9.7.14

Λόγος & Αντίλογος

Κύριε Διευθυντά,

Η στελέχωση διευθυντικών και υπουργικών θέσεων στο δημόσιο, αποτελεί πρόκληση για τους βορειοελλαδίτες διότι όπως παρατηρούμε στον καθημερινό τύπο, κάθε τόσο ανακοινώνεται ο διορισμός υψηλόβαθμων διευθυντικών θέσεων και υπουργών κτλ χωρίς διαγωνισμό ή αξιολόγηση των προσόντων τους, με μόνο προσόν, τη φιλία ή σχέση τους με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη ή τόπο και χρόνο καταγωγής τους...
Αυτό βέβαια αποτελεί χτυπητό παράδειγμα για τον διορισμό υπουργών, υφυπουργών και κυρίως υπουργικών συμβούλων (άπειρων και απείρων), των οποίων ο αριθμός και ο μισθός υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο της ελληνικής μισθολογικής τάξης... Αυτό παρατηρείται συνηθέστατα σε διορισμούς χωρίς διαγωνισμό ή προκήρυξη διορισμού διαφόρων στελεχών (όπως πρόεδροι ΔΕΚΟ κτλ).
Η υπόθεση γίνεται πιο χτυπητή αν δούμε τοπικά και μισθολογικά τους διορισμούς και παρατηρήσουμε ότι σε κάθε 50-100 διορισμούς μόνο 1-2 κατάγονται από τη Βόρεια Ελλάδα και οι υπόλοιποι (98-100%) από τη Νότιο Ελλάδα ή κάτωθεν των Τεμπών (αυθαίρετος τοπικός διαχωρισμός).
Τόσο πιο έξυπνοι είναι οι νότιοι Έλληνες έναντι των βορείων ώστε κάθε 50-100 διορισμοί εκ νοτίων να αντιστοιχούν 1-2 στελεχών προερχόμενων από τη Βόρεια Ελλάδα; Τόση πνευματική (!) διαφορά υπάρχει;
Αν δούμε χαρακτηριστικούς διορισμούς για διευθυντικές θέσεις στη Βόρειο Ελλάδα (πλην του κ. Τζηκαλάγια), η παραπάνω αναλογία είναι χτυπητή και σαφώς διακρινόμενη...
Αν μετράει λοιπόν κανείς τους άνευ διαγωνισμού διορισμούς, εύκολα βγάζει το συμπέρασμα ότι οι βορειοελλαδίτες είναι λιγότερο έξυπνοι και καταφερτζήδες έναντι των κάτωθεν του «αυλακιού» και μάλιστα αυτό γίνεται και παρατηρείται με μεγάλη διαφορά και αναλογία.
Δεν θα μακρηγορήσω, ούτε θα αποδώσω ευθύνες, παρά μόνο στους βουλευτές μας οι οποίοι βλέπουν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και οι προσεχείς κρίσεις που έρχονται, θα δείξουν από την μια μεν μεριά την ανύπαρκτη ποιότητα των υποψηφίων και από την άλλη αυτούς που θα εκλεγούν. Ας το πάρουμε λοιπόν απόφαση ότι οι νότιοι διοικούν όλη την Ελλάδα και οι βόρειοι είναι ανύπαρκτοι στην διοικητική ή και τεχνική μηχανή που διοικεί που εκμεταλλεύεται όλη την Ελλάδα.
Ας κινηθούν λοιπόν οι εκ Βορείου Ελλάδος αρχηγοί και διοικούντες για να δούμε άσπρη μέρα στη Βόρεια Ελλάδα διότι υπάρχουν χαρισματικοί και αποδοτικοί γουναράδες που μπορούν να κάνουν θαύματα όπως έδειξε, η μέχρι τώρα εργατικότητα, καλλιτεχνία και αξία τους.

Με τιμή,
Αναστάσιος Β. Κοβάτσης
Δρ δρ καθηγητής πανεπιστημίων ΑΠΘ, Γάνδης, Βελγίου, Τριπόλεως, Λιβύης και Νιχόν Τόκιο Ιαπωνίας


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Απριλίου 2014, αρ. φύλλου 734.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ