2.9.14

Λόγος & αντίλογος

Κύριε Διευθυντά,

Στην έγκριτο εφημερίδα Καθημερινή διαβάσαμε σχόλιο (κ.Φαληρέως) με τον παραπάνω τίτλο με τον οποίο καυτηρίασε την ψήφιση της τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο, με την οποία «απαλλάσσονται από ποινικές ευθύνες, για την κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος οι κρατικοί αξιωματούχοι».
Εννοείται ότι στην κακοδιαχείριση περιλαμβάνεται και το κλέψιμο-λαμογιά και όλα τα συνεπακόλουθα για όλους τους τεχνικούς της εξουσίας οποιασδήποτε μορφής, βαθμού, και χρόνου διαπράξεως του εγκλήματος κτλ. Δεν ξέρω πόση ανεκτικότητα δείχνουν οι υπεύθυνοι και διερωτάται ο συνεργάτης της «Κ» αν οι συντάξαντες και καταθέσαντες την τροπολογία αυτή ντρέπονται καθόλου όταν μας πασάρουν τέτοιες τροπολογίες ίσως για να συμπληρώσουν το γνωστό επαίσχυντο νόμο «περί ευθύνης υπουργών» που τον κατοχύρωσαν και στο ισχύων σύνταγμα και προτείνουν τώρα να αλλάξει!!! Εύχομαι η αλλαγή αυτή να μην προβλέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι ήδη φυλακισμένοι για παρόμοια άλλα αδικήματα. Αυτοί είναι 4-5 ενώ έπρεπε να είναι εκατόν πέντε!!! Έχω ξαναγράψει ότι η ατιμωρησία προάγει την διαφθορά και για αυτό ανεβήκαμε στην σκάλα της διεθνούς διαφθοράς στην πρώτη θέση. Έτσι δεν έχουμε μεν περιθώρια να ανεβούμε παραπάνω, εκτός αν στο νέο σύνταγμα προβλέψουμε άλλα τόσα σκαλοπάτια διαφθοράς, άνωθεν των υπαρχόντων για να μπορούμε να ανέβουμε στη λαμογιά και διαφθορά σε δυσθεώρητα και αμέτρητα ύψη. Τότε το νέο σύνταγμά μας θα είναι τέλειο και ευεργετικό για κάθε απατεώνα και καταχραστή που έχει κάνει κακοδιαχείριση, κάθε μορφής του δημοσίου χρήματος.
Η περίοδος βέβαια αυτή είναι κατάλληλη για τέτοιες τροπολογίες και ρουσφέτια των κυβερνώντων, σε συνεργασία με την αντιπολίτευση και δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε τέτοια και άλλα ανάλογα κατασκευάσματα πριν από τις προσεχείς εκλογές. Είναι μια καλή ευκαιρία να μετρήσουμε την ευθύνη του καθενός και να μην παραπονιόμαστε για το μέλλον μας...

Με τιμή,
Αναστάσιος Β. Κοβάτσης
καθηγητής πανεπιστημίων ΑΠΘ, Γάνδης, Τριπόλεως και Νιχόν Τόκυο Ιαπωνίας

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 29 Μαΐου 2014, αρ. φύλλου 742.




1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ