31.3.17

"Let’s Do It Greece"



Μεθαύριο Κυριακή 2 Απριλίου 2017 με σύνθημα "Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε όλη την Ελλάδα για να καθαρίσουμε ολόκληρη την χώρα μέσα σε μία μόνο μέρα!" ο Δήμος Καστοριάς και η αντιδημαρχία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος συμμετέχουν στο Let’s Do It Greece 2017. Αρκετοί σύλλογοι της περιοχής έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα συνεργαστούν με τον δήμο στα πλαίσια της συγκεκριμένης δράσης.

Στην πανελλαδική περιβαλλοντική εκστρατεία  συμμετέχει και ο Δήμος Άργους Ορεστικού σε μια προσπάθεια διάδοσης της εθελοντικής προσφοράς και της σύμπραξης. Έτσι, σε συνεργασία με τα σχολεία, τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αυτών, αλλά και το εθελοντικό τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών θα πραγματοποιηθούν δράσεις καθαρισμού και φύτευσης λουλουδιών σε διάφορα σημεία του δήμου.

Το ''Let's Do It'', εθελοντική καμπάνια καθαρισμού, ξεκίνησε το 2008 από την Εσθονία. Το 2009 έλαβαν μέρος η Λετονία και η Λιθουανία. Το 2010 η Σλοβενία και η Ουκρανία. Μέχρι το τέλος του 2011 έλαβαν μέρος η Ινδία, η Σερβία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Μολδαβία, η Καμπότζη, η Ρωσία, η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Βραζιλία κ.ά.

Το 2012 για πρώτη φορά, φιλοξενήθηκε η συγκεκριμένη καμπάνια και στην Ελλάδα. Σκοπός ήταν μέσα σε μία ημέρα να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε κάθε γωνιά της χώρας. Οι πιο μαζικές δράσεις καθαρισμού έχουν συμβεί στη Σλοβενία, την Βουλγαρία, την Λετονία, την Λιθουανία, το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ