30.10.13

ΟΔΟΣ: Περδίκκας Παπακώστας
5 σχόλια:

 1. Μέχρι το τέλος όρθιος! Με τολμη και συνέπεια.
  (Εκτός απο την "εμβρίθεια" που καθόλου ειρωνικά δεν του είχα καταλογίσει κάποτε).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος31/10/13

  κ. Νώντα χαίρομαι ιδιαιτέρος που διαβάζω το όνομά σου.
  Σου το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου. Μέχρι τέλος όρθιος! Με τολμη και [κυρίως] συνέπεια.[που σε διακρίνει]
  Μήπως όλοι μας δεν κάνουμε το ίδιο; στο αγώνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος1/11/13

  Πριν λίγα χρόνια ο Γιώργος, ο Μανιός, ο Γιάννης... τώρα ο Περδίκκας. "Κράτα γερά" "Οδός", λίγοι έμειναν που μπορούν να μας λυτρώσουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος4/11/13

  "Βήμα της Κυριακής" (Διόδωρος ο Κυψελιώτης κατα κόσμον Δημ. Ψυχογυιός) έγραψε:

  "Περδίκκας Παπακώστας
  Εγραψα παραπάνω πως χάσαμε τον Περδίκκα Παπακώστα, ημερολόγιό μου -, δεν υπήρχε γλυκύτερος καβγατζής από τον Περδίκκα. Πάντα με το ζωνάρι λυμένο για πολιτικό καβγά, να εκθέτει τα προβοκατόρικα επιχειρήματά του με τραγουδιστή βορειοελλαδίτική προφορά - και με ιδιαίτερο τονισμό των «να με πεις» και «να σε κάνω» για να δηλώνει πως ποτέ δεν προσχώρησε στον Νότο και ας ήταν μισό αιώνα Αθηναίος. Και να διαλύει την ένταση στο τέλος με καλαμπούρια αφού είχε πετύχει τον στόχο του, να σε κάνει να ξανασκεφθείς τις απόψεις σου.

  Από την εποχή της δικτατορίας σύντροφοι. Χημικός, διηύθυνε πολλές επιχειρήσεις, κρατικές και ιδιωτικές, ακόμα και στον Δήμο Μοσχάτου πρόσφερε τις γνώσεις του οργανωτικού τεχνοκράτη - αλλά προπαντός ήταν αριστερός που πίστευε στη θετική σκέψη, στην επιστήμη και στην τεχνολογία, στην ανάγκη να αποκτήσει η χώρα βιομηχανική παραγωγική δομή με τον παλιό καλό τρόπο: κρατική παρέμβαση και προγραμματισμό. Η σκληρή πραγματικότητα αρνιόταν να υποταχθεί στα σχέδιά του, είτε μέσα από το ΠαΣοΚ τα πάλευε είτε μέσα από αυτό που κάποτε ονομαζόταν «ανανεωτική Αριστερά» και κατέληξε αργότερα ΣΥΡΙΖΑ.

  Πολιτική κηδεία, φυσικά. Τον αποχαιρετήσαμε με καστοριανό τσίπουρο που παρήγγειλε η Ντένια, το ίδιο θα μας κέρναγε και αυτός αν είχε τη χαρά να οργανώσει ζωντανός την κηδεία του. Θα του άρεσε κάτι τέτοιο, θα είχαμε και εμείς την ευκαιρία να του πούμε πόσο τον αγαπούσαμε - τι νόημα έχει να το λέμε μετά, όταν δεν μπορεί να το ακούσει;
  Ταξιδεύει στη Βουλγαρία το ξόδι του, μπορεί και να έχει φθάσει, να αποτεφρώνεται αυτή τη στιγμή που γράφω. Ηθελε να γίνει στάχτη - αλλά οι έλληνες χριστιανοί επιμένουν ότι πρέπει αυτοί να έχουν τον τελευταίο λόγο στη διαχείριση του σώματος ακόμη και αυτών που δεν είναι δικοί τους.

  Εγκρίθηκε το 2006 η καύση νεκρών, ανέλαβε ο δήμος Μαρκόπουλου να κατασκευάσει κρεματόριο, επενέβη ο φανατικός όχλος, υπαναχώρησε ο δήμος. Μαυρίλα και μίσος για τον διαφορετικό"

  Ν.Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλημέρα κυρίες/κύριοι,
  Πρέπει να χρηματοδοτήσετε ένα σημαντικό πρόγραμμα, ή ψάχνετε τη χρηματοδότηση για να χτίσετε ή να αγοράσετε το σπίτι σας; Μην κάνεις άλλες ερωτήσεις. Σας προσφέρουμε τα δάνεια ακίνητων περιουσιών, τα δάνεια αυτοκινήτων και τα προσωπικά δάνεια για να σας βοηθήσουμε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.

  alex.triadis1974@gmail.com

  Σας ευχαριστούμε για την επιλογή μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ