8.5.17

«Η φαντασία πάει...σχολείο»

Συνεχίζεται για 4η φορά στις 8 , 9 & 10 Μαΐου 2017 το εγκεκριμένο από το υπουργείο παιδείας εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η φαντασία πάει…σχολείο». Το πρόγραμμα οργανώνεται και υλοποιείται με την ευθύνη και το συντονισμό των σχολικών συμβούλων και τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, των δήμων: Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου και τις ενώσεις Γονέων Καστοριάς και Άργους Ορεστικού με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του νομού, τα οποία υποδέχονται τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Μαΐου 36 συγγραφείς, ποιητές και εικονογράφους πανελλήνιας και τοπικής εμβέλειας, η παρουσία των οποίων και οι δράσεις που θα αναπτύξουν με τους μαθητές αποτελούν το επιστέγασμα όλων των δραστηριοτήτων φιλαναγνωσίας, που υλοποιήθηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς την τρέχουσα σχολική περίοδο.
Αξιοποιώντας τη σημαντική παρουσία των συγγραφέων στο νομό, διοργανώνονται για την Τετάρτη 10 Μαΐου επιμορφωτικά βιωματικά εργαστήρια τα οποία θα παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί Π.Ε.του νομού.

Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με τις δημοτικές βιβλιοθήκες των δήμων Καστοριάς Άργους Ορεστικού και Νεστορίου, την Κωνσταντινίδειο βιβλιοθήκη Κορησού και την Παπαδοπούλειο βιβλιοθήκη Πενταβρύσου αναπτύσσονται από τους συγγραφείς και τους εικονογράφους, δημιουργικές απογευματινές δράσεις, οι οποίες απευθύνονται τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ