20.5.17

Μαίρη Πουρσανίδου




Σε ηλικία μόλις 57 ετών απεβίωσε αιφνίδια στις αρχές της εβδομάδας και κηδεύθηκε χθές Τετάρτη, η Μαίρη Πουρσανίδου. Ο θάνατός της προκλήθηκε από  σπάνιο ατύχημα (πνιγμό από τροφή).

Η Μαίρη Πουρσανίδου, αν και τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σειρά προβλημάτων υγείας που την κράτησαν μακριά από την κοινωνική και δημόσια ζωή, ωστόσο για πολλά χρόνια την δεκαετία του 1980, αλλά και ως τα μέσα τουλάχιστον της δεκαετίας του 1990, αποτέλεσε στην Καστοριά και πιο ειδικά στον χώρο της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας, ξεχωριστή για την εποχή εκείνη προσωπικότητα.

Ήταν από τους πρώτους που επάνδρωσαν το δημοτικό ραδιόφωνο της Καστοριάς στα πρώτα του βήματα και χάρη σ’ αυτή και την πολιτική βούληση της τότε δημοτικής αρχής, το αρχικό χρονικό διάστημα, η ακροαματικότητα του δημοτικού ραδιοφώνου, όπως και η ποιότητα των ενημερωτικών του προγραμμάτων, ήταν ικανοποιητική για την πρώτη περίοδο της ελεύθερης ραδιοφωνίας και ενημέρωσης.

Αν και αυτοδίδακτη, η χαρακτηριστική καθαρή φωνή και άρθρωσή της, η φυσική ευφράδεια του λόγου της, κέντριζε το ενδιαφέρον και προσέδιδε το ανάλογο κύρος των εκπομπών της, ενώ η Μαίρη Πουρσανίδου αρθρογράφησε κιόλας στον τοπικό τύπο, όπως και παρουσίασε με αξιοπρέπεια τις παρελάσεις των καρναβαλιών της Καστοριάς, τα οποία και γνώριζε καλά.

Η αγάπη της και το πραγματικό ενδιαφέρον της για την Καστοριά, την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, οφείλεται και στο ότι από την παιδική της ηλικία μεγάλωσε σε παραδοσιακή γειτονιά της Καστοριάς, όπως φυσικά και στον εξωστρεφή της χαρακτήρα.

Τίποτε δεν προοιώνιζε ότι αργότερα η Μαίρη Πουρσανίδου θα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, και ότι σύντομα θα είχε αυτό το παράδοξο και άδικο τέλος.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Μαΐου 2017, αρ. φύλλου 884


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ