8.10.16

Απάντηση αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης στην επικεφαλής της «Ελπίδας»

Κίνηση ουσίας και αποτέλεσμα συνεχούς συνεργασίας η συμμετοχή της Περιφέρειας- χωρίς κανένα κόστος- στην έκθεση στην Taiwan

Στην προσπάθειά μας για πρώτη φορά να έχουμε συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε ένα τόσο σημαντικό επιχειρηματικό γεγονός, όπως η έκθεση Αρωματικών Φυτών και Τροφίμων στην Ταϊβάν, η επικεφαλής της “Ελπίδας” Γ. Ζεμπιλιάδου απαντά για άλλη μια φορά με άρνηση.
Η κ. Ζεμπιλιάδου βιάζεται να κρίνει και να χαρακτηρίσει “ταξιδάκι αναψυχής” μια αποστολή, η οποία είναι αποτέλεσμα συνεχούς συνεργασίας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μεταξύ της αντιπροσωπείας της Ταϊβάν στην Ελλάδα και φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη. Ενημερώνουμε, λοιπόν, την κ. Ζεμπιλιάδου ότι:
-η συμμετοχή μας στην έκθεση δεν προέκυψε ξαφνικά, αλλά είναι σε συνέχεια διμερών επαφών και επισκέψεων Ταϊβανέζων επιχειρηματιών, καθώς και των προξενικών αρχών της Taiwan στην Ελλάδα που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της Δυτ. Μακεδονίας.
-το κόστος μεταφοράς και διαμονής της αποστολής, στην οποία μου ζητήθηκε να είμαι επικεφαλής καλύπτεται απο την πρεσβεία της Taiwan στην Ελλάδα. Επίσης, όλο αυτό το διάστημα έχει υπάρξει σημαντική προεργασία για την ατζέντα της εκεί επίσκεψής μας, με στόχο να είναι όσο πιο αποτελεσματική γίνεται. Η αγορά της Taiwan έχει ήδη ανοίξει για τα αρωματικά φυτά της Δυτικής Μακεδονίας και η έκθεση αυτή είναι μια ευκαιρία να γίνουν ακόμα πιο γνωστά τα προϊόντα μας σε μια μεγάλη και με δυνατότητες αγορά. Τέλος, σε ότι αφορά στον προγραμματισμό και την υποστήριξη του επιχειρείν στη Δυτική Μακεδονία αναφέρουμε την κοινή πρόταση του Επιμελητηρίου Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της ΑΝ.ΚΟ για την λειτουργία ταμείου εγγυοδοσίας μέσω του τοπικού πόρου ανάπτυξης, αλλά και την κατάθεση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος.
Αντί, λοιπόν, κινήσεων εντυπωσιασμού, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις, την επόμενη φορά περιμένουμε απο την κ. Ζεμπιλιάδου τη θετική της συμβολή επί της ουσίας και να είναι σίγουροι οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας ότι τα αποτελέσματα απο τη συμμετοχή μας στην Έκθεση θα είναι απτά, μετρήσιμα και σε γνώση όλων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, 
Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου

Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 19 Μαΐου 2016, αρ. φύλλου 836

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ