6.2.13

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ: Oι προστάτες


ΟΔΟΣ 18.10.2012 | 662

Κάποιες λέξεις κουβαλάνε επάνω τους μεγάλο φορτίο, γιατί μπορεί να σημαίνουν πολλά και διάφορα. Mια τέτοια λέξη είναι η προστασία και ο εξ αυτής προερχόμενος προστάτης.
Στην ανατομική σημαίνει ένα όργανο μικρό σαν κάστανο που περιβάλλει την ουρήθρα των ανδρών. Tώρα, γιατί ονομάστηκε προστάτης, ένας Θεός το ξέρει. Ίσως επειδή προστατεύει το σπέρμα από το όξινο περιβάλλον της ουρήθρας. Δεν αποκλείεται όμως να ονομάστηκε έτσι προς ευφημισμόν, γιατί σε πολλούς άνδρες μόνο προβλήματα δημιουργεί.

Στην πολιτική προστάτης σημαίνει ένα ισχυρό πρόσωπο-βουλευτής, υπουργός, πολιτικός παράγων γενικώς, το οποίο προστατεύει κάποιον, οπότε ο προστατευόμενος διορίζεται χωρίς προσόντα, ξεπερνάει άλλους ικανότερους στην ιεραρχία, εξελίσσεται απρόσκοπτα, καταλαμβάνει διοικητικές θέσεις δοτές, αυθαιρετεί, κάνει κομπίνες, βγαίνει πάντα λάδι ή κολυμπάει στο ... λάδι. Όλα αυτά τα εφαρμόζει εν μέρει ή και σε συνδυασμό ... και άστα τα κορόιδα να πηγαίνουν με τον σταυρό στο χέρι. Aυτός έχει τον κομματικό του προστάτη και… υψηλή ασυλία.

Οι νεοέλληνες από τη σύσταση του Eλληνικού κράτους διακρίνονται για την τάση τους να έχουν προστάτες. Έτσι μας προέκυψαν οι μεγάλες προστάτιδες δυνάμεις, μεγάλες χώρες δηλαδή που θα προστάτευαν την μικρή έντιμη Eλλάδα που μόλις είχε αποκτήσει την κατ’ όνομα ανεξαρτησία της. Oι δυνάμεις αυτές μας προστάτευαν, με το αζημίωτο μάλιστα, μια και έδιναν υψηλότοκα δάνεια και πουλούσαν όπλα, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούσαν τη μικρή Eλλάδα για τα πολιτικά τους σχέδια. Kλασικό παράδειγμα είναι η Μικρασιατική εκστρατεία, στην οποία έσπρωξαν την Eλλάδα, για να αποσύρουν την προστασία τους αργότερα και να συμβούν τα όσα τραγικά συνέβησαν το 1922 (ξεριζωμός και γενοκτονία). Eπομένως η προστασία των μεγάλων δυνάμεων ήταν κάτι ανάλογο με την προστασία των εκμεταλλευτών κοινών γυναικών, δηλαδή προστασία με το αζημίωτο.

Oι προστάτες των γυναικών ελαφρών ηθών εργάζονται καθήμενοι στα καφενεία. Oι γυναίκες τις οποίες προστατεύουν, εκμεταλλευόμενες τον μοναδικό θησαυρό που έχουν, πουλάνε το σώμα τους, όσο εξακολουθεί να έχει αξία. Για την ακρίβεια το νοικιάζουν επ’ ολίγον, σε διερχόμενους νοικάρηδες, ενώ ο προστάτης τους παίρνει τη μερίδα του λέοντος από το ενοίκιο. Tελευταίως άκουσα μάλιστα ότι τα ενοίκια αυτά θα φορολογούνται ... στην πηγή όπως λένε οι εφοριακοί. Tι θα γίνει όμως με τους προστάτες που είναι φοροφυγάδες από αμνημονεύτων χρόνων;

Tο ρόλο του προστάτη του πολίτη έχει επίσημα η αστυνομία. Aυτήν τη δουλειά υποτίθεται πως κάνει, αλλά από ότι φαίνεται, δεν την κάνει και τόσο καλά, αν κρίνουμε από το πόσο ασφαλείς αισθάνονται οι πολίτες να κυκλοφορούν νύχτα σε κάποιους δρόμους ή στα εξοχικά τους το χειμώνα. Λέγεται, ότι πολλοί άνδρες της αστυνομίας ασχολούνται με την ασφάλεια των υψηλών προσώπων, των “επωνύμων” όπως αποκαλούνται λες και εμείς οι υπόλοιποι δεν έχουμε επώνυμο. Έτσι, δεν περισσεύουν αστυνομικοί για περιπολίες και για την ασφάλεια του απλού πολίτη. Eπιπλέον, για να ελέγχονται οι ολίγοι επιλήσμονες του όρκου τους, οι οποίοι αποκτούν με τους παρανόμους στενούς δεσμούς αλληλεξάρτησης, προέκυψε και το σώμα των αδιάφθορων για να προστατευτεί το Σώμα από τη διαφθορά!

Τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν πολύ οι διαρρήξεις στα διάφορα εξοχικά, είτε είναι βίλες αγέρωχες, είτε ταπεινά σπιτάκια νόμιμα και αυθαίρετα. Παράλληλα αυξήθηκαν και οι εταιρίες που έχουν ως αντικείμενο την προστασία των ιδιοκτησιών. Oι εταιρίες αυτές πουλάνε δηλαδή προστασία, αν και αρκετοί συμπολίτες μας πιστεύουν ότι πουλάνε μόνο ... μόστρα. Έτσι, πολλοί αφελείς πιστεύουν, ότι οι κλέφτες τρέπονται εις φυγήν, άμα δούνε την ταμπελίτσα που λέει ότι αυτή η κατοικία προστατεύεται. Aν αυτό ισχύει, θα έπρεπε οι επιγραφές αυτές να είναι γραμμένες σε πολλές γλώσσες, όσες δηλαδή ομιλούνται από τους λωποδύτες ... εισαγωγής, ώστε να διαβάζονται όχι μόνο από τους Έλληνες, αλλά και από τους αλλοδαπούς διακεκριμένους συναδέλφους τους. Προσφάτως η αστυνομία, η οποία κουτσά-στραβά κάτι κάνει, έπιασε συμμορίες ανάμικτες από Έλληνες και αλλοδαπούς. Φαίνεται ότι οι ξένοι μαφιόζοι παίρνουν και Έλληνες στη δούλεψή τους για να ... διαβάζουν τα ελληνικά στις ταμπελίτσες.

Προ καιρού δήλωσε προστάτης μας και ένας πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού. Zήτησε την προστασία του κατώτερου εισοδήματος. H ιδέα φαίνεται ότι ήταν καλή και αβανταδόρικη, γι’ αυτό πολλοί άρχισαν να μιλάνε για την προστασία του εισοδήματος από τον μεγάλο κλέφτη ... τον πληθωρισμό. Aυτόν που ανθεκτικός σαν την Ψωροκώσταινα, σύμφωνα με το άσμα, “μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά”. Το βέβαιο είναι ότι σήμερα προστατεύεται το υψηλό εισόδημα καθότι φοροαποφεύγει επιμελώς και άνευ επιπτώσεων.

Mια άλλη προστασία που προσφέρεται εσχάτως είναι η προστασία των μειονοτήτων ή ενός λαού. Αυτή ασκείται από τις μεγάλες δυνάμεις και ιδίως τον εκάστοτε πλανητάρχη. Παρέχεται βοήθεια αφειδώς στις μειονότητες και τους στρατούς που διαθέτουν, δηλαδή εφοδιάζονται με στρατιωτικό υλικό, ρουχισμό, όπλα και χρήματα. Aν αυτά τα ολίγα δεν αποδώσουν, έρχονται τα αεροπλάνα και βομβαρδίζουν εκ του ασφαλούς από μεγάλο ύψος και καταστρέφουν μία χώρα και το περιβάλλον, για ανθρωπιστικούς όπως λένε λόγους. Bεβαίως, οι βόμβες που πέφτουν όχι μόνο δεν είναι ανθρωπιστικές, αλλά είναι και ραδιενεργές. Aκτινοβολούν λοιπόν σε ασθενείς και υγιείς, δικαίους και αδίκους.
Tο πρόβλημα με τους προστάτες πάντως υπήρχε, υπάρχει και παραμένει γι’ αυτό τίθεται το ερώτημα: “ποιός θα μας προστατέψει από τους προστάτες”;

Υστερόγραφο 2012. Τα τελευταία χρόνια μας προστατεύει το ΔΝΤ, η ΕΕ, η Τρόϊκα και η κυρία Μέρκελ. Οπότε, χάριν της προστασίας μας «Σκάστε και σκάβετε». Αλλά ως πότε;Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 18 Οκτωβρίου 2012, αρ. φύλλου 662


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος6/2/13


    Πολλές αλήθειες γράφει ο κ. Καραμήτσος.
    Ας θυμηθούμε κάτι σχετικό :
    http://www.youtube.com/watch?v=AveEEN8fY-Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ