10.9.16

Λόγος & Αντίλογος: Αγαπητή ΟΔΟΣ


ΟΔΟΣ 14.4.2016 | 831

Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Όχι, όχι δεν σου γράφω ανήσυχος για τον λόγο και σκοπό ή και την σημειολογία (του τι να σήμαινε άραγε) η επίσκεψη στην Καστοριά τις περασμένες ημέρες του περίφημου Εφραίμ του Βατοπεδινού. Το ρητορικό ερώτημα, «τι γύρευε η αλεπού στην αγορά» δεν έχει καμμιά θέση στο συγκεκριμένο θέμα.

Για να μην προκαλώ σύγχυση στους αναγνώστες σου, αναφέρομαι στον άλλοτε ηγούμενο της γνωστής Ι.Μ του Αγίου Όρους, που –με την βοήθεια των δομημένων ομολόγων, έριξε μια ώρα γρηγορότερα την κυβέρνηση του ακάματου Κ. Καραμανλή. Ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ύστερα από 7 χρόνια πολιτικής σιωπής, ξαναμίλησε πολιτικά με αφορμή ένα επικήδειο για το ίδιο θέμα. Χωρίς κανένα ίχνος περισυλλογής και αυτοκριτικής. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Οπότε να η εξήγηση, που ψάχνω, για τις περιοδείες του κ. Εφραίμ. Που αν θυμάμαι καλά τέθηκε υπό την προστασία όχι μόνο της Ρωσικής Εκκλησίας και του Πασών των Ρωσιών (και εγώ που νόμιζα ότι ήταν μόνο μια η Ρωσία). Αλλά και του ίδιου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Χωρίς να είναι ακριβώς γνωστό έναντι ποιάς σχέσης και συμφωνίας τέθηκε ο εν λόγω υπό την προστασία αυτή. Προφανώς έχουσιν γνώσιν οι φύλακες της Καστοριάς –που τον προσκαλούν και τον φιλοξενούν– και οι εθελοντές δημοτικοί πρόξενοι της Ρωσίας.

Κατά συνέπεια, καθόλου δεν ανησυχώ που ένας απολύτως αμφιλεγόμενος μοναχός, επίσημα διαφοροποιημένος από τα επίσημα ελληνικά όρια, οικονομικός επενδυτής, επιπέδου offshore –αν δεν με απατά η εξασθενημένη μνήμη μου– εμφανίσθηκε στην Καστοριά ως περιοδεύων μάρτυρας του σχήματος. Ενθάδε. Όχι δεν ανησυχώ τελεία και παύλα.

Ούτε σου γράφω που όπως έντρομος άκουσα, θα επισκεφθεί λέει αυτές τις ημέρες την Λέσβο όχι μόνο ο μακαριώτατος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμος (ευτυχώς που δεν είναι πασών των Ελλάδων). Ούτε μόνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος – τον οποίο στολίζουν με διάφορες ύβρεις και φέϊγ βολάν οι εγχώριοι –γνωστοί άγνωστοι της Καστοριάς και των αλλαχού που προσκυνούν τον Ρώσο, –πόσα αντέχει η ενάρετη αυτή χριστιανική αγάπη.

Αλλά μαζί με δαύτους –μέσα στην Τεσσαρακοστή – θα επισκεφθεί (*) την Λέσβο και ο Πάπας της Ρώμης, ο… στολισμένος με διάφορα χριστιανικά κοσμητικά επίθετα της ομόδοξης αγάπης, δηλαδή ο πάπας Φραγκίσκος, και μάλιστα προσκεκλημένος της Ελληνικής Εκκλησίας –το κάνω γαργάρα αυτό, όπως λέει και ο λόγος.

Διότι μίλησε αντ’ εμού και εξέφρασε απολύτως τους στοχασμούς του Ελληνορθόδοξου Γένους και του Έθνους μας ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Άνθη έσταζε το στόμα του, πάνω σε δηλητηριώδη βέλη. Κατήγγειλε όλους – και τον Ιερώνυμο μαζί, ως όργανα του Σόρος. Σου γράφω για απίστευτα όσα ισχυρίσθηκε. Να τραβάς τα μαλλιά και τα γένια σου. Καμμιά σχέση με παραλήρημα και φανατισμό. Αγάπη και μόνο αγάπη.

Τα ξεπερνάω αυτά, διότι αυτή την φορά σου γράφω με την ψυχολογική παρότρυνση των όσων αντιλήφθηκα να συμβαίνουν στην ιδρυτική σύνταξη του νέου κόμματος στην προοδευτική Θεσσαλονίκη, το προοδευτικό διαμάντι της Ευρώπης, –αναφέρομαι στο νέο κόμμα που θα λέγεται πλέον Εθνική Ενότητα ή κάτι τέτοιο.

Μιας και στην σύνοδό του παραυρέθηκε για να κόψει την βασιλόπιττα μέχρι και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος όχι μόνο την έκοψε –την βασιλόπιττα– μέσα στην Τεσσαρακοστή, και προφανώς μαζί με αυτή και την κορδέλα των εγκαινίων του νέου κόμματος, που αρχικά είχε φημολογηθεί ότι θα ονομάζει απλά «ΕΘΝΟΣ». Αλλά και είχε την πρόνοια να ψάλλει μετά του λαού και του ποιμνίου, τον ύμνο, στην Υπέρμαχο Θεοτόκο – αυτό το αληθινό αριστούργημα που βιάζεται από την νεοελληνική κατάχρηση: Ύμνος παντός καιρού και περιστάσεως.

Τόσο μπροστά στο μέλλον βλέπουν οι νέοι σωτήρες μας, ώστε ταίριαξαν τρία πράγματα μαζί: Την σωτηρία του Έθνους, την σωτηρία της Συμβασιλεύουσας από τους νέους Αβάρους, Αράβους, Συρίους κλπ, και βεβαίως το φλουρί. Είχαν φαίνεται ενημερωθεί ότι πρόκειται να αφιχθούν στην Λέσβο Πάπας και Οικουμενικός Πατριάρχης (και Αθηνών) μαζί. Και είχαν την πρόνοια να κάνουν τρισάγιο, και εξορκισμό μαζί. Μπορεί ανάμεσά τους να ήταν και η Λίντα Μπλαίρ, του κινηματογραφικού Εξορκιστή εννοώ, αλλά δεν παίρνω όρκο. Καθώς σύμφωνα με την φήμη, ύστερα από τον εξορκισμό της, έγινε παλαιομερολογήτισσα μοναχή.

Και είπα να τους μιμηθώ, με αφορμή δική μου την ευχάριστη είδηση, ότι τα αδέλφια μας οι Σέρβοι, που κόψαμε φλέβες για δαύτους, και οι ομόδοξοι γείτονες μας των Σκοπίων, - αυτοί με τους σκύλους που δαγκώνουν μετανάστες και πρόσφυγες, που ρίπτουν πλαστικές σφαίρες, καπνογόνα και έχουν ΜΑΤ –απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου– που απελευθέρωσαν για μερικές ώρες μια λεπτή λωρίδα της Μακεδονίας μας, θα έχουν λέει κλειστά τα σύνορα των κρατών τους, της αδελφής μας Σερβίας δηλαδή και της FYRoMίας, τουλάχιστον ως το τέλος του 2016!

Πολύ την χάρηκα την είδηση, έστω κι’ αν μας αφήσουν αμανάτι τους χιλιάδες δύστυχους πρόσφυγες και μετανάστες. Να τους πυροβολούν στο ψαχνό. Διότι σκέφτηκα ότι θα μπορούσε και η υπερήφανη Ελλάς, ως αντίποινα στο τέλος του έτους αυτού, να κλείσει τα σύνορα στις ροές της μπουρδοχαλκινοπανδαισίας της σλαβοσλαβικής προπαγάνδας, αποκλείοντας την είσοδο στις ορδές των πνευστών ορχηστρών και των χάλκινων που έρχονται στην Καστοριά για το δωδεκαήμερο των εορτών. Που κατά την γνώμη μου καθόλου δεν διαφέρουν από τις δυνάμεις των σκοπιανών ΜΑΤ.

Θα τονωθεί έτσι η εθνική οικονομία, αφού θα βρουν αμέσως-αμέσως δουλειά οι εγχώριες ορχήστρες και οι οργανοπαίκτες. Και θα καθυστερήσουμε για μερικούς μήνες την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας. Από τα ομόδοξα αδέλφια μας –όλοι τους Σλάβοι αν το πρόσεξες. Λίγο το’ χεις;

Κι αν χρειαστούμε ενισχύσεις θα καλέσουμε και τον Θεσσαλονίκης,  –τον εκκλησιαστικά προσφωνούμενο και παναγιότατο– μαζί με τον χρυσόστομο Πειραιώς τον κήρυκα της αγάπης, να ψάλλουν για την υπέρμαχο την Θεοτόκο μαζί με τους εγχώριους ιππότες της ακροδεξιάς απόφυσης. Και ευκαιρίας δοθείσης να την κόψει την βασιλόπιττα του 2017. Κι’ αν δεν έλθει σε παρακαλώ, καλέστε τον Εφραίμ τον Βατοπεδινό. Είναι παντός καιρού, και προπαντός προστατευόμενος του Τσάρου. Λίγο το έχεις;



(*) Σημ. εφημ.: Το ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο. Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα φτάσει στη Μυτιλήνη στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου και θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα βρίσκεται από αύριο βράδυ στη Μυτιλήνη, όπου θα γίνει επίσης δεκτός από τον πρωθυπουργό μαζί με τον μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. Το Σάββατο ο Πάπας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα επισκεφθούν το hot spot της Μόριας και στη συνέχεια την Επάνω Σκάλα. Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου θα έχει ολοκληρωθεί στις 3:00 το μεσημέρι.Το μήνυμα θα είναι ακόμα πιο ισχυρό και απ΄αυτό που εξέπεμψε ο Πάπας, όταν την Μεγάλη Πέμπτη των Καθολικών επέλεξε κατά την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου να σκύψει, να πλύνει και να φιλήσει τα πόδια 12 προσφύγων. 



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Απριλίου 2016, αρ. φύλλου 831
Επιλογές:

7 σχόλια:

  1. Ελένη10/9/16

    Η Καστοριά, σιγά σιγά, μετατράπηκε, τα τελευταία 10 χρόνια, σε δορυφόρο αντι-οικουμενιστών, φανατισμένων ζηλωτών, παλαιοημεροληγητών, και ρωσόφιλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/9/16

    Μωρέ τι μας κόφτει εμάς για τον Εφραίμ;;;;
    Να τον χαίρεται το Βατοπαίδι του!!!!
    Εδώ κάνουν παιχνίδι νεοπαγανιστές, ισλαμιστές, σιωνιστές... και οι χριστιανοί περπατάν στα σύννεφα οεο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/9/16

    Λεει πολλα και ευστοχα οποιος εγραψε αυτο το αρθρο αλλα θεελι πολυ προσοχη στην αναγνωση για να βγαλει κανεις συμπερασματα. Μπραβο του παντως για το θαρρος να τα πει εξω απο τα δοντια με τοσο χιουμορ. Μακαρι να βοηθησει στο καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/9/16

    @Ελενη
    Και σ' άλλα μετατράπηκε η Καστοριά αλλά όλο το θέμα ήταν να βγάλουν από τη μέση τους ενοχλητικούς. Τι να λέμε τώρα... κατά τα άλλα... εκκλησία(!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/9/16

    Και ο Χριστός όταν άρχισε να μιλάει, άρχισε να γίνεται ενοχλητικός.
    Το Θέμα είναι δεν κατάφεραν να τους βγάλουν ακόμα απο την μέση.
    Άστους να χαίρονται ''για λίγο ακόμα''
    Για ποιά Εκκλησία μιλάς;
    Για ποιόν Σταυρό; Ούτε κάν και οι ίδιοι ξέρουν τί λένε και σε τι πιστεύουν.
    Καημένη Καστοριά ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/9/16

    πονηρούλα [η] ρίχνεις άδεια να πιάσεις γεμάτα έ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/9/16

    Ο Εφραίμ στη Καστοριά!!!!!!!
    Τι άλλο θα δούμε;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ