9.5.17

Δημόσια διαβούλευση για το «Μαθιουδάκη»



Με αφορμή τον προγραμματισμό των τεχνικών εργασιών του δήμου Καστοριάς για το 2017 και την επικείμενη σύνταξη του τελικού Επιχειρησιακού Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΒΑΑ) της πόλης της Καστοριάς, ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο και τους αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σωκράτη Λιάνο και κ. Χρήστο Δαμιανού επισκέφθηκαν χώρους οι οποίοι αποτελούν προτεραιότητα για την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης της Καστοριάς.

Επίκεντρο του ενδιαφέροντος του δημάρχου αποτέλεσε το κτήριο διοίκησης στο στρατόπεδο Μαθιουδάκη, το κέλυφος του οποίου έχει χαρακτηρισθεί ως μνημείο σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ. Ο κ. Αγγελής τόνισε τη αναγκαιότητα διάσωσης του κτηρίου το οποίο πέραν του ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει, χωρικά εδράζεται σε μια περιοχή η οποία συνάδει με τη φιλοσοφία του ΕΣΣΒΑΑ. Με αυτό το δεδομένο, ο δήμαρχος προέτρεψε για το συντονισμό των δυνάμεων του δήμου Καστοριάς και της τοπικής κοινωνίας, ώστε μέσα από διαβούλευση να αναδειχθεί ο βέλτιστος τρόπος αξιοποίησης του κτηρίου προς όφελος των Καστοριανών.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Νοεμβρίου 2016, αρ. φύλλου 861.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ