16.7.17

1η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η 1η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έργο Innotrans πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου στο κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υποδέχθηκε τους εκπροσώπους από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το ΕΚΕΤΑ, η Τροχαία, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι Αερολιμένες Καστοριάς και Κοζάνης , ο ΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ, η Εγνατία Οδός, η ΔΕΗ, η Ομοσπονδία ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων και Μοτοποδηλάτων Ελλάδος.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα όπως η αναγκαιότητα της εμπλοκής των κατάλληλων φορέων, τα πρακτικά αποτελέσματα του έργου και η πιθανή αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ινστιτούτου έρευνας για τις μεταφορές στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι πρακτικές από το εξωτερικό σχετικά με τις διατροπικές μετακινήσεις και την καινοτομία, τα προβλήματα στις μετακινήσεις που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο ρόλος των νέων και καινοτόμων τεχνολογιών σε αυτόν τον τομέα και η εξασφάλιση χρηματοδότησης των καινοτόμων αυτών έργων. Το έργο Innotrans χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg Europe και πρόκειται να παράσχει περιφερειακές στρατηγικές για την καινοτομία στον τομέα των μεταφορών για κάθε μία από τις συμμετέχουσες περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ