8.2.16

Λόγος & Αντίλογος

 H μοίρα το έχει του ταλαιπωρημένου Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων να διορίζονται στην ηγεσία του άνθρωποι που, με την επιεικέστερη έκφραση, το ταλανίζουν με τις μεταρρυθμίσεις και αντιμεταρρυθμίσεις τους συχνά και οι οποίοι προβληματίζουν; Τι άλλο να σκεφθεί κανείς, όταν από αυτό το Υπουργείο παρήλασαν ΓΑΠ, Κουράκης, Μπαλτάς κ.α;
Με ποιά κριτήρια ή ποια προσόντα διέκρινε στον όν επέλεξε για την ηγεσία του υπουργείου ο κος πρωθυπουργός πλην του ότι είναι σκληροπυρηνικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν γνωρίζω το παρελθόν του και την πολιτεία του. Τον «άνθρωπον οίδα» μόνο από τις εμφανίσεις του στα τηλεοπτικά παράθυρα κατά την προεκλογική περίοδο. Ένας πολιτικός οξύς, φανατικός, με απόψεις μισαλλόδοξες, να περιφρονεί τους συνομιλητές του. Το δημοκρατικό ήθος το απαιτούμε μόνο από τους άλλους! Μειλίχιο ύφος άγνωστο για τον κ. Φίλη.

Κατά την ταπεινήν μου άποψη, κε Πρωθυπουργέ, ο υπουργός Παιδείας το πρώτο προσόν, το οποίον δέον να διαθέτει, είναι μια πνευματικότητα. Επίσης, η ικανότητα και η καλή διάθεση να κατανοεί, να αντιλαμβάνεται τις προτάσεις συμβούλων, πρυτάνεων, καθηγητών και εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και της σπουδαζούσης νεολαίας και συνετά να παίρνει τις αποφάσεις του, εναρμονισμένος στα ήθη και τον πολιτισμό της γνήσιας ελληνικής παραδόσεως, φυσικά εν συνδυασμώ με τις απαιτήσεις των καιρών… Με το γνωστό του ήδη ύφος πώς θα συνδιαλέγεται και θα θέλει να ακούει απόψεις συνομιλητών του για τα πολλά και σοβαρά θέματα της Παιδείας και Εκπαιδεύσεως, ορθές πιθανόν, αλλά από άλλα κόμματα; Με αυτή την απροκάλυπτη βλοσυρότητα; Λίγο φοβούμαι –ειν’ αλήθεια- κάποια βιασύνη μου, γι’ αυτό και θα έχω ως απλός πολίτης την υπομονή να τον δούμε στην όλη του συμπεριφορά, διαγωγή και στην εκτέλεση και επιτέλεση των καθηκόντων του. Ποιάν εικόνα παρουσιάζει στους μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς με τον …πολιτικό όρκο «διαβεβαίωση»; O mores novi, o tempora nova!

Η άλλη πάλι, η συνεργάτις του, η συντρόφισσα Αναγνωστοπούλου, με την νεόκοπη «προκεχωρημένη» επαναστατική, λέγε, άποψη για το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία; Αλλά τη γνώμη της στις ανοησίες την κατέταξε ο Αρχιεπίσκοπος Παναγιώτατος κος Ιερώνυμος! Μήπως από χαρά για τον εξοβελισμό του μαθήματος οι μαθήτριες ειδικά καλούνται να τη μιμηθούν και στην ευρηματική της –ευρεία- κόμμωση; Είθε να διαψευσθώ αμέσως από την ενεργητικότητα και τις σωστές αποφάσεις των δύο υπουργών, επ’ αγαθώ των παιδιών μας, που σπουδάζουν (όλων των βαθμίδων), και γενικότερα, να μη απογοητευθούμε (τουλάχιστον) με φαινόμενα και έργα…απαιδείας. Το «όπιον του λαού», στυγνό απολίθωμα του σταλινισμού είναι τουλάχιστον φαιδρό και αστείο να θέλουν κάποιοι να αναστήσουν σήμερα την βλακώδη θεωρία, ενώ συγχρόνως αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί…
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία 
Κάτων 
ο censor

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1 Οκτωβρίου 2015, αρ. φύλλου 805


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ