31.5.16

Turandot

Με την αριστουργηματική τελευταία όπερα του Τζιάκομο Πουτσίνι «Τουραντώ», συνεχίζονται το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, στις 19:55, οι αναμεταδόσεις από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης στο ΤΕΙ Καστοριάς.


Ακριβώς 30 χρόνια πριν στην Καστοριά, μια άλλη Τουραντώ, αυτή την φορά στα καρναβάλια της Καστοριάς και με ηχητική συνοδεία (μεγαφωνική κάλυψη) από την πασίγνωστη όπερα του Τζιάκομο Πουτσίνι (που θα αναμεταδοθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 από την ΜΕΤ της Νέας Υόρκης στην Καστοριά), μόλις είχε τελειώσει την παρέλασή της και βρισκόταν στο Ντουλτσό.
Το πρώτο βραβείο που απέσπασε στην κατηγορία "εμφάνιση" η παρέα της φωτογραφίας, δεν έχει τόση σημασία, όσο ο προσανατολισμός που είχε το καρναβάλι την εποχή εκείνη - έκφραση του οποίου ήταν και η παρέα της φωτογραφίας. Το όλο εγχείρημα συνοδευόταν από ειδική εξέδρα για την μεγαλοπρεπή Τουραντώ σε θρόνο, από λάβαρα, βηματισμό και τα συναφή της μακρινής Άπω Ανατολής. Για την ιστορία να αναφερθεί ότι το 1986 ήταν η τελευταία φορά συμμετοχής της παρέας αυτής (ως σύνολο) και το κυριότερο: Στολές, άρματα, και όλα τα διακοσμητικά ήταν απολύτως χειροποίητα από τα μέλη της παρέας και επιπλέον ετοιμάστηκαν σε μόλις 1 εβδομάδα.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Ιανουρίου 2016 αρ. φύλλου 821.

1 σχόλιο:

  1. ΤΖΑ !1/6/16

    Σημαντικό το αναμνηστικό. Μπράβο ΟΔΟΣ! Μας συγκίνησες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ