28.12.13

ΚΟΣΜΑ ΡΕΚΑΡΗ: Για πρώτη φορά. Αναμονή έξι μηνών




Ομογένεια Αυστραλίας
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Μετά από την αρπαγή της αρχηγίας του Εργατικού Κόμματος και την πρωθυπουργία της κεντρικής κυβέρνησης Αυστραλίας από την πρώτη πρωθυπουργό της Αυστραλίας Julia Gillard, ακολούθησε η ταραχώδη πολιτική αναμέτρηση για ολόκληρα τρία χρόνια. Ανακήρυξε εκλογές διάρκειας έξη μηνών με ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου 2013. Έτσι η Αυστραλία βρέθηκε σε μακροχρόνια πολιτική αναμέτρηση μεταξύ λαού και κομμάτων.

Η τότε πρωθυπουργός J G μόλις πριν από τρία χρόνια μπόρεσε και κέρδισε την εμπιστοσύνη των εκλεκτόρων του εργατικού κόμματος .Κέρδισε με μικρή διαφορά τον τότε πρωθυπουργό του εργατικού κόμματος Kevin Rand.Το 2010 με την υποστήριξη τριών ανεξάρτητων βουλευτών σχημάτισε κυβέρνηση μειοψηφίας έχοντας τρία δύσκολα χρόνια διακυβέρνηση.

Η δημοτικότητα του εργατικού κόμματος και της πρωθυπουργού έπεσε στο χαμηλότερο ποσοστό που είχε ποτέ στα τελευταία ογδόντα χρόνια και ιδίως στους δύο τελευταίους μήνες. Όπως προ είπε κάποτε άλλος πρωθυπουργός έγινε το «Flip Flop» και πάλι « Flip και πάλι Flop» με υποψήφιο τον σωσία για το εργατικό κόμμα Kevin Rand.
Έτσι η αναμονή των εκλογών από τους ψηφοφόρους έγινε ίδια με αυτήν του εβραϊκού λαού με το να περιμένει τον προφήτη Μωϋσή να κατέβει με τις δώδεκα εντολές από το όρος Σινά.

Στις εθνικές εκλογές της Αυστραλίας οι οποίες έγιναν στις 7 Σεπτεμβρίου είχαμε δυο σκληρές απώλειες με την μη εκλογή της Σοφίας Μαραμπέλα- Πανοπούλου από την πολιτεία της Βικτόριας η οποία ήταν σκιώδης υπουργός Βιομηχανίας και αν κέρδιζε θα κρατούσε το υπουργείο της (υπάρχει μία μικρή ελπίδα). Ο Στηβ Γιωργαντάς του εργατικού κόμματος Νότιας Αυστραλίας έχασε την έδρα του. Και οι δύο τους άξιοι Έλληνες.

Οι κερδισμένοι και πετυχημένοι είναι, από τον Συνασπισμό εκλέγονται ο Αθανάσιος Συνοδινός ο οποίος εκλέγεται στη Νότια Ουαλία και θα αναλάβει το υπουργείο οικονομίας. Στην ίδια πολιτεία μάλλον εκλέγεται και θα αναλάβει υπουργείο ο Νικόλαος Βαρβαρής, στην Βρισβάνη μόλις εκλέγεται ο Πήτερ Φριλίγκος και αυτός του Συνασπισμού. Από την Βικτόρια επανεκλέγεται η Μαρία Βαμβακινού του Εργατικού κόμματος Όσο για τον γερουσιαστή Νίκο Ξενοφών επιστρέφει με μεγαλύτερο ποσοστό και σε όσα αναφέρεται ο αυστραλιανός τύπος και ο πολιτικός κόσμος θα είναι κλειδί στην πολιτική της Αυστραλίας. Ο Νίκος Ξενοφών θα παίξει σπουδαίο ρόλο στη πολιτική.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 19 Σεπτεμβρίου 2013, αρ. φύλλου 707

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ