30.3.16

ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ: Σε μια ευνομούμενη χώρα


ΟΔΟΣ 12.11.2015 | 811

Δεν οδήγησε μόνον σε σοκ απελπισίας, διαβάζοντας τις αποκαλύψεις διαφθοράς στον καθημερινό τύπο, αλλά και σε αυτόν της Κυριακής. Σε φθάνουν ως τα όρια της τρέλας, οι απίθανοι τρόποι που μεθοδεύονται από κάποιους για να κατακλέψουν κράτος και απλούς πολίτες.

Και ακόμα πιο εξοργιστικό, που δεν αντέχεται, δεν είναι μόνον η διαφθορά, που έχει μολύνει τους περισσότερους πολιτικούς που κυβέρνησαν τόσα χρόνια αυτήν την χώρα. Είναι τα συμφέροντα ξένων χωρών, που προσπαθούν να τα κατοχυρώσουν με πιεστικούς εξαναγκασμούς αποφάσεων, που καταστρέφουν ζωντανές μικρές επιχειρήσεις της χώρας. Χωρίς να μένει στο απυρόβλητο και ο πρωτογενής τομέας, με τις ποσοστώσεις που αποφασίζονται σε άλλα κέντρα. Κάθε μέρα διαπιστώνεται πόσο επικίνδυνα μεγαλώνει ο κατάλογος της διαφθοράς, που είναι όμως κάτι άλλο πολύ πιο χειρότερο από διαφθορά.

Τα σκάνδαλα, που το ένα μετά το άλλο βγαίνουν στην επιφάνεια κάτω από το άπλετο φως των αποδείξεων, είναι τόσο απίθανα και συν τω χρόνω εξοργιστικά, που θέλεις δεν θέλεις αναρωτιέσαι, ζεις σε μια ευνομούμενη χώρα, ή σε μια ζούγκλα του παραλόγου που επιπλέουν μονάχα οι δολοπλόκοι;

Και αυτό που σε εξοργίζει ακόμα περισσότερο είναι η απάθεια των πολιτικών, που συνεχίζουν να υπάρχουν από ένα διεφθαρμένο παρελθόν εξουσίας και προσπαθούν με το απύθμενο θράσος που διαθέτουν, να μας πείσουν πως αυτοί και μόνον οι ίδιοι, είναι που μπορούν να μας σώσουν, ενώ φέρουν ακέραια την ευθύνη για όσα αποκαλύπτονται σήμερα.

Η δικαστική εξουσία δεν προλαμβάνει να επιλαμβάνεται υποθέσεις διαφθοράς από καταγγελίες, αλλά και όσα προκύπτουν από το ανακριτικό έργο. και σκάνε άλλα δύο τρία σκάνδαλα που κοσμούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανακαλύφθηκε τροπολογία, λεν τα πρωτοσέλιδα, που απαλλάσσει από την ευθύνη των Τραπεζών από τα παράνομα δάνεια που έδωσαν στα πολιτικά κόμματα, όταν ο απλός λαός πεθαίνει από πείνα. Η Αγροτική Τράπεζα χρεοκόπησε από κάτι τέτοιο. Λίστα πολλών σελίδων μαύρου χρήματος στα χέρια των ανακριτών. Δέκα οι δικογραφίες μόνον για τα εξοπλιστικά.

Η Bayern με τις μίζες σε προτεραιότητα με όλους τους γιατρούς που λάδωνε.Υπερβάσεις στο Ασκληπιείο. Πληρωμές με πλαστές διαγνώσεις. Αποκαλύψεις πρώην υπουργού Δημόσια Τάξης (Πανούσης). Ανοίγουν τα στόματα για όργια του Μαρτίνη. Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 100.000 νοικοκυριά. Θαλασσοδάνεια στου καναλάρχες.
Αλλά κοντά σε όλα αυτά και σε τόσα άλλα, ένα πρωτοσέλιδο που πιθανόν να ενδιαφέρει τους παροικούντες αυτήν την πόλη: Κυρία πρώην υπουργού που διόριζε με το αζημίωτο. Ήταν λέει δικηγόρος στο επάγγελμα και ο σύζυγός της υπουργός και πολιτειακός παράγοντας του ΠαΣοΚ.

Καταδικάστηκε πρόσφατα από το Εφετείο Κοζάνης σε τριάμισι χρόνια για πρωτοφανή απάτη με πλαστογραφίες αποφάσεων δικαστηρίου που δεν έγιναν ποτέ. Για ανύπαρκτες αποφάσεις του ΑΣ ΕΠ, ακόμα και παραποιημένο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Και όλα αυτά για να εισπράξει παράνομα 6.000 ευρώ από μια ανύποπτη κοπέλα, την Φ.Χ. με πτυχία και μεταπτυχιακό, που διαγωνίστηκε στο ΑΣΕΠ για μια θέση στον ήλιο της εργασίας.

Στην οποία αξίζουν τα εύσημα, όχι μόνον για την προσπάθεια που έκανε για να βγει στην επιφάνεια η απάτη, αλλά και για το θάρρος της να οδηγήσει την υπόθεση στην δικαιοσύνη και δεν συνέχισε να κάνει δεκτή άλλη πρόταση, για άλλη ψεύτικη θέση στην βουλή.

Το ερώτημα όμως είναι, θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση, για όσους άλλους δεν είχαν την τόλμη να καταγγείλουν τέτοιου είδους απάτες μέχρι τώρα; Όπως και ο εισαγγελέας της έδρας δήλωσε πως έχει απασχολήσει και με άλλα τέτοια την δικαιοσύνη.

Με όλα αυτά, και με όσα άλλα που θα γράψουν τα πρωτοσέλιδα, ειλικρινά σκέπτομαι να μη ξαναδιαβάσω εφημερίδα ούτε και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με κλειστή την τηλεόραση για να μην μου στρίψει. Και κάτι πολύ πιο σοβαρό.

Με καταταλαιπωρούν αναπόφευκτες τύψεις που κάποτε ψήφιζα ένα κόμμα που συνέβαλε να φθάσει η διαφθορά μέχρι το μεδούλι της κρατικής μηχανής. Μέχρι και γυναίκες υπουργών, να εκμεταλλεύονται τον πόνο και την αγωνία των νέων, για να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας που τους ανήκει, και να του την κλέβουν άλλοι με τέτοιους απαράδεκτους τρόπους, για λίγες χιλιάδες ευρώ. Εδώ όμως προκύπτει ένα άλλο απλό ερώτημα για τον Δικηγορικό Σύλλογο στον οποίο ανήκει η κυρία. Υπήρξαν ή όχι παρεμβάσεις, και από ποιους, για να μην διαγραφεί η δικηγόρος από τον Δικηγορικό Σύλλογο;

Όσο για τον υπουργό, όποιος και αν είναι, που ως τώρα διαφημίζει ανελλιπώς τα όσα έκανε και για όσα προσέφερε σε αυτόν τον τόπο. Δεν νομίζει πως είναι καιρός, και έχει υποχρέωση να πει σε αυτόν τον κόσμο, για όσα ανέχθηκε και γιατί ανέχθηκε, τέτοιες συμπεριφορές της συζύγου του;

 Υ.Γ. Θα διατυπώσω μια εύλογη απορία μου. Γίνονται τόσο αξιόλογα δημοσιεύματα από αναγνώστες με γνώσεις και κουλτούρα, όμως δεν υπογράφονται, παρά μένουν ανώνυμα. Αδικούν τον εαυτόν τους…

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 12 Νοεμβρίου 2015, αρ. φύλλου 811.


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ