31.5.16

Λόγος & Αντίλογος

Κύριε Διευθυντά,

Ανακαλεί τα όσα υπεστήριζε υπέρ των κυβερνώντων και "επαναστατεί" κατά της τακτικής και πολιτικής της κυβερνήσεως και του Τσίπρα σε άρθρο του (Real news) ο ευφήμως γνωστός (όχι μόνο στην ελληνική επικράτεια) βετεράνος δημοσιογράφος κ. Χρήστος Πασαλάρης. Αξίζει τον κόπο να αναφερθούμε συνοπτικά σε κύρια σημεία του άρθρου. Γιατί ο κ. Πασαλάρης το καλοκαίρι του 2014 με την αρθρογραφία του αγωνίστηκε και πρωτοστάτησε  για την ανάδειξη και εκλογή του κ. Αλ. Τσίπρα.

Σε επάλληλα άρθρα του καλούσε επί σειρά εβδομάδων τον ελληνικό λαό "να κάνει την επανάστασή του" και εννοούσε την υπερψήφιση του ΣυΡιζΑ. Έτσι επίστευσε ο λίαν γνώστης και πεπειραμένος στα πολιτικά πράγματα και στην δημοσιογραφία. Μετεκλογικώς συνεχώς τους συμβουλεύει να αποφεύγουν λάθη και ατοπήματα και αναχρονιστικά αριστερά καμώματα. Στο επίμαχο άρθρο τούς ξεσκεπάζει με την σωρεία αρνητικών σημείων και λαθών, ώστε, αν δεν συνέλθουν, γρήγορα ο κ. Τσίπρας θα απολέσει την δεδηλωμένη στην βουλή και στην κοινωνία.

Μεταξύ άλλων τονίζει: "σκεπάσθηκαν επιτηδείως κάποια λίαν ανησυχητικά σημάδια στον ελληνικό ορίζοντα", από κυβερνητικούς αριστερούς τύπου ΣυΡιζΑ, "εργολάβους συνειδήσεων", οι οποίοι είναι γνώστες της προπαγάνδας να αποπροσανατολίζουν το λαό και την κοινή γνώμη από τα ζέοντα προβλήματα. Οι μαρξιστές της κακιάς ώρας θέλουν όλους τους Έλληνες "προλεταριακά ισοπεδωμένους". Μας παραμυθιάζουν ότι διαπραγματεύονται, όμως το Γ' Μνημόνιο που υπέγραψαν  (το Γ Ράιχ για την Ελλάδα) σημαίνει απερίγραπτα δεινά για τους Έλληνες και στο πέρασμα των μηνών συνεχίζουν οι ίδιοι και ο κ. Τσίπρας να κάνουν λάθη.

Τέλος, τους θυμίζει ο πρώην υπερασπιστής τους βετεράνος Πασαλάρης ότι μια δίοδος εξόδου ίσως είναι ένας ανασχηματισμός.  Τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους με τα σακίδια, τις μαλλούρες, τις κρεμασμένες κοιλιές, που παραμένουν αμετακίνητοι σε ό,τι ως παλληκαράκια παλαιότερα της ΚΝΕ και άλλων ομοίων οργανώσεων διάβασαν κάποια μαρξιστικά - λενινιστικά κείμενα. Νόμισαν ότι βρήκαν την αλήθεια του κόσμου και έμειναν έκτοτε καθηλωμένοι στα προστάγματα του πολιτικού δογματισμού.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Θεόφραστος ο νεώτερος


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Ιανουαρίου 2016, αρ. φύλλου 821.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ