27.4.13

"Σπασμένο Ρόδι": Συλλογή υπογραφών για την σωτηρία του Μαθιουδάκη


Η Καστοριά είναι ένας τόπος ακριτικός, που η σπάνια ομορφιά του φυσικού και πολιτιστικού της τοπίου δυστυχώς δεν κατάφερε να την σώσει από την γενική οικονομική κρίση. Επίσης είναι ίσως η μοναδική πόλη, σε όλη την Ελλάδα, που από το 2002 και μετά δεν διαθέτει αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου (και κατ ʼεπέκταση θεατρική αίθουσα). Πολλά από τα πολιτιστικά της μνημεία μένουν ανεκμετάλλευτα, αλλά αυτός δεν μπορεί να είναι ο λόγος κατεδάφισης τους.
"Για την απόφαση που οδηγεί στην κατεδάφιση του στρατώνα- διοίκησης στο πρώην στρατόπεδο "Μαθιουδάκη, οι απόγονοι μας σύντομα θα μας οικτίρουν", τόνισε σε ομιλία του, ο καθηγητής της αρχιτεκτονικής σχολής του Α.Π.Θ. , κ. Πάνος Τσολάκης.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΔΩ





Σχετικά κείμενα: 

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/4/13

    Einai katharmata aftoi poy theloun na katedafistei gia na xtistei Mpatsaria!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Michael K.27/4/13

    Δεν πολυπιστεύω σε αυτές τις μοντέρνες κινήσεις, αλλά αφού το απαιτεί η περίσταση σκέφτομαι ότι δεν αποκλείεται και να βγει αληθινά προς όφελος του κοινωνικού συνόλου η συλλογή υπογραφών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ