6.6.13

ΕΛΕΝΗΣ ΒΑΪΖΟΓΛΟΥ: Καστοριά αρχόντισσα

Kαμιά φορά θαυμάζουμε το ταλέντο και τα χαρίσματα που είναι προικισμένοι κάποιοι εξαιρετικοί άνθρωποι, χωρίς να υποψιαζόμαστε ότι όλοι μας, λίγο-πολύ έχουμε τάλαντα που οφείλουμε να καλλιεργήσουμε και να φτιάξουμε κατά τον Διονύσιο Σολωμό τον «…όμορφο κόσμο ηθικά πλασμένο…». Και δεν χρειάζονται πολλά σύνεργα. Αρκεί το πάθος για τη ζωή, η αγάπη και το μεράκι.

Έτσι ξεκίνησε η ιστορία των τραγουδιών, “δρόμος ζωής”, σε ποίηση της καστοριανής ποιήτριας Σοφίας Σοφαροπούλου, που με την ευαισθησία των στίχων της κίνησε τις “χορδές” της ψυχής του μουσικοσυνθέτη Άγγελου Παλαπέλα και τον αντάξιο ερμηνευτή Άρη Φαλιάγκα. Αυτή η ολοκληρωμένη σύζευξη των τριών προβάλλεται με μια απλή πληκτρολόγηση στη Google και στο όνομα, τιμής ένεκεν, “Σοφία Σοφαροπούλου, σε φιλμάκια μικρού μήκους, με τις σπάνιες ομορφιές της πόλης μας.

Ένα μικρό οδοιπορικό –σε κάθε τραγούδι- στις γειτονιές, στα στενοσόκακα, τα παλιά καλντερίμια, τα πλινθόκτιστα αρχοντικά, τις από αιώνων βυζαντινές εκκλησίες της, τα αιωνόβια πλατάνια με κορώνα τα κρυστάλλινα νερά που δεσπόζουν γύρω της (λίμνες, ποτάμια, ρυάκια).

Θα ήταν ελάχιστος φόρος τιμής, να συγχαρούμε το σεμνό θεσσαλιώτη καλλιτέχνη και δημιουργό Άγγελο Παλαπέλα και ερμηνευτή Άρη Φαλιάγκα που δημιούργησαν αυτό το ποίημα “Δρόμος ζωής” και το ανέβασαν στο διαδίκτυο με αγάπη και σεβασμό για τον τόπο μας, έτσι ώστε να το απολαύσει κι ο τελευταίος απανταχού της γης καστοριανός συμπολίτης μας και όχι μόνο.

Ευχόμαστε και στους τρείς, ο καθείς με τη δική του πινελιά, να συνεχίσουν το έργο τους πάντα με επιτυχία και στα ανώτερα.
Θερμά συγχαρητήρια, με βαθειά συγκίνηση και αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ