15.7.16

Σύσταση για αποτροπή επισκέψεων μαθητών σε εκτροφεία γουνοφόρων ζώων

Έγγραφο του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλο προς τις σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητας των διευθύνσεων Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, που συστήνει να αποτρέπεται η «επίσκεψη μικρών μαθητών σε χώρους, όπου διαβιούν αιχμάλωτα ζώα (π.χ. εκτροφεία γουνοφόρων ζώων),
αφού αυτό κρίνεται άκρως αντιεκπαιδευτικό και επιζήμιο για τη διαμόρφωση υγιούς αντίληψης των μικρών μας μαθητών, σχετικά με  την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας του τόπου μας και να πραγματοποιούνται επισκέψεις μικρών μαθητών σε χώρους, που συμβάλλουν στη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης και στην προαγωγή της εθνικής ιστορικής, πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς του τόπου μας», προκάλεσε τις αντιδράσεις των φορέων της Γούνας και της κ. Μαρίας Αντωνίου η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε: «Έλεος πια με τις ιδεοληψίες των ψευτοαριστερών! Να είναι όμως σίγουροι ότι η αντίδραση όλων μας θα είναι άμεση και δυναμική».

«Το εν λόγω έγγραφο» -αναφέρει η Ομοσπονδία Γούνας  σε σχετικό δελτίο τύπου-«με ψευδείς ισχυρισμούς, στοιχειοθετεί συκοφαντική δυσφήμηση του κλάδου, προσβάλλοντας την εμπορική πίστη και  την επαγγελματική μας υπόληψη. Είναι και ιδεολογικοπολιτικά απαράδεκτο, καθώς υιοθετεί και αναπτύσσει φρασεολογία, που πόρρω απέχει από μια σύγχρονη δημοκρατική Παιδεία, με ιταμές αναφορές για ‘‘διαμόρφωση υγιούς αντίληψης των μικρών μας μαθητών’’, που συναντά κανείς μόνο σε κείμενα φασίζουσας αντίληψης» και ζητεί από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε άμεση ανάκληση του εν λόγω εγγράφου και καταδίκη του από όλους τους φορείς και τα πολιτικά κόμματα.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 25 Φεβρουαρίου 2016, αρ. φύλλου 824


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ