26.11.13

Λόγος & αντίλογος

Πόσο μεγάλα θύματα υπήρξαμε εδώ και 63 χρόνια από τους ξένους. Δυτικούς… Από το 1940 μέχρι σήμερα, γιατί δεν υπολογίζω τα χρόνια από το 1821 που μας είχαν επιβάλλει την επιτροπεία των τριών ξένων δυνάμεων, οι οποίοι μας κατέκλεψαν τους θησαυρούς των μνημείων και τα παρουσιάζουν στα μουσεία τους. Άραγε ως τι; Είναι αρχαίοι Έλληνες; Ξέρουμε ποια είναι η καταγωγή τους, και πότε φάνηκαν στο προσκήνιο.

Οι πρόγονοι μας πολέμησαν με τους λαούς της Ανατολής, ενωμένοι στον Μαραθώνα, στη Σαλαμίνα, στις Θερμοπύλες κι αλλού και δεν επέτρεψαν να καλυφθεί η Ευρώπη από τα στίφη των βαρβάρων εκείνης της εποχής, κρατήσαμε την Ελλάδα υψηλά και με την πολύπλευρη σοφία μας, σ’ όλα τα επίπεδα της ζωής δώσαμε χωρίς ανταλλάγματα κάθε τι που αποτελεί το θεμέλιο και την ουσία του πολιτισμού αυτού.
Γνώσεις είχαν κι άλλοι λαοί, όπως οι Αιγύπτιοι… Τι όμως έμεινε από την σοφία τους;

Τίποτε… έθαψαν κάθε τι που εφηύραν και οι γνώσεις τους εξαφανίστηκαν και είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Ενώ οι Έλληνες, αντί αυτού του μικρόψυχου εγωισμού κάθε τι που ανακάλυψαν, ή ακόμα το μιμήθηκαν το προσέφεραν γενναιοφρόνως εις όλους εχθρούς και φίλους, τους έδωσαν την ίδια σκέψη τους, δίδαξαν τον κόσμο πώς να σκέπτεται, δίδαξαν την αγάπη για την έρευνα και την γλυκιά προσπάθεια της πνευματικής ασκήσεως, φυσική, χημεία, μαθηματικά, γεωμετρία, αστρονομία, ιατρική, θρησκεία, φιλοσοφία, λογική, δημοκρατία και το υψηλότερο αγαθό την ελευθερία των ανθρώπων και των λαών και πώς κατακτείται με θυσίες.

Όλα τα δώσαμε απλόχερα και βλέπουμε πως έγιναν ισχυροί και τώρα μας εμποδίζουν να λειτουργήσουμε ως έθνος. Ο δικός μας πυρσός θα τους φωτίζει στους αιώνες των αιώνων. Σε κάθε προσπάθειά μας βγαίνουν μπροστά και μ’ ένα τρόπο τον πολυχρησιμοποιημένο γι’ αυτούς ωφέλιμο, αλλά για μας καταστροφικό. Χρησιμοποιούν ως μέσον την καταραμένη διχόνοια… την διάλυση της κοινωνίας και πάντοτε με απάτριδες, στην ουσία προδότες.
Μας διαίρεσαν το 1942-1945 και εν συνεχεία μας έφτιαξαν το 1946-1949 τον συμμοριτοπόλεμο όπου έριχναν όπλα και λίρες στους ξενοκίνητους συμμορίτες και συμμορίτισες που σκότωναν τα παιδιά του εθνικού στρατού μας. Έφυγαν για άλλες χώρες όταν ηττήθηκαν και έκαναν την χειρότερη πράξη των αιώνων στην χώρα μας. Άρπαξαν 30 χιλιάδες μικρά παιδιά. Για πού; Τόση ήταν η τύφλα τους. Αυτό δεν το έκαναν ούτε οι Τούρκοι. Αυτός ο πόλεμος ο ξενοκίνητος στοίχησε 150 χιλιάδες νέες ψυχές… ποτέ δεν χάσαμε τόσο πληθυσμό.
Και τώρα, ύστερα από την μακρά ήρεμη χρονική περίοδο 63 ετών με ηγέτη τον εθνάρχη Κ. Καραμανλή, η μεγαλύτερη ειρηνική περίοδος της φυλής μας, που φώναξε το 1974 η Ελλάδα δεν πολεμά, και αναπτυχθήκαμε και εξισωθήκαμε με τους πιο προηγούμενους λαούς, δυστυχώς τους ξαναβρίσκουμε μπροστά μας, πάλι σαν εμπόδιο.

Πρώτον το 2009 με τον δεύτερο Καραμανλή να εμφανίζονται στις οικονομικές μας ανατάσεις και να μας εμποδίζουν να γίνει ο Μπουργκάς για να σωθεί η Ελλάδα από κάθε εθνική νέα περιπέτεια. Άθλος του Καραμανλή που έφερε στην Ελλάδα δύο φορές τον δεύτερο ισχυρό άνδρα της ανθρωπότητας, μοναδικός άθλος, και μας τον έδιωξαν, γιατί είχαν ένα ξενόφερτο παιδί για λύση. Μόνο τότε θα αλλάξει η ζωή της ανθρωπότητας, όταν κατέβουν οι Ρώσοι στη Μεσόγειο. Και τώρα πρόσφατα μας ματαίωσαν τις νέες συμφωνίες πάλι με τους Ρώσους.
Λοιπόν, τι πρέπει να κάνουμε για να αποτρέψουμε στο άμεσο μέλλον την καταστροφή μας; Ένα είναι το μέσο: Η εθνική ομόνοια. Να μην μπορούν να βρουν προδότες ή αντιρρησίες πολιτικούς. Ήρθε η ώρα να το πράξουμε. Οι διαφορές ας παραμείνουν, τις θέλει η ζωή. Αλλά η συγκατάβασις στα υψηλά εθνικά θέματα είναι αναγκαία.

Αγαπητή αντιπολίτευση. Οι συμφωνίες δεν θα γίνονταν για την τριτοκομματική κυβέρνηση, Σαμαρά, Κουβέλη, Βενιζέλο, αλλά για την Ελλάδα. Σαν μαινόμενες τίγρεις επιτεθήκατε στην κυβέρνηση και στους αρχηγούς προσωπικά.  Η ζημιά είναι του κράτους, αυτό που δήθεν θέλετε να σώσετε όπως διατείνεσθε και ουρλιάζετε σ’ όλους τους τόνους. Γιατί χαίρεσθε τόσο πολύ; Κρατάτε με φθηνά συνθήματα τους οπαδούς σας και τους ρίχνετε στο λάκκο των Λεόντων. Λογικευτείτε… Δεν πάει άλλο η διαφοροποίησή σας από όλα τα ελληνικά προβλήματα… Με εργαλεία εσάς οι ξένοι κάνουν πράξη τα συμφέροντά τους. Είσαστε υπόλογοι στην πατρίδα. Τα λουκούμια που σας βάζουν στο στόμα ή το χάπι για ανέλιξη στην πρωθυπουργία, μεγάλη επιθυμία, δεν θα σας συνοδεύσει για πολύ. Θα σας καθαρίσουν και εσάς. Ξέρουν πότε. Αυτός που χάνει είναι ο τόπος. Τα συνθήματα ενός άλλου αρχηγού «Έξω οι Αμερικάνοι», ενώ αυτός Αμερικάνος, και «Έξω οι βάσεις». Η δεξιά που δεν κυβέρνησε ποτέ από το 1940 έως το 1953 που έγινε πρωθυπουργός ο στρατάρχης Παπάγος. Όχι δεξιός, αλλά στρατιωτικό παιδί που νίκησε τον συμμοριτοπόλεμο. Το 19451952 είχαμε κεντρώες κυβερνήσεις, όπως του Σοφούλη, Βενιζέλου, Παπανδρέου κ.ά. 1947 που διαχειρίστηκαν το σχέδιο MarshalI, έφτιαξαν τα κοινωνικά φρονήματα και έστειλαν την μισή Ελλάδα στα Μακρονήσια. Το 1952 ενέταξαν την χώρα στο ΝΑΤΟ. Τα συνθήματα όπως «Όχι Δεξιά» ήταν το χορτάρι που έφαγε ο λαός και δεν λειτούργησε σωστά η σύνδεσή μας με την ΕΟΚ, αλλά εξακολουθεί να ταΐζει την αντιπολίτευση. Τον ΣυΡιζΑ, τους πλούσιους Ανεξάρτητους (ανεξάρτητος σημαίνει πλούσιος), την Χρυσή Αυγή που συμπεριφέρεται σαν τα μωρά παιδιά που τρώγονται στους δρόμους και ετοιμάζονται να σώσουν την Ελλάδα. Αν σηκωθούν από καμιά μεριά ο Κολοκοτρώνης κι ο Μακρυγιάννης και δούνε τους αρχηγούς τους πόσο κακό κάνουν για το κράτος, θα τους είχαν εκτελέσει σαν τους Τούρκους.

Βουλευτές συνέλθετε. Βάλτε τώρα ένα χέρι βοηθείας για την χώρα. Ακούσατε ποτέ τους Αμερικανούς, τους Άγγλους, τους Γάλλους κ.λπ. να βρίζουν την πατρίδα τους; Δεν είπαν ποτέ διεφθαρμένη χώρα, Τιτανικό, και τεμπέληδες τους Έλληνες. Αφήστε τα παιδιά ήσυχα να δούνε ποιος είναι και πως λειτουργεί ο ξένος μηχανισμός για την χώρα μας. Να συγκεντρωθούν, και να ξεκινήσουν έναν αγώνα ενωμένο για την σωτηρία τους.

Ήρθε η ώρα να πολεμήσουμε την Δύση, όπως έκαναν οι πρόγονοί μας με την Ανατολή. Μόνο ενωμένοι και με νέο δυτικό αρχηγό τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, αυτόν τον νέο λόρδο Βύρωνα, να ξεσκεπάσουμε την βρωμιά που γίνεται εις βάρος μας. Δεν ξέρω ακόμη πόση βλακεία θα κουβαλούμε. Οι Αμερικανοί έκαναν με τους Κινέζους συμφωνίες 200 δισεκατομμυρίων και εμείς τρωγόμαστε σαν τα σκυλιά, γιατί μας ρίχνουν κρυφά κόκαλα από τα σφαχτά, εννοώ τα λεφτά που μας παίρνουν από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Σαμαράς τους έκανε μια τρίπλα. Το ΑΟΖ το έκανε ευρωπαϊκό. Δεν φτάνει το μυαλό σας γιατί; Από τώρα και πέρα θα πρέπει να τους τριπλάρουμε για να ζήσει η χώρα μας. Όπως βλέπω με μεγάλη λύπη μου, εσείς θα το καταλάβετε τελευταίοι.

Ν. Πρώιος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 25 Ιουλίου 2013, αρ. φύλλου 701

2 σχόλια:

  1. Τασούλης ο ηλεκτρολόγος29/11/13

    Θύματα, κύριε Αναστάση, θύματα... Χαλάλι να μας βγει τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τασούλης ο ηλεκτρολόγος29/11/13

    Συγγνώμη, ήμαρτον και να διορθώσω το σφάλμα μου πάραυτα !
    Επειδή τελευταία δεν μπόρεσα να αγοράσω καινούρια ματογυάλια (ξέρετε σεις, οικονομική κρίση κ.τ.τ.), από κεκτημένη ταχύτητα μπερδεύθηκα και απευθύνθηκα στον κύριο Πηχιών, ενώ αυτό το έγραψε ο κύριος Πρώιος.
    Ουδείς αναμάρτητος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ