εύχομαι να πιάσω κάποιον εν δράση....να το πληρώνει για πάντα....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος10/1/13

    340 θηλυκά σκυλιά επί 7 κουτάβια = 2.380 καινούρια αδέσποτα, τα μισά να καταφέρουν να ζήσουν = 1.190 αδέσποτα σκυλιά μόνο από μια γέννα το χρόνο. Συνήθως οι αδέσποτες γεννάν 2 φορές το χρόνο, οπότε καταλήγουμε πάλι στο 2.380.
    Το ευχαριστώ για το έργο της Ζωόφιλης Δράσης Καστοριάς από την κοινωνία της Καστοριάς είναι ποιο ακριβώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος11/1/13

    ΤΟΥΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος11/1/13

    @18
    Συμβουλή που προτρέπει σε φόβο δεν χρειάζεται, πολύ περισσότερο προσταγή.
    Όποιος δεν μπορεί να ξεπεράσει τους φόβους του για ανθρώπους, έχοντας χάσει τον φόβο Θεού, καλά θα κάνει τουλάχιστον να προσέχει περισσότερο τους δεσποτικούς (και δεν εννοώ κατ' ανάγκην τους δεσποτάδες, αλλά τους μειλίχιους αυταρχικούς). Οι "τακτικοί" και "ενάρετοι" καθοδηγητές-καταπιεστές είναι πιο επικίνδυνοι τύρανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ