23.6.17

Στους Αγίους Αναργύρους




Στον προαύλιο χώρο του βυζαντινού ναού Αγίων Αναργύρων, την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 21:30

«ΒΡΕΣ ΤΟΝ»


Στο διήγημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου «Βρες τον» η προγιαγιά Τασία συνομιλεί με τη δισέγγονή της, Αλεξία. Κοινός τόπος η ιστορική μπλε πολυκατοικία των Εξαρχείων, η εκμυστήρευση της Τασίας στην Αλεξία για την αναστάτωση που προκαλεί ο πρώτος έρωτας, η απρόσμενη σχέση δυο γυναικών που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές – μια αλληγορία για τη σχέση μας με την προσωπική μας ιστορία.
Στη διάρκεια του 50′ θεατρικού χρόνου παρακολουθούμε την Μαρία Κουμπάνη σε σκηνοθεσία Κώστα Αριστόπουλου σε μια μινιμαλιστική όσο και ευρηματική ερμηνεία του διηγήματος: από τη συντριβή του έρωτα, την αθεράπευτη προσδοκία μιας νέας αρχής, ως το βαθιά συγκινητικό και απροσδόκητο τέλος.

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν υπέρ του συλλόγου Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών «Μαζί σου».


Αποσπάσματα από την παράσταση: εδώ

Σχετικά:

8 σχόλια:

  1. Ο Ανώνυμος της ενορίας σας23/6/17

    Α στο καλό και για κλάσματα δευτερολέπτων, έχοντας διαβάσει μόνο τον τίτλο, νόμισα πως θα ξαναλειτουργήσει το Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων με πλήρη απαρτία και μας καλείτε να ξαναβρεθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/6/17

    Επιτέλους, και μια εκδήλωση επιπέδου! Κάτι σοβαρό!
    Γιατί, μας κούρασαν αφάνταστα, τα φοκλορικά δρώμενα, και σκετσάκια, του στυλ: τι είναι Καστοριά; Μην είν' οι κάμποι, μην είναι τα βουνά; Μην είν' ο Χριστόπουλος, η Μύησις, ο Όρμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναγνώστης25/6/17

    Υπερβολικό το σχόλιό σου, Ανώνυμε (23/6). Διότι όντως οι ιστορικοί σύλλογοι της πόλης κάνουν δουλειά και τους αδικείς, αφού φέτος οι παρουσιάσεις τους είναι όμορφα σκηνοθετημένα δρώμενα κι όχι απλή παράθεση χορών όπως παλιότερα. Να εκτιμούμε την εξέλιξη των πραγμάτων, αυτό πρέπει να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/6/17

      @ 25/6/2917
      Γουστα ειναι αυτα!
      Εξελιξη Kinky!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/6/17

      Οι Σύλλογοι της πόλης, μεταμορφώθηκαν σε "Κυριακή στο Χωριό" της ΕΡΤ3, με όλα (και μόνο) τα γραφικά της.

      Διαγραφή
  4. Αναγνώστης26/6/17

    Κατόπιν εορτής μάθαμε πως επρόκειτο για διήγημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου. Κρίμα, γιατί η συγγραφέας μας αρέσει πολύ!Θεωρώ τουλάχιστον αντιδεοντολογική την παράλειψη του ονόματός της από την πρόσκληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/6/17

      Μα, η "Οδός" γράφει, ότι είναι της Αμάντα Μιχαλοπούλου! Τι διαβάζεις, το [.....], ή το [.....];

      Διαγραφή
    2. Αναγνώστης26/6/17

      Καλά λένε ότι το μυαλό βλέπει κι όχι τα μάτια. Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν το είχα δει.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ