22.2.16

Λόγος & Αντίλογος

Κύριε διευθυντά, 

Tον τελευταίο καιρό γίνεται από τα ΜΜΕ και ιδίως την τηλεόραση, µια ακατάσχετη προσπάθεια να µας πείσουν ότι µερικές ουσίες (κυρίως φυτικές από τις οποίες πράγματι παρασκευάζονται πολύτιµα παράγωγα, αλλά κατόπιν πολυετών ερευνών) θεραπεύουν µερικές νόσους και σωµατικές βλάβες, ενώ πολλοί παρασύρονται και αγοράζουν άγνωστα προϊόντα για να γίνουν νέοι και δυνατοί. Ενθυµούµαι την περίπτωση του όζοντος που κάποιος ιατρός διαφήμιζε να παίρνουμε κάθε µέρα 3-4 κουτάλια, σε συγκεκριμένη δόση και θα γίνει κανείς καλά έστω και αν έχει καρκίνο και ιδίως αρθροπάθειες! 
Έγραψα σε πολλές εφημερίδες και µόνο η Καθηµερινή πήρε θέση και αντίθεση στην παραπάνω χρήση (Κ 2-4-11), µε τίτλο «Το θαυματουργό όζον» και έκτοτε άρχισε µια σειρά δημοσιεύσεών µου δεδομένου διότι την επιστολή µου την έστειλα σε κάθε ιατρικό φορέα, αρχίζοντας από το αρµόδιο υπουργείο και ΕΟΦ ως και το υπουργείο Ανάπτυξης (ΑΠ Ζ2-17497). 
Ως ιατρός-τοξικολόγος και βιοχημικός στήριζα τις αντιρρήσεις µου και ζητούσα την απαγόρευση της κυκλοφορίας του όζοντος ως φαρµάκου, και ύστερα από 7 µήνες το ταχύτατο ΓΓ Καταναλωτη ΑΠΖ ,µου έστειλε µια κοινοποίηση (6951/30-9-2011)και µου έλεγε ότι γνωστοποιούσε στα αρµόδια υπουργεία την επιβολή χρηµατικών ποινών από 180.000 και 80.000 € σε δύο εταιρίες που πωλούσαν παραπλανητικά δήθεν φάρµακα (όζον) στο κοινό, αφού αυτό δεν αποδεικνύονταν (από ιατρικές έρευνες) ως έγραφα στις επιστολές µου, αλλά έως ότου γίνει αυτό οι πωλητές έβγαλαν εκατομμύρια! 
Το κράτος µας έτσι λειτουργεί. 
Τώρα το ίδιο συμβαίνει µε τις καθηµερινές διαφηµίσεις που λύνουν τα ιατρικά προβλήματα, χωρίς ιατρική τεκμηρίωση και μένει στο υπουργείο και ΕΟΦ αν θέλουν να κάνουν το καθήκον τους. Θα το κάνουν όμως; Οι Αθηναίοι φαρμακολόγοι τι λένε; Συμφωνούν;
Με τιµή
καθηγητής δρ δρ 
Αναστάσιος  Β. Κοβάτσης

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 15 Οκτωβρίου 2015, αρ. φύλλου 807



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ