27.8.14

Δηλώσεις υποψηφίων μετά το αποτέλεσμα των εκλογών



ΟΔΟΣ 22.5.2014 | 741 | σελ. 7

Ανέστης Αγγελής: «Είναι σαφές ότι οι πολίτες εξέφρασαν με την ψήφο τους, την αντίθεση τους, προς τον έως τώρα δήμαρχο Καστοριάς. Τώρα, απελευθερωμένοι πλέον από συγγενικές και φιλικές σχέσεις, από μεθοδεύσεις και εκβιασμούς, συσπειρώνονται ήδη στην “Εν-τιμή πρόταση”.
Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα για διαφάνεια, αλληλεγγύη και δημιουργία. Να γνωρίζετε, πως και θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε τον δήμο Καστοριάς έναν πρότυπο δήμο. Σας αγκαλιάζουμε όλους, ελαχιστοποιώντας το “εγώ” και μεγιστοποιώντας το “εμείς”. “Εγώ” όχι, “εμείς” ναι. Ο κύβος ερρίφθη».

Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης: «Τα αποτελέσματα ακόμα δεν είναι οριστικά και θα περιμένουμε να δούμε πως θα οριστικοποιηθούν. Θεωρώ ότι από την πρώτη Κυριακή, ο κόσμος μας έστειλε στην δεύτερη Κυριακή. Εκτίμησε το έργο πράγματι τόσα χρόνια και εκτίμησε την προσπάθεια μας. Η πρώτη Κυριακή να ξέρετε, είναι ψήφος χαλαρή, είναι ψήφος που εξαρτάται από συγγενικά πρόσωπα, από συγγενικούς, φιλικούς και επαγγελματικούς δεσμούς κλπ. Τώρα πλέον στην δεύτερη Κυριακή, η επιλογή θα γίνει από τους πολίτες οι οποίοι θα κρίνουν για το ποιος είναι ικανός να οδηγήσει μπροστά αυτήν την πόλη και τον δήμο γενικότερα. Να μην γυρίσουμε. Υπήρξαν μεθοδεύσεις, κομματικοί εναγκαλισμοί και γνωρίζετε πως είμαστε ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, δεν είχαμε καμία στήριξη και κανένα δεκανίκι, από κανέναν κομματικό μηχανισμό. Κάνουμε προσπάθεια όλοι μαζί για τα τοπικά θέματα και προβλήματα και έχουμε αναδείξει την πόλης της Καστοριάς, πραγματοποιώντας έργα 73 εκ. ευρώ σε τρία χρόνια. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την μεγαλύτερη δυσκολία που υπήρξε ποτέ, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα μνημόνια και τις περικοπές των πόρων προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Και όμως οι πολίτες μας έδειξαν εμπιστοσύνη και μας έστειλαν στην δεύτερη Κυριακή. Τώρα τους παρακαλώ όλους, όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, να συστρατευθούν μαζί μας, γιατί μόνο εμείς μπορούμε και έχουμε την εμπειρία, την δύναμη και την ικανότητα να πάμε αυτόν τον δήμο μπροστά. Για όσα μας έχουν κατηγορήσει, έχω να τους πω πως εξ’ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. Δεν υπήρξε τίποτα απ’ όλα αυτά στον συνδυασμό μας και οι συμμετέχοντες στον συνδυασμό μας ήρθαν όλοι με την θέληση τους, χωρίς καμία πίεση και εκβιασμό. Τους κοιτώ στα μάτια και βλέπω ότι έχουν δίψα για προσφορά, αγάπη για τον τόπο τους και θέληση να πάει μπροστά η Καστοριά και ολόκληρος ο δήμος».

Νικόλαος Βασιλειάδης: «Πρωτίστως θα ήθελα να ευχαριστήσω, όλους τους συναδέρφους που επάνδρωσαν το ψηφοδέλτιό μας και πίστεψαν στο όραμα το οποίοι είχαμε θέσει. Επίσης ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους, τον καθένα ξεχωριστά, για την ανιδιοτελή προσφορά τους για την οργάνωση και διεξαγωγή των εκλογών. Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ στους δύο υπερτερήσαντες συνδυασμούς, να έχουν καλή αγωνιστική εβδομάδα. Για το τι έφταιξε και το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο, θα μιλήσουμε κάποια άλλα στιγμή, δεν είναι της ώρας. Όσο για το αν θα υπάρξει στήριξη σε έναν από τους δύο συνδυασμούς, όπως σας προείπα, εύχομαι στους υπερτερήσαντες, καλή αγωνιστική εβδομάδα».


ΟΔΟΣ 22.5.2014 | 741 | σελ. 8


Συμεών Κουμπάνης: «Να ευχαριστήσω τον καστοριανό λαό που στήριξε αυτήν την προσπάθεια, το καινούριο που επιχειρήσαμε και που φέραμε εις πέρας. Ευχαριστώ για την μεγάλη τιμή που μου έκαναν οι πολίτες και με εκλέξανε σ’ αυτήν την θέση. Θεωρώ ότι ο καστοριανός λαός επέλεξε τους καλύτερους και εύχομαι να ανταποκριθούν στο έργο τους, ένα έργο δύσκολο, στο οποίο οποιαδήποτε στιγμή και αν χρειαστεί, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε. Για την δεύτερη Κυριακή, δεν υπάρχει καμία στήριξη, σε κανέναν. Εγώ θα έχω μια ψήφο και θα την χρησιμοποιήσω πίσω από το παραβάν. Πάντοτε, στην δημοκρατία, κανένας δεν λέει για κανέναν άλλον. Ο αγώνας που δώσαμε ήταν ένας σκληρός αγώνας, είχαμε πολλούς αντιπάλους, πολλά εμπόδια και στο τέλος καταφέραμε να κόψουμε το νήμα των εκλογών. Αυτήν την στιγμή έχουμε ένα αποτέλεσμα που είναι αποτέλεσμα για το μέλλον της Καστοριάς. Θεωρώ πως ο κόσμος διάλεξε τους ικανότερους για την δεύτερη Κυριακή, και θα είμαστε εκεί να βοηθήσουμε, απ’ όποιο μετερίζι μπορούμε».

Αθανάσιος Καρανικολόπουλος: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτήν την πρώτη μας προσπάθεια και για το σημείο εδώ που φτάσαμε. Να ευχαριστήσουμε πολύ τον κόσμο, που εμπιστεύτηκε την ψήφο του σε εμάς. Το αποτέλεσμα αν το κρίνουμε γενικότερα, αποδεικνύεται ότι παραμένει το πελατειακό και εγωκεντρικό σύστημα, όπου δυστυχώς, επιτρέπονται ακόμα συμφέροντα και άλλα τέτοια. Εμείς θα παραμείνουμε στην πόλη, κάνοντας  μια σωστή πολιτική εφόσον καταφέρουμε να εκλεγούμε στο δημοτικό συμβούλιο απόψε, πολεμώντας για τις θέσεις αξιών που έχουμε θέσει εξ’ αρχής. Περιμέναμε να πάμε καλύτερα και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε την επόμενη φορά. Για τον αν θα στηρίξουμε κάποιον συνδυασμό, αυτό απαιτεί επιλογή, κατά συνείδηση. Το αφήνουμε ελεύθερο στον καθένα να ψηφίσει ότι μπορεί και θέλει».

Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου: «Το αποτέλεσμα δεν αποτελεί προσωπική μου ικανοποίηση, αλλά ικανοποίηση πρώτα των ίδιων των πολιτών και όλης της ομάδας που αγωνίστηκε όλο αυτό το διάστημα, μ’ έναν πολύ έντιμο και τίμιο αγώνα και στο τέλος καταξιωθήκαμε για όλα αυτά που κάναμε επί τριάμισι χρόνια, παρ’ όλες που μας κατηγορούσαν ότι δεν κάναμε τίποτα. Τελικά όμως απ’ ότι φαίνεται, η κρίση του πολίτη-δημότη, είναι πάνω απ’ όλα, ό, τι και αν λέμε, ό, τι και αν κάνουμε, όσο και αν το κατακρίνουμε. Εμείς όλα αυτά τα θεωρούμε ήδη παρελθόν και στόχος μας είναι από εδώ και πέρα είναι προκοπή του δήμου. Αυτό το ποσοστό που μας έδωσαν οι πολίτες-δημότες του Άργους Ορεστικού να διοικήσουμε για την επόμενη πενταετία, σημαίνει κάτι. Δεν είναι απλά θριαμβολογία, αλλά αίσθημα μεγάλης ευθύνης, για το ότι επωμιζόμαστε ολόκληρο τον δήμο με τα προβλήματά του, που απ’ όσο φαίνεται δυστυχώς θα είναι πάρα πολλά, με βάση την γενικότερη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Φαντάζομαι πως η κατάσταση δεν θα αλλάξει πολύ, και δεν εννοώ το ποιος θα κυβερνάει ή όχι γιατί εμείς δεν είμαστε αντιμέτωποι με πρόσωπα, αλλά είμαστε αντιμέτωποι με τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες και πολίτες του δήμου Άργους Ορεστικού. Αναφορικά με τις κατηγορίες που ακούστηκαν εναντίον μου, για χρηματισμούς και εκβιασμούς των υποψηφίων και ψηφοφόρων, θα πως αυτά που είχα πει και στην κεντρική μου ομιλία, ότι δηλαδή οι πολίτες ξέρουν τον δήμαρχο τους, το ήθος και τον χαρακτήρα του. Έχουν μάθει να τον κρίνουν από τις πράξεις του. Αν ίσχυαν πράγματι όλα αυτά, τότε οι πολίτες που έχουν άποψη στην κοινωνία, δεν θα μας είχαν υπερψηφίσει. Να το θεωρείτε βέβαιο και δεδομένο. Και ξαναλέω, πως όλα αυτά τα αφήνω στο παρελθόν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας στήριξαν και μας ψήφισαν αλλά και όλους αυτούς που δεν μας ψήφισαν, γιατί δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και γιατί έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της επόμενης μέρας. Κα να είναι βέβαιοι πως θα το κάνουμε, με τον πιο ορθό και δυναμικό τρόπο. Γιατί έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε με όλους, όποιος και αν είναι απέναντι μας, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, για το κοινό καλό του δήμου Άργους Ορεστικού».

Δημήτρης Σαββόπουλος: «Όπως ήταν αναμενόμενο, θα χρειαστεί δεύτερη Κυριακή, έχοντας μαζί μας όμως αρκετά μεγάλη διαφορά από το σημερινό αποτέλεσμα. Ο κόσμος της ΠΕ Καστοριάς και γενικότερα της Δυτικής Μακεδονίας, έδειξε για ακόμη μια φορά εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μας. Πιστεύω, πως πήγαμε πολύ καλά, γνωρίζοντας πως τα τελευταία τριάμισι χρόνια οι πολίτες της Καστοριάς και της Δυτικής Μακεδονίας έχουν ζήσει ορισμένες δύσκολες οικονομικές καταστάσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω, τόσο τον κόσμο, για την εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει, γιατί θεωρώ πως οι 15-16 μονάδες διαφορά, από το ψηφοδέλτιο του κ. Καρυπίδη αποτελούν μια μεγάλη διαφορά, και να ευχαριστήσω επίσης τους 11 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους που συμμε- τείχαν στο ψηφοδέλτιο μας, για τον πολύ αξιοπρεπή αγώνα τους στην διεκδίκηση ψήφου του Καστοριανού πολίτη. Πιστεύω πως στην δεύτερη Κυριακή θα είμαστε οι νικητές , γιατί εμείς είμαστε αυτοί που έχουν την εμπειρία και το πρόγραμμα για να συνεχίσουμε σε αυτά τα δύσκολα χρόνια, προωθώντας θέματα της ΠΕ Καστοριάς, αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας».


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Μαΐου 2014, αρ. φύλλου 741.

1 σχόλιο:

  1. Τασούλης ο ηλεκτρολόγος27/8/14

    Για όσους δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική, αφιερωμένο εξαιρετικά!
    http://pitsirikos.net/2012/10/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ