1.10.13

Και το όνομα αυτού...!

Επίσκεψη στο Κέντρο Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού N. Καστοριάς (Μανιάκοι) πραγματοποίησε η Α΄ Τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μανιάκων Καστοριάς, την Παρασκευή, 31 Μαΐου.
Η επίσκεψη ήταν συνέχεια προγράμματος ευαισθητοποίησης που οργανώθηκε από το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας στην σχολική τάξη των μαθητών με την συμμετοχή τους σε βιωματικά παιχνίδια που τους εισήγαγαν στον κόσμο της διαφορετικότητας.
Οι 15 μαθητές συνοδευόμενοι από την δασκάλα τους κ. Χαραλαμπίδου Αγγελική ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου Ημέρας, έπαιξαν στην αίθουσα του γυμναστηρίου και στη συνέχεια ζωγράφισαν για τους συνομηλίκους τους με αυτισμό, προτείνοντας ονόματα για το νεοσύστατο Κέντρο.
Τα προγράμματα ευαισθητοποίησης μαθητών των σχολείων της τοπικής κοινότητας Μανιάκων θα συνεχιστούν με αποκορύφωμα την διεξαγωγή διαγωνισμού, μέσα στους επόμενους μήνες, για την επιλογή του λογότυπου και του ονόματος του Κέντρου Ημέρας.
Το Κέντρο Ημέρας έχει ήδη επισκεφτεί το 1ο Νηπιαγωγείο Μανιάκων ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και από τους μαθητές της Γ' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μανιάκων.

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας,
Αλεξάνδρα Κόλκα 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Ιουνίου 2013, αρ. φύλλου 696

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ